İçeriğe Yönlendir

Enjektörden Mazot Kaçırma Durumu


H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

Kaan Ulukan
Neee fiyata bak en fazla 30 ytl tutar işçilikte dahil yahu...

Usta enjektöreden çıkan mazot geri dönüş hortumlarının enjektöre girdiği yerde yaklaşık 4mm. büyüklükte oringler var bunları değiştir.(4 adet) Diyeceksiniz.

Bunu yaparken sadece hava filtre kutusunu sökücek silindir kapağı falan değil abartmasınlar sakın,filtreden turboya giden emiş hortumunu turbo tarafından söküceksiniz filtrenin arka tarafında elektrik kablosu var bu bir klipsle filtreye tutturulmuş ona dikkat edin kopmasın.

Gerekli malzeme: 4 adet mini oring 10 ytl falan tuttar. (belki daha az)

Gerekli aletler: Tork tornavida, karga burnu (hortumun enjektöre girdiği yerdeki segmanını aradan çıkarmak için böylece hortum çıkar) 20 cm tel parçası (segmanı yerine oturtmak için aradan dürtüyorsunuz)

Ben öğrendim garanti bittikten sonra kendim değişirim çok basit bişey. :D

Yeni oringleri yerine takın hortumu yerine sokun segmanı yandaki deliğine yerleştirip karga burnuyla yerine otumasını sağlayın, enjetörlerin oraya wd-40 yada balata temizleyici falan sıkın birikmiş mazot temizlensinki mazot kaçağı varsa hemen görünsün, motoru çalıştırın 5 dakka kadar mazot kaçırmadığından emin olun (Bu arada filtre olmadığından toz toprak gelmesin turboya dikkat edin yada yandan filtre emişini turboya takın temiz iş olsun) sonra baktınız mazot kaçağı yok hava filtre kutusunu yerine takın arkadaki kabloyu klipsiyle yerine tutturun, gazlayın. Elinize sağlık kolay gelsin. :)

Ali Cihangir Bey, açıklamanız tamda benim aradığım şeymiş.

Ankara'da bu dediklerinizi yaptırabileceğim bir servis yada usta varmı acaba?

yada yardımcı olacak, yönlendirebileceğiniz?

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Cihan Yaşar

ark. bnde 4 tane enjektör memesi var orjinal almanyadan fabrikadan geldi aracı satıcağım onlarıda yanında versemmi? bunların fiyatı n kadar ? hmm birde triger kayışı var oda sıfır duruyor

enjektor pulları ve krank kasnagını degıstım.ertesi gun arabam calısmadı.ustaya goturdum geri donus hortumundan hava  alıyormus yapıstırım tamır etti.olmazsa degıtırecek.araba calısıyor ama alttan mazot kacırıyor.erı donus hortumu orjınal 300  tl yan sanayı 100 tl hangısını alayım ?krank kasnagı ve enjektor pulları 220+200  iscilik=420 tl aldı

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

orjinal alın uzun süre binecekseniz

yarın bakıcam abi usta bakıcak hortumlara  orjınal 300 yan sanayı 100 tl

yarın bakıcam abi usta bakıcak hortumlara  orjınal 300 yan sanayı 100 tl

enjektor pullarıda degısmıstı belkıde mazot  oradan kacıyordur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...