İçeriğe Yönlendir

Konut Kredim Bitti Ne Yapmalıyım?


Bülent Tarakçı

Recommended Posts

Bülent Tarakçı

 

5 yıl önce HSBC den ev kredisi çekmiştim. Bu ay itibarı ile borcum bitiyor. Fakat evimin üzerindeki ipoteği kaldırmam gerekiyor. Sorun şu, HSBC Bank Ordu ve Fatsa şubeleri kapandı. Merkez şubenin bizim işleri takip ettiği bilgisine sahibim. Bu durumda bu bankanın evimin üzerindeki hakkını bana nasıl devredeceğini bilen var mı?Daha önce böyle bir kredi olayım olmadığı için;

1. Tapu dairesine gidecek miyim?

2. Banka şubesinin olduğu illerden işlem yapmam gerekiyorsa(Atıyorum Ankara), Ordu daki dairenin tapu işlemlerini başka bir ilden halledebilecek miyim?

3. 21 Mart itibari ile bankaya borcum kalmıyor. Evin üzerindeki ipoteği kaldırmak için zaman problemim olmasın diye Temmuz ayını bekleyip bu işleri Temmuz da yapsam benim için bir dezavantaj oluşturur mu?

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Aynı ilde sizin kredinizi takip eden merkez yada sube vardır...Avukat beraber tapuya gidip size kağıt verecek tapuyada bildirecek tapu düzenleme yapıp işleme alıcak

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bana kalırsa borcunu ödediğiniz gün en yakın şubeden derhal işlemlere başlayın.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

1 - Tapu dairesine gitmeyeceksiniz. Ama ipoteğin kaldırılıp kaldırılmadığını e devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

2 - Siz bankanın herhangi bir şubesine bile başvursanız yeter,  Ordu Tapu Müdürlüğündeki işlem Ankara Tapu Müdürlüğünden yapılabilir.

3 - Banka sizin müracatınıza gerek duymadan işlemi başlatabilir.

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

bankanın ipotek fekhi yazması gerekiyor ilgili tapu müdürlüğüne...

tapu müdürlüğü yazı gelince otomatik olarak ipoteği kaldırır..

tapu müdürlüğü yazının aslı bankadan gelmeden ipoteği kaldırmaz...

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Kredi çektiğiniz bankaya gidip fek yazısı isteyeceksiniz. Böylece ev üzerindeki ipotek kalkacak. Bu iş için bankanız ücret talep edecektir.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

bankadan fek yazısı alıp kendiniz tapu müdürlüğüne götürmeniz en hızlısı. hsbc ile finansbank arasında bazı ortak işlemler var. Eğer finansbank varsa bulunduğunuz yerde belki oradan hallolabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

işlemleri bilmiyorum ancak madem ki evin borcu bittiyse; evvela derin bir ohhh çekmek, rahat bir nefes almak lazım. borçsuz nice günler dilerim. 

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Hayırlı olsun. Ben kendiliğinden ipotek kalkar diyordum. Ama bankadan aradılar 25-30 lira gibi bir vergi odemeniz gerekli dediler. Şubeye gittim. Sanırım bir kağıt imzalattılar. Sonra kendileri yazıyı gondereceklerini söylediler. Bu arada benim banka da hsbc idi...

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

1- Hayır,

2- Herhangi bir ilden çözebileceğinizi düşünüyorum. 

3- Oluşturmaz.

 

Ben başımdan geçeni anlatayım,

Bankaya durumu anlatıp ipotek kaldırma belgesi hazırlıyorsunuz. 22-23 TL idi geçen seneye kadar. Gerisini banka ve tapu kendi arasında hallediyor.

Aynı eve 1den çok kredi çekti iseniz her bir kredi için aynı işlemi yaptırmayı unutmayın.
Ben evi satarken bankaya ısrarla söylememe rağmen 2.kredim olan ipotekli ihtiyaç için ayrı belge hazırlamamışlardı. Evi satarken sorun yaşadım.

Tapu yaptığımız aynı gün içinde sabah banka ile problemi çözdüm ve 2-3 saat içinde sms ile ipoteğin kalktığı konusunda tapu müdürlüğü tarafından bilgilendirildim. Bu durumu da E-devletten de kontrol edebiliyorsunuz. Bir belge aslı transferini sizin yapmanıza gerek yok.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Cetin

Bir çok farklı yorum yazılmış ,doğrusu şudur , kredinizin bitmesine mütakip bankanıza ipoteğin kaldırılması için müracat edeceksiniz , banka ipoteğin fekki için sizden ücret isteyemez bireysel müşterilerde kanuna aykırı artık , yanlızca  25 tlik tapu terkin harcını yatırmanız gerkiyor ki bu bankanın değil tapunun talep ettiği bir evrak için, banka siz başvurmadan ipoteği kaldırmaz , size elden evrak vermez ,sizle yada avukat ile tapuya da gitmez , bir çok özel banka bu işlemleri genel merkezinden yürütmekte hatta şubeden işlem bile yapamıyorlar , devlet bankalarında ise şubeden hazırlanan yazı banka personeli tarafından yada iadeli taahütlü posta ile ilgili tapu müdürlüğüne yollanır , tapudaki yoğunluğa görede 1 haftadan 2 aya kadar kalkması sürebilir ipoteğin ;

 kısacası siz bankanıza başvurun gerisini e devlet üzerinden takip edin yeter . 

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Bülent Tarakçı

HSBC, 4 Nisan da Ordu Tapu Müdürlüğüne ipoteğin kalkması için yazıyı yolladık dedi. E-Devlet ten evimin üzerindeki ipoteğin kalktığını görebilir miyim? 

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Bankanın İstanbul dan Ordu tapu müdürlüğüne "fek" belgesini göndermesinin üzerinden 1 hafta geçtikten sonra nihayet evimin üzerinden ipotek kalktığı bilgisini almış bulunmaktayım. Darısı tüm kredi kullananların başına. Yuppiiiii..............

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...