İçeriğe Yönlendir

Güvenlik Kamerası


Serkan Aktay

Recommended Posts

Serkan Aktay

Başlıktada olduğu gibi, eczanemiz için güvenlik kamerası bakıyorum.
İhtiyacımız şu doğrultuda olacaktır. 

İstiyorum ki, dışarıya konan kamera sürekli kayıt yaparken, içerideki kameralar hareket algılayıcı olsun. Yalnız hafta içi sabah 8.00  akşam 18.00 arası sürekli kayıt yaparken, 18,00 den sonra hareketi algılayıp kayıt yapsınki çok fazla harddiskte yer kaplamasın. 3 içeriye 1 dışarıya yeterli. 2 dışarı 4 içeride olabilir. çok çeşitli kamera sistemeleri var. arzum paket olarak alıp, kablolarını bağlayıp çalıştırmak. Baktığım kadarıyla 320 gb den başlayıp 1 tb'a kadar hafızalı kameralar var. ben 1 tb alsam içine +2 tb harddisk ekleyebilir miyim?  Hangisini, hangi çözünürlülktekini almalıyım. Ve cep telefonundan da izlemeliyim. 

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

bütçe nedir abi? 1750-2500 arası 2 mp hd  kaliteli sistem çıkar 6 kamera 1 tb hdd 24 saat kayıt. yaklaşık 10 gün kayıt. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
1 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Bütçe ne kadar ? İstenilen kalite nedir ?

adam gibi göstersin. şimdi bunun için ne olması lazım onu bilmiyorum :unsure2:

 

1 saat önce, Aydın Akdeniz yazdı:

bütçe nedir abi? 1750-2500 arası 2 mp hd  kaliteli sistem çıkar 6 kamera 1 tb hdd 24 saat kayıt. yaklaşık 10 gün kayıt. 

 

Bütçede sıkıntı yok. ama diyorumki en azından kimsenin olmadığı sürede kayıt yapmadan süreyi uzatsın. 10 güm yetmez. 2-3 ay kayıt yapsın. Netten baktığımda şu tarz ürünler ortaya çıkıyor. Ve set olarak alayım kabloları takayım çalışsın. Gerekirse harddisk ekleyelim. İşte eklenebilir mi?

https://www.hepsiburada.com/promax-pro1342s-5-li-3-megapiksel-sony-lens-720p-aptina-sensor-guvenlik-kamerasi-seti-p-HBV000007FB52

 

https://urun.n11.com/guvenlik-kamerasi/4-kamerali-ahd-3mp-sony-lens-8-li-kayit-cihazi500-gb-harddisk-P94920849

 

https://urun.n11.com/guvenlik-kamerasi/4-kamerali-4-mp-sony-1440p-guvenlik-kamerasi-sistemleri-P167321004

Sanki bu en sondaki daha iyi gibi. 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

İlave disk takarak kayıt süresini uzatabilirsiniz, ikinci bir yöntem kayıt kalitesini düşürüp kayıt süresi uzatılabilir ama pek önermem, bazen çok önemli durumlarda görüntülerin anlaşılması için kalite önemli, hareket algılama kayıt cihazının yazılımıyla alakalı, piyasadaki çoğu cihazda mevcut, eğer elinizden gelir ise kendiniz paket sistem alıp montaj yapabilirsiniz...kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Butcesel sorununuz yoksa, paket sistem almak yerine bu isi bilen birinden destek almaniz daha iyi olabilir. Tesisati kolay olmasina ragmen, kayit cihazi ayarlari dusundugunuzden karmasik olabilir. Yapmayi unuttugunuz ayarlar sonradan sizi uzebilir. DVR kayit cihazinda 1080N oyununa dikkat etmenizi tavsiye ederim. 1080N anlik izlerken Full HD gosterir ama oyle kayit yapmaz. Cihazin 1080P olmasina dikkat etmelisiniz. Es zamanli ses kaydi yapmak istiyor musunuz veya istiyorsaniz kac mikrofon kullanacaksiniz gibi konulara karar vermelisiniz. DVR cihaz seciminde bu da onemli bir kriter. Ikinci diski ekleme imkami tum cihazlarda yok, olan bir cihaz bulmaniz gerekir. Takacaginiz diskin normal PC diski olmasi yerine, DVR cihazlari icin yapilmis guvenlik diski olmasini tavsiye ederim. Ciddi bir fiyat farki yok ama o diskler bu is icin yapilmis. Bir de aldiginiz sistemle alakali teknik destek mevcut mu emin olmak lazim. Ornegin bir iki yil kadar once bir markanin, cihazin kurulum sifresini degistirmemis olan kullanicilarinin cihazlarina internet uzerinden saldiri oldu, bircok cihaz coktu. Ama firma garantisi bitmis dahi olsa tum cihazlari alip ucretsiz onarip geri gonderdi.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

- abi 3 mp çıkalı 3-5 ay oldu daha. ben daha 3 mp için fiyat veremiyorum yüksek olduğundan dolayı. verdiğin linktekilerin hepsi etiket şişirmesi ürünler. gerçek değil yani :D

- 2 mp kameranın 1 saatlik kaydı ; 1- 1.2 gb yer tutar hdd de . karanlıkta çok az düşer. bunu ucuca hesap edemeyiz zaten. 

- Bazı Dvr larda 2. hdd takılabilme özelliği var. yani her cihaza müdahale edip hdd ilave edemezsin. 

- hareketde kayıt yapma olayı çok sakat güvensiz bir olay . kayıt süresi uzun olsun dersen 2 yada 4 Tb hdd takarsın. 500 gb artık kullanmayı bırak satılmıyor bile :)

- uzaktan izleme olayıda tüm cihazlarda var artık. 

 

linkteki ürünlerin gerçeklikle alakası yok. üzerine etiket basılıp satılıyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...