Erkan Baydemir 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 (düzenlendi) Erkan, 1-İl ticaret odaları yetkili.. Direk Ulaştırma bakanlığı'ndan da alınabilir.. 2-Araç değişiminde yeniden almayacaksın.. yeni aldığın araç için sana yeni kart verilecek ücreti 57 lira... Önemli bilgi.. Bu belge il sınırları içinde kullanacağını beyan edenler için 25/02'ye kadar indirimli ve 850 lira gibi bir masrafı var.. Maliye kaydı olmayanlar hiç kasmasın.. Bu belgeyi istesede alamıyor.. Bu belgeyi alabilmek için maliye veya ziraat odası kaydı şart... Peki abi gel şunu netleştirip bağlıyalım artık 1-Ulaştırma bakanlığı tamam,aslında onun ilçe bazlı temsilciliği varmı bilmiyorum. yani ben bunu Maltepe yada en yakın nerde yapabilirim. 2-Anlaşıldı sağol canım abim 3-Gerekli olan belgeler,kaç adet ve hangileri 4-Parayı nereye yatırıyoruz 5-yahu bak aklıma takıldı. Demişsinki "... il sınırları içinde..." iyide diyelimki benim müşteri Kocaeli yada Sakarya'da.Eeee nasıl olucak,oraya götüremiyicekmiyiz yani. Hadi beni geç,abimin firma,yurt içinde biçok bölgeye hizmet veriyor.O nasıl olucak hadi abim,yorduk seni ama 7 Şubat 2008 tarihinde Erkan Baydemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 nette bakıyorumda hep erteleme olmus simdi biz alırız yine ertelenir yada iptal falan olur olan da bize olur:)) 850 ytl gitti gider:) Yorum bağlantısı
Mehmet Barın 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Bizde bir araç var ama 4 kişi üstüne kayıtlı,bunlardan