İçeriğe Yönlendir

Focus I - Gaz Yememe Sorunu


Mahmut Zümrütçü

Recommended Posts

Mahmut Zümrütçü

Geçen hafta itibari ile hb 2003 comfort focus 1 aldım. Aracın şasesi, motorunu herşeyini gösterdim iyi dediler. Fakat aracı benzindeyken kontrol etmişler. Araç LPG’de 1. Viteste belirgin halde pısıyor yani gaz yemiyor ama gaza yüklenince düzeliyor bu durum ani gaza yüklenince oluyor yavaş yavaş gaz verince o kadar pısmıyor. Diğer vites geçişlerindede oluyor fakat kalkıştaki kadar değil. Benzinde ben hissetmedim bu durumu. LPG ayarını kontrol ettirdim sorun yok dediler. Birkaç ustaya sordum çözemediler. Aracın motoru yıkamışlar dediler bir sorun var bulamadılar. Ateşleme olabilir dediler, kelebek boğazı dediler, hava emme ile ilgili sorun dediler şimdi aracı zar zor borçla aldım bunları değişsem sıkıntıya girecem. Sorun neden olabilir? Temel bakımını yaptırdım bujiler felan yeni takıldı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bariz sorun lpg sisteminde. ateşleme ile nelakası var benzinde sorun yok ise.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Lpg enjektörü, filtreler. Enjektör kabloları yanlış takılmışta olabilir (ben temizlemek için söktüğüm de 1 ve 3 nolukabloları ters takmışım normal de 1-3 ve 2-4 diye çalışmasına rağmen) Belki uyumsuz buji.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Zümrütçü

Bugün başka bir tamirciye gittim arabada birşey yok lpgciye götür dedi. Bende tamircinin önerdiği lpgciye görürdüm adam baktı çok sorun gözükmüyor ama arada gazda tekliyor böyle bin sorun olmaz dedi. Araç LPG’si beyin  ecotech, tankı atiker. En son enjektör ve filtreleri kontrol edecem sorunu bulamazsam öyle binerim artık.

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mahmut Zümrütçü

İyi akşamlar bugün aracın suyunu kontrol ettiğimde azaldığını gördüm, aldığımda da eksilmişti doldurmuştum ama yine çok az miktarda eksilme oluyor acaba bununla ilgisi var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

regülatör eskimi su da kaçırıyorsa, sorun oradadır, kaç yıllık parça üstündeki?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
17 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

10 yıldan sonra tüv den de geçmez zaten değişmeli

Tank değil mi on sene? Yeni mi geldi regülatör için?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...