İçeriğe Yönlendir

Fren ve Balata ile ilgili sorunlar


Abdussamed Acar

Recommended Posts

Çağdaş Yalman

Arabamı aldığımda banada değişiklik gelmişti. 100 km nin üzerinde bir hızla giderken frene bastığımda fren ayağımın altında titreme yapıyordu şimdi hissetmiyorum ayağım frene alıştı diye düşünüyorum. sert fren yaptığımda sanki diskleri balatalar tutup bırakıyor dolayısıyle ses geliyor. bende bunu absye bağlıyorum. normal firende herhangi bir sıkıntım yok...

Yorum bağlantısı
Çağdaş Yalman

Orhan Bey Bu sorunuzun Cevabını sitedeki diğer arkadaşlar verebilir belki ama en net cevabı değiştiren usta verecektir kanaatindeyim. Ben sadece Kebdi başıma gelenleri anlattım..belki bahsettiğiniz parçalarda bir arıza bir sıkıntı vardı belkide aç bir satıcı mantığıyla davranmış olabilir..

Yorum bağlantısı
Sevim Koç

Birkaç sene önce başıma gelmişti, ama direksiyonu neredeyse hiç çeviremiyordum. Hatta çekici ile gitmiştim servise. Küçük araçlarda bunun olma ihtimali çook düşükmüş ama bendeki şans yaa direksiyon pompası arızalanmıştı. Birkaç sene öncesinde bir hayli yüksek bir faturaya mal olmuştu. (Aracım o zaman Peugeot'du) Umarım öyle bir durum yoktur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yarında bi test edin bakalım ve sabaha kadarda pompa olmasın diye dua edin diyecektim ama araç yeniymiş garantilidir.. Yinede dua edin kullanıcı hatası demesinler..

Yorum bağlantısı
Serdar Özbekar

Gaza bastığınızda direksiyon hafifliyorsa, pompa arızası olma ihtimali çok yüksektir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Becerik

Aracımı alalı 2-3 ay oluyor direksiyon biraz sert geliyor bana önceki arabam palio ydu onun bile çok daha yumuşaktı , şirketin connect i var sıfır alındı o da baya bi yumuşak geliyo bana acaba normal bir durum mu bu ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eski lastik varsa yani lastikler aşınmışsa da direksiyonda sertik yapar ama fordların direksiyon hiisi biraz serttir. bu iyi bir şeydir kullanıcıya yolu ve dönüşü hissettirir izafi olarak sürüş zevkini artırır.

Yorum bağlantısı
Barış Günay

fiatlarda zaten city modu var onu acarsan direksiyonu gemi dümeni gibi çok rahat döndürebilirsin

ama fordlar oylemi koycan avcunun içini direksiyona , sağ el bileği fitesten aşağı sarkcak. biraz bastıra bastıra döndürdüğünü hissederek döndürcen (:

saka bi yana fordlar da biraz sert ama alışınca çok da farketmio

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Fordlarda bu tip direksiyon sayesinde yol daha net hissediliyor.Özellikle virajlarda çok iyi.Puntoda kullandım,resmen yol ile bağlantı kesilmiş gibi bomboş bir direksiyon,sanki arac bulutların üzerinde.Yolu hissetmek lazım.Fiestalarda hıza duyarlı direksiyon ile 130 dan sonra dahada sertleşiyor.Viraja girerken direksiyonu kırıyorum,bıraktığımda öyle kendini tutuyor,düzleme vs yok,uzun yolda cok güzel ve rahat bir sürüş sunuyor.Hatta yollar tam acısında yapılmış ise viraja girerken direksiyon otomatik gerektiği kadar kırılıyor,elimden resmen cekerek döndürülüyor,virajdan cıkarkende otomatik düzleniyor.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
(düzenlendi)

Ayhan'a bu sefer katılıyorum. Fiesta'nın tek adam gibi yeri direksiyonu zaten...

Ben Panda kullanırken citi modunu açmaya korkmuştum. Sidewinder bile Fiat direksiyonundan başarılı...

tarihinde Can Karacaer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bende puntoyu kullanırken korkuyorum.City modu hic hoşuma gitmiyor,abartılmış bir hidrolik sistem,adamlar resmen en yumuşak direksiyonu yapma yarışına girmişler,yolla alakası olmayan bir direksiyon var.Kaldırıma sıfır yanaşılmış bir durumda direksiyon kırılmaya calışılırsa eminimki ya bir parca zarar görecek yada hidrolik sistem kacak patlak vs birşey yapacak :D .

Frenlerde aynı durumda.Aynı olayı frenlerede kopyala-yapıştır yapmışlar.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Lastik basınçlarınızı sık sık kontrol edin , şoför kapısının altında yazar.Kullandıkça bu sertlik hoşunuza gidecek emin olun , benim bundan önce kullandığı araba palio idi ondan Fiestaya geçince ilk başlarda bende hoşlanmamıştım.

Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce

bu sertlik olayı gayet normal, benm 2000 model fiestanında direksiyonu sertti megana binip benim arabaya binince baya bi garipsemiştim,

belki yağdan dolayıdır dedim yağını değiştirttim ama nafile, şimdi 2004 fiesta var bununda direksiyonu sert :nazar:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Evet onlarda aşırı yumuşak,Elinizi direksiyon üzerinde serbest bırakamıyorsunuz,bi tarafa dönüveriyor.Kolunuzu hep havada tutmaya calışırken kol yoruyor.İstem dışı ani bir hareket yapsanız yoldan atarsınız kendinizi..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Muhittin Kaplan

Arada Sırada Fren Pedalına Bastığımda Biran İçin iç Aydınlatma Yanıyor. Göstergede ise Kapı Açık Uyarı Lmbası Ve Arka Sislerin Açık Olduğunu Haber Veren Lamba Yanıp Sönüyor. Bunu Herzaman Yapmıyor, Bazen.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Hava Yağışlı Olduğunda Oluyor Geçen yılda Olmuştu Sonra Düzeldi Kendiliğiden.

Şİmdi çözelim problemide Forum Şenlensin

Kendimi Düşünüyorsam Namerdim.... :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...