İçeriğe Yönlendir

98 Mondeo Hoparlör Özellikleri


Sait Ertürk

Recommended Posts

Çağlar Bayur

komple izolasyon ancak çıkacak masrafa bakınca, bagaja ufak bir subwoofer koymak daha mantıklı, hem araba da satılsa sub sizin

Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol

Teşekkür ederim öncelikle, Bagaja subwoofer işinden yola çıkmıştım aslında :) Ancak özellikle ön kapılarımın hoparlörlerinde ciddi sıkıntılar var. Tümseklerde ses kesilmesi vb. Bu nedenle hoparlörleri bir yenileyim sub. işini sonraya bırakayım dedim. 

 

Bagaj içinde ayrı ayrı uğraşmak yerine amfili subwooferlardan  ikisini kestirdim gözüme. Biri mtx marka 400w lıkmış diğeride alpine 350w lık. O konuda bir öneriniz olurmu benim için?

 

Son olarak, teybim orjinal 5000eon. Bunlarda sanırım amfi girişi yokmuş ve modül gibi birşey almam gerekiyormuş. Doğrumudur? Sağlıklımıdır?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses kesilmesi teypten ise? mtx bilmem duymadım, modül denen, 30 tl civarı bir parça , hoparlöre giden kabloya takılıyor, bunu anfi girişine çeviriyor

Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol

Kesilme daha çok sağ ön olmak üzere sağlı sollu olunca hoparlörlerdir diye düşünmüştüm. Olmazsa bir sanayiye gidiyim gösteriyim değiştirmeden. :) Çok sağolun yardımınız için.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

180 tl gibi rakama, dab radyolu SOny var, mp3 te çalar, pioneer ler var, bunlarla başlamak daha faydalı olur bence

Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol

Çağlar bey, teybi değiştirmek istemiyorum. Olmuyor bence yani yakışmıyor. Xcarlink bağladım, mp3 sıkıntısı geçti böylece. 

 

Mehmet bey, arka kapı muhabbetini okudum daha önce forumda. Ama şu an duymak bile istemiyorum sesini :) Bir iyileştirme yapmalı yani. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hoparlörleti twitterlı kaliteli hoparlörle değiştirin. Ama önce teyp. Teybi değiştirmeden ses alamazsınız.

Yorum bağlantısı
Burak Yaşar Gül

Batuhan bey bende sizinle aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Ben Agah beyin çalışmasını örnek alarak işe giriştim  kapıları söktüm yalıtım için kullanılan malzemeyi çıkardım üst kaplama süngeri Agah beyde olduğu gibi tamamen aynı şekilde çürümüştü ve kapı sacının içine yapıştırılmış olan süngerler var heralde titreşimi engellesin diye onlar daha fena çürümüş, bir poşet çamur kıvamı sünger temizledim su kanallarını dahi tıkamışlardı. Kapı sacına singer yerine bitüself isimli inşaat malzemecilerinde satılan bitümlü ziftli bantlar yapıştırdım. Soğuk havada iyi yapışmıyor fön makinasıyla ısıtarak yaptım. Kapıların yalıtım singerini yerine taktım.

 

Ses sistemi yapan dükkana gittim 5*7 Alpineyi araca taktılar dinlettiler çok memnun kalmadım. Teybi değiştirmelisin dediler ozaman kalsın dedim, bir numara büyüğünü getirdi takdılar ölçüsünü unuttum tamam bu dedim.  Yerine oturmadı biraz çıkıntılı kaldı  bende altına tekrar hoparlör yuvasını açık bırakarak bitüself bant yapıştırdım boşluğu doldurmuş oldum 5*7 nin vida yerleri uymadığı gibi bununda uymadı vidaladık kapı döşemesini yerine taktık sorun yok, arka kapılara 5*7 den farklı ölçü uyum sağlamıyor arkalarada alpine 5*7 takıldı şimdi ses orjinalinden bas, tiz olsun netlik olsun 3 kat daha iyi diyebilirim. Daha doğrusu benim için son derece yeterli. Gözün korkmasın bir başlayınca sonu geliyor. Agah beyin çalışmasından ve ayrıntılı paylaşımından dolayı kendisine teşekkür ederim ben o çalışmadan ilham aldım.  Sende ya bu uygulamayı izle yada Mehmet bey ve Çağlar beyin önerdiği gibi teyp ve subwoofer düşün.

