İçeriğe Yönlendir

Astra H Teyp Sistemini Beğenmeyenler İçin 3 Seçenek


Ahmet Kaleli

Recommended Posts

Ahmet Kaleli

Arkadaşlar aracımın teyp sistemini, ses kalitesini ve işlevselliğini beğenmediğim için daha önceki araçlarımdaki tecrübelerime dayanarak değiştireceğim.Bunun için önümde 3 seçenek vardı.

Araç: Opel Astra 2012 (H)    Teyp: CD 30 MP3 (9 hafızalı) Orijinal AUX çıkışlı

AUX a harici mp3 player bağlayıp dinle diyeceksiniz.Denedim orijinal teybin ses çıkışı 4 x 20 watt.Ses kalitesi çok düşüyor.

 

1.seçenek: Aracıma uygun CD changer alırım hiç olmazsa CD derdinden kurtulup USB veya SD karta klasör yapıp istediğim kadar şarkı atarım dedim.9 hafızalı olduğu için max. 9 klasör yapılıyor.Her klasör ise araştırmalarıma göre 99 şarkı alıyor.Ancak bir klasöre daha fazla şarkı atanlarda sıkıntı olmadığı yazıyor.Mesela bir klasörde 150 şarkı var.Teyp 99. şarkıyı bitirdiğinde 100. parçayı çalmaya devam ediyor ama araç ekranında 99 dan 1 e dönüyor.Ancak konusunu açmıştım aracım ile tam uyum sağlayamadım.Çözüm önerileri vardı.Maceraya girmedim.Bundaki en büyük etken teybin işlevselliği artsada ses kalitesi aynı kalacaktı.Ürünü iade ettim.

 

Maliyet: CD changer: 300 TL - Takma işi: 20 TL = 320 TL

 

 

2.seçenek: Opel Astra H kasalarda en iyi ses kalitesini veren orijinal teybi takmaya karar verdim.

 

http://www.astratr.com/astra-h-orijinal-teyp-modelleri/

 

Linkte de göreceğiniz gibi Astra H lar için en iyi orijinal teyp CDC 40 OPERA. 2009 ve 2010 yıllarındaki Cosmo donanım ile beraber gelmiş.Sıfırını bulma imkanımız olmadığı için ikinci el yani çıkma satın almak.Türkiyede buldum. Ancak çok sınırlı.Yurt dışında daha fazla.Buradaki sıkıntı yeni takacağımız teybin (CDC 40 OPERA) taracımızı tanıması.

Çözümü var ama net garanti değil.

a) Çıkma olan bu yeni teybin çıkartıldığı araçta sıfırlanması gerekiyor.Ayrıca temiz olmasıda önemli.Bu yüzden yurt dışından almak çok riskli.

b) Diyelim bunu başardınız.Kendi aracınıza taktığınızda kendi aracınıza tanıtmanız gerekir.Kendi aracınıza ancak servisler tanıtabilir.Peki Türkiye de kaç servis bu işten anlar ???

 

http://www.opelim.net/forums/ses-ve-goruntu-sistemleri/59469-cdc-40-opera-ses-sisteminin-tanitilmasi-2.html

 

c) Linkte de görüldüğü gibi servislerin başaramadığı bu işi Ankarada Mesut Elektronik yapıyor.Takılacak teyp tekrar sıfırdan kodlanıyor.Araca tanıtılıyor.Ancak direksiyon kumandası uyumu için tekrar serviste program atılması gerekiyor.

 

Vesselam teybin ses kalitesi artıyor.Ancak işlevsellik, işlemlerin uğraştırması ve maliyet dezavantajı.

 

Maliyet: Çıkma CDC 40 OPARA teyp: (Blaupunkt: 750 - Grundıg: 1000 TL)  +  Mesut elektronik: 150 TL + Yetkili Servis : ???  = 1.500 TL

 

3.seçenek: Hem ses kalitesini hemde işlevselliği arttıracak sistem 

 

https://www.hepsiburada.com/pioneer-deh-s4050-oto-teyp-2018-yeni-model-p-HBV00000AAO51?magaza=Pioneerotoshop

 

https://www.hepsiburada.com/opel-astra-h-normal-double-gri-teyp-cercevesi-p-OTAKTOP32

 

https://www.dynamicsounds.co.uk/connect-2-ctsop002-2-opel-antara-astra-corsa-meriva-steering-wheel-control-stalk-adaptor.html

 

Buradaki sorun direksiyon kumandasının pioneer teybe tanıtılması.Ne yazık ki Türkiyede 2012 model için bulamadım.Üçüncü linkteki yurt dışı site ile görüşmelerimde aracın orijinal teybinin sitede belirtilen grubun içinde olması ve takılacak teybinde Pioneer olması şartı ile aracıma uygun olduğu belirtildi.

