İçeriğe Yönlendir

Ucuz Etkili Motor Temizleme


Misafir

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar . Size kolay etkili ucuz motor temizleme yöntemimi anlatacağım . Bim den mavi şişede yağ sökücü alıyoruz.( Etkili olacağını pek sanmıyordum beni yanılttı )  3.50 tl felan. Şok market den kırmızı şişede halı döşeme vs temizleme var bunuda alıyoruz yalnız bunun sadece fıs fısı lazım bu fıs fıs içerisindeki maddeyi köpüklü sıkmamızı sağlıyor . Bu fısfısı mavi yağ sökücüye takıyoruz. motora yediriyoruz motor sıcak olmasın kuruyup uçabilir. Sonra boya fırçası ile her yeri fırçalıyoruz. Bezle siliyoruz hepsi bu . 1 hafta kendini koruyor. resimler bana ait

Fırça 2 tl .

Yağ sökücü 3.5 felan.

vjkdpm.jpg

1J1mgY.jpg

 

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Sonuç güzel, uzun vadede plastik aksam ve hortumlar için sıkıntı olmaz umarım.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Elinize sağlık güzel olmuş. Bu tarz ürünleri kullandıktan sonra durulayın mutlaka. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Eline sağlık, yalnız denildiği gibi silmek yetmez, o madde su yemeden çıkmaz ayrıca zarar verebilir haberin olsun,  bu arada motorunda yağ varsa sorunda vardır, sağlam motorda yağ olmaz, filtre değişirken kaçan yağ haricinde yağ varsa bakım şart :)

 

benim tekniklerden birisini yazayım,  motoru oto cilalı şampuanı ile yıkayıp suyla direk hortumla durulayıp, siliyorsunuz, plastik aksamıda torpido koruma sütüyle siliyorsunuz, tertemiz ve parlak kalır mesela.....

 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Yağ çözücü aynı zamanda aşındırıcıdır kauçuk malzeme ve plastik hortumların ömrünü kısaltır aklınızda bulunsun. Daha iyi işlev gören ve çok kaliteli özel motor temizleyiciler var 15-20 tl bandında.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Az yada çok kesinlikle zarar verecektir.

 

Yağ sökücü ve bazı deterjanlar gibi asidik kimyasalların temas ettiği yüzeyde az yada çok deformasyona sebep olması kaçınılmaz bir sonuçtur. Kullanılan bölgede elektrik kabloları, bir çok plastik muhafaza malzemesi, metal iletkenler, sensörler v.s v.s gibi hassas çalışması gereken unsurlar olduğu düşünülürse en iyi ihtimalle kullanım yoğunluğu, sıklığı ve kullanılan kimyasalın niteliğine göre uzun yıllar formunu koruyacak malzemelerin ömrünün az yada çok kısalması kaçınılmazdır. Örneğin esnek kalması gereken bir elektrik kablosunun plastik dış yüzeyi daha erken sertleşecek, bakım esnasında ufak kımıldamalarla çatlayacak ve içerisindeki malzemenin iletkenliğine zeval gelebilecektir. Kötü ihtimal ise daha kısa sürede arıza yada yanlış çalışmaya sebep olabilecek teşhisi zor arızalar oluşmasıdır.

 

Her zaman gözükmeyen kaput altındaki makinelerin gözünüze temiz gözükmesinden daha önemli olan şey sağlıklı çalışmaları ve uzun ömürlü kalmalarıdır. 

 

Bu yüzden sağlıklı çalışmalarına zeval getirmeyecek kadar aşırı bir kirlenme söz konusu değilse kaput altının su ve kimyasal kullanılarak temizlenmesini yanlış bulanlardanım. Bu iş için düşünülerek üretilmiş kimyasalları bile alıp kullanmayı çok gerekli görmüyorum. Mecburiyet oluşmadıktan sonra hava tutup nemli bezle hafiften temizlemek bence gayet yeterli.  

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

hata etmişsiniz iç kısım çoğu kauçuk plastik. onlara zarar verecek çatlatacak falan. bir daha yapmayın ıslak bez yeterli olur

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

üzerne mazot sıkın. evet evet bildiğiniz mazot. çok güzel parlıyor

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Bir saat önce, Mustafa Çayır yazdı:

üzerne mazot sıkın. evet evet bildiğiniz mazot. çok güzel parlıyor

Ya sonrası. Hoş asker işidir ama.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır
16 dakika önce, Tamer Topaç yazdı:

Ya sonrası. Hoş asker işidir ama.

sonrasında sorun yok. mazot zaten ince bi yağ. asker işi mi bilmiyorum. asker değilim :)

 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
23 dakika önce, Mustafa Çayır yazdı:

sonrasında sorun yok. mazot zaten ince bi yağ. asker işi mi bilmiyorum. asker değilim :)

 

Sonrasında daha çok toz ve kir tutacak. Devamlı uğraşmak istenirse güzel, parlak yeni gibi görünüyor. Askeriyede öyle yapılırdı. Aracın dışı bile mazotla silinirdi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Merhaba bu tip ph yüksek olan ürünleri kullandıktan sonra durulanması makul olanıdır plastik aksamlarda ilerleyen zamanlarda motorun ısısı ile birlikte beyazlaşmaya maruz kalabilir

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...