 

Şimdiden kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol

Mehmet bey, teyp değimi gerçekten hoşuma gitmiyor. Orjinal teyiple ulaşabileceğim son noktaya varınca tekrar düşüneceğim. :) 

 

Burak bey, öncelikle teşekürler detaylı yazınız için. Kapı içindeki sünger bende de aynı duruma gelmiş. Ancak gri olan köpük tabaka sağlam. Zift kokusu korkusundan ben köpük tabakanın üstüne sünger geçirmeyi düşünüyorum Agah bey gibi. Şimdi arabanın durumuna gelirsek,

 

Pazar günü mediamarkta gittim, amacım kendinden anfili ufak bir subwoofer alıp başlamaktı. Ancak, uygun bir kampanya gördüm dayanamadım :) ve JBL marka 1000W subwoofer, büyük ihtimalle uyduruk hi-fi marka 2400W lık anfi, ve sierra tesisat kablosu almış buldum kendimi. Pazartesi günü montajını yaptırdım, korktuğum olmadı, şükür tek delik açılmadan her şeyi monte edebildi ustam. İlk denemede tahmin edeceğiniz gibi aşırı bir bas ve boğuk tizler aldım. Anfi ayarı ve ustanın iddasına göre kaliteli, iki tane tweeterla ( kesinlikle görünmüyorlar ) tizlerim kendine geldi ve mükemmel olmasa da keyifli bir sistem oldu. 

 

Bu kadar yapmışken 4 hoparlörü değiştirmek arkalardaki tasarım hatasından faydalanıp, kapı içlerine iki tane daha tweeter koymak istiyorum. (Hoparlörler tweetersız olursa) Bunları da yaptıktan sonra hala tatmin etmezse mecbur teyp ama gerçekten hiç istemiyorum. :)

 

Çok uzun oldu ama iki adette soru sormak istiyorum. Bu yaptığım işler araca herhangi bir zarar verir mi? Şu durumdayken tiz yönünden kuvvetli "cuk" oturabilecek hoparlör tavsiyeniz varmıdır?

 

Hakan bey konunuzu incelemeye fırsatım olmadı henüz inceleyeceğim, teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
F.Agah Özdemir

Batuhancığım. Hakan beyin verdiği linkten pandizota takılan hoparlörleri de incelemeni tavsiye ederim. İnceledikten sonra " sony olanların yerine 6*9 olan iki hoparlör alıp pandizotlara taksam daha mantıklı olurmuydu" düşüncesi aldı götürdü beni yine :) Ama biraz da metal kesme işi çıkardı galiba.

Yorum bağlantısı
F.Agah Özdemir

Ayrıca çok masraf etmiş gördüm seni batuhan, Xcarlink, v.s. Şimdi kısaca bir özet geçelim. Teyp işini ben atlamışım. Aldığım hoparlörlerin iyi bilinen marka teyplerde (Pionerr, Sony v.s.) çıkardıkları sesi dinlediğimde gelen netlik ve vurgular ben arabama taktıktan sonra biraz kayboldu. Ama illa ki teybi değiştirmek istemiyorsan Xcarlink yerine hemen elinin altında olacak 10 Tl lik (http://www.hepsiburada.com/liste/visionic-cd-calar-kaset-adaptoru-vs-301-11223/productDetails.aspx?productId=otcsi11223&categoryId=258076) adaptör de işini hayli görürdü. Hem Xcarlink gibi torpidoya koymanada gerek yoktu. Gelelim hoparlörlere, gördüğüm kadarı ile aynı model de araca sahibiz. Alpine seçimi isabet olur. Arka kapılar için seni maddi olarak sarsmayacak en mantıklı çözümü bul. Hatalı birşeyler var o kapıda. Üzerinde kaset yuvası olan bir teyibe Subwoofer bağlamak artık bana pek mantıklı gelmese de sen o sesi o arabadan çıkarmak istiyorsun.  Hoparlör değişimlerini ve mecburen kapı döşemesinin revizyonunu bitirdikten sonra bence takip etmen gereken sıra, (Bu mevsimde camları açma imkanın olmayan Ankarada eğer halen ses seni kesmiyorsa) teybi değiştirmek ve bu da yeterli olmadıysa! Subwoofer konusuna girmek.