 

Maliyet: Pioneer teyp :450 TL + Teyp çerçevesi: 50 TL + Direksiyon kumanda aparatı (interface) :250 TL Takma Ücreti: 50 TL = 800 TL

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ya da tablet koyacaksınız. Ben ciddi ciddi arastırıyordum J kasa için tablet olayını. Lakin J kasanın teyp çok komplike bir yapıya sahip ekran ünite ve kontrol paneli ayrı birim var. Tableti koyabilmek için de teyp çerçevesi vs şeklinde ürün yok. H kasa için yapanlar var face de denk geldim. Forumumuzda da Android Entegrasyon konusu var.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

malesef ki kendi aracimda cok ugrastim ama dusuk maliyetli iyilestirmeler olmuyor... hoparlor degisiminde arac tam uyum saglamiyor, cihaz degisiminde direksiyon kontrolleri sorunlu, tanitma servis usta kesmekesi basliyor.. mecburen orjinali sevecegiz... ya cd doldurup arac equlizer ini biraz daha kendi zevkimize gore duzenlemek kaliyor yada aux cikisina kaliteli bir kablo ve kaliteli bir mp3 cihaz baglamak.. ki ben sony in guzel bir mp3 unu kullaniyorum.. gayette memnun olmaya basladim.. onceki cihaz a gore daglar kadar farketti... arac bid ekran onune tablet uygulamasi yapmayida dusunuyorum basit bir aparat yardimi ile sabitleyip aux tan cikis alarak.. sorun yasayanlara aux kablosunu kaliteli bir kablo ile degistirip saglam bi mp3 le denemeyi oneririm..

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
2 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Ya da tablet koyacaksınız. Ben ciddi ciddi arastırıyordum J kasa için tablet olayını. Lakin J kasanın teyp çok komplike bir yapıya sahip ekran ünite ve kontrol paneli ayrı birim var. Tableti koyabilmek için de teyp çerçevesi vs şeklinde ürün yok. H kasa için yapanlar var face de denk geldim. Forumumuzda da Android Entegrasyon konusu var.

https://m.tr.aliexpress.com/item/32816001456.html?src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&albcp=995074765&albag=57722629148&slnk&trgt=349615371722&plac&crea=tr32816001456&netw=g&device=m&mtctp&gclid=Cj0KCQjwkKPVBRDtARIsAA2CG6HvZRl9cgLDF49ZgIs2ZdrZeXai4wp_z4CNuuMDjmzhsN4gw7k550IaAhFYEALw_wcB metin bey soyle bir urun vardi aklinizda bulunsun..

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
18 saat önce, Alpay Sumer yazdı:


Benim hedefim suydu, tableti ekrana arkadan gömecektim. Elimde atil Nexus 7 tablet ekranini catlatmisiz kaldi artik ugrasmayacagim.

 

 

 

 



Simdi ise suna bayagi yogunlastim ya 2. ele dusmesini bekleyecegim ya da bi sekilde edinecegim. Ev borcu oduyorum [emoji16]

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
(düzenlendi)
2 saat önce, Metin Akbal yazdı:


Benim hedefim suydu, tableti ekrana arkadan gömecektim. Elimde atil Nexus 7 tablet ekranini catlatmisiz kaldi artik ugrasmayacagim.

 

 

 

 



Simdi ise suna bayagi yogunlastim ya 2. ele dusmesini bekleyecegim ya da bi sekilde edinecegim. Ev borcu oduyorum emoji16.png

 

 

 

 

guzel dusunce.. valla h kasa icin tablet uygulamasi cok kolay..  yaptim da cok ta guzel oldu.. fakat yaramaz oglum birakmiyor illa video izleyecem diye sokup durdu.. cikardim simdilik... bi ara fotograflari atarim baskalarina kilavuz olur...bu ara navigasyon uygulamasi indirdim on cama yansitiyor goruntuyu gece bayagi guzel oluyor... tavsiye ederim 

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...