İçeriğe Yönlendir

2015 Picasso'yu Nasıl Bilirsiniz?


Bülent Tarakçı

Recommended Posts

Bülent Tarakçı

Eski aracım C-Max dı. Sonrasında 4 ay kadar Avensis e bindim. Güzel arabaydı. Otomatik araç almak için sattıktan sonra, aynı aracın otomatiğine bakınırken C4 Picasso lar gözüme takıldı. Biraz kaba duruyor. Fakat çok geniş ve ferah araç. 2015 ine bütçem yeter diye düşünüyorum. 2015'te EAT6(tam otomatik) ve ETG6(Robotize) var. EAT6 lı 308 kullandım ve bu şanzıman konusunda fikrim var. Fakat ETG6 lar hakkında  ve Picasso nun kendisi  hakkında pek fikrim yok. Hem araç hemde ETG hakkında bilgi ve tecrübe sahiplerinin fikirlerine ihtiyacım var. Bilen, duyan, kullanan, tecrübe eden fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Yarı otomatik, dizel, 2009 c4 picasso'yu 3 yıl, 30bin km kullandım. Periyodik bakım haricinde arka teker bilyasını değiştirmiştim. Birde kullanıma bağlı olarak 10-15 bin km'de bir şanzıman adaptasyonu yaptırıyordum. Sebebi ise biraz trafikte kalınca ilk kalkışlarda aşırı titreme oluyordu. 

Ben arabaya alıştıkça (ilk 5 bin km) vites geçişleri de pürüzsüz oldu.

Ancak yeni kasa hakkında bilgim yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2012 C4 de o şanzıman varsa deneme fırsatı bulmuştum, konfor ve performans yok ama yakıt ve sorunsuzluk olarak iyi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Öncelikle Picassoların bagajı  üst yan ve köşelerde  çatlamalar boya atmalar meydana geliyor,hem arkadaşımın hem de başka bir Picasso da denk gelmiştim,İnternetten bakarsanız bu problemi yaşayan arkadaşlarda var.

Başka bir sıkıntısı bu araç çok fazla teknolojik oyuncaklı olduğundan dolayı,elektornik sıkıntılar arızalar verebiliyor ve maliyetleri çok yüksek oluyor.

Sizinde söylediğiniz gibi robotize şanzıman,şehir içi bayırlarda vs. araçda ağır olduğundan çok fazla hantallaştırıyor baskı balatayı da çabuk yiyor fakat tek problemi de bu,robotize olduğudan maliyetler düşük.

EAT6 yı 3008 de kullandım,çok başarılı ve güzel şanzıman olmuş,tepkileri çok yerinde kalkışlar bayırlar çok güzel.

 

Tavsiyem;Bakımları periyodik ve düzgün yapılmış km si yüksek olmayan ve bagaj kapağında çatlaklar meydana gelmemiş,mümkünse EAT6 lı bir Picasso tercih etmeniz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Arkadaşımda var. Bu tür araçları seviyorsanız aşık olacağınız bir araçtır. Citroen sorunlu falan diyen olursa gülün geçin. Araçta her şey düşünülmüş. Bagaj aydinlatma lambasi dahi yerinden çıkabilen sarjli el feneri olarak tasarlanmış.  Bu fiyatlara binilebilecek en sorunsuz ve en makul arabalardandir. Ben pek hantal araba sevmiyorum. Bu tarz araç düşünsem ilk alacağım arabadır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...