İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Şarj Dinamosu Sorunu (Kısmen Çözüldü)


Çağrı Çınarer

Recommended Posts

Çağrı Çınarer
(düzenlendi)

Merhaba değerli dostlar...

 

Aranıza yeni katıldım ve forumda aracımla ilgili birçok sorunu sayenizde öğrenmiş oldum. Bu yıl nisan ayında 2007 model Ford Mondeo 2.0 Duratec otomatik vites araç aldım ve çok memnun kaldım. Birkaç gün öncesine kadar şarj dinamosu arızası vardı. Ben değiştirmeyi düşünüyordum. Fakat küçük bir sorunu halledince değiştirmeye gerek olmadığını ve bu durumu da sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. 

 

Şarj dinamosunu motordan ayırıp söktükten sonra bu manzarayla karşılaştık.

 

X6JkWo.jpg

 

Lehimli olan 4 tane kısım var ve ikisi lehimden tamamen ayrılmış. Bundan dolayı akü çabuk biterken aracımın hem vites geçişleri zorlanıyordu hem de elektrik aksamı kendi kendine sönüyordu. Bu durumdan dolayı da aküyü tamamen bitirmiş. Dinamo almak yerine bu lehimleri onardıktan sonra aracım saat gibi çalışmaya başladı. Eğer şarj dinamosu sorunu olanlar var ise bu konuyu gözardı etmemelerini rica ediyorum. 

tarihinde Çağrı Çınarer tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Konu için çok teşekkürler, küçük kızım ütünün anahtalrını sökmüş kaybetmiş, ben de o anahtarı bulamadığım için ne yapsam diye düşünüyordum, anahtar kısmı lehimle doldurucam ve fişe takınca çalışacak çıkarınca sönecek.

 

İlham için sağolun :)

Yorum bağlantısı
Çağrı Çınarer

Süpersin üstad 😁 mantıklı geliyor ben de denemeliyim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...