Yorum bağlantısı
Batuhan Demirkol

Agah bey öncelikle teşekkür ederim. Xcarlink aldığımda henüz sesle ilgili hiçbir şeyim yoktu. Kaset adaptörü kullanıyordum, kaset çalarım bozuldu, teypci 100 lira tutar dedi, bende xcarlinkte buldum çözümü.

 

Sonrasında ise bir anlık heveslerle anında gerçekleşen alımlar sıralamayı biraz bozdu. :) Haklısınız kasetçalarlı teybe sub. biraz komik duruyor. Ama modül arayı kapatıyor inanın. USBden gelen müziğin kalitesi inanılmaz farklı oluyor. :) Şu anki halinden aslında memnun sayılırım. Basslar haliyle ağır kalıyorlar tek sıkıntı o. Ses yüksekliği fazla bile, birazcık daha kalitesi artsa tamam. :)

 

Biraz durumumu düzeltince hoparlörlerine alpine'a cevirip bırakmayı düşünüyorum. (Yalıtımıda yapıp tabiiki.) 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Suat YAPICI

Merhabalar bende yeni alpine aldım.Ön kapılara taktırdım.Bir çiftte arka kapılar için aldım.Yüzde 100 uyumlu diye düşünüp aldım.Fakat yine matkapla delik açıp sabitlemek gerekti.Kapılardakinden daha küçük bir boyutu var,ve çok uygun fiyata aldım.Düşünenler için site ismini özelden verebilirim.(Reklam olmasın diye ) Pİyasada 130-160 arası değişiyor bir sitede aynısını 112 tl hatta havale ile 107 tl ye buldum.2 çift aldım.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
  • 10 ay sonra...
Erdal Daban
Mehmet Ozyurek yazdı:

 

İşinizi görür  ölçü doğru..

 Arka kapılara 13 cm yuvarlak taksak nasıl olur ? Zaten hiç bir şekilde arka kapılardan verim alınmadığı yorumları var, En azından 13cm kaliteli bir pioneer coax 5*7 hoparlör bulmaktan daha kolay ve daha hesaplı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdal Daban yazdı:

 Arka kapılara 13 cm yuvarlak taksak nasıl olur ? Zaten hiç bir şekilde arka kapılardan verim alınmadığı yorumları var, En azından 13cm kaliteli bir pioneer coax 5*7 hoparlör bulmaktan daha kolay ve daha hesaplı diye düşünüyorum.

 

Aparatla mümkün ama bence hiç uğraşmadan uygun bir 5x7 takıp geçin.. 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Resimler filan gitmiş şu konuya bi bakım diyordum. :) 

Konu tam 12 yıllık :) ne varsa bizde var yine...

Yorum bağlantısı
Erdal Daban
Mehmet Ozyurek yazdı:

 

Aparatla mümkün ama bence hiç uğraşmadan uygun bir 5x7 takıp geçin.. 

5*7 bulunmuyor ki olanlarda istediğim gibi değil bir siteden infinity buldum tek seçenek o görünüyor şu anda ki bana zaten 4 tane lazım almışken hepsini yenileyeyim diyorum mondeo bir mondeo parası daha yiyecek 😂

Hasan Karabekiroglu yazdı:

Resimler filan gitmiş şu konuya bi bakım diyordum. :) 

Konu tam 12 yıllık :) ne varsa bizde var yine...

Fotoğraflar açılmıyor maalesef bende merak etmiştim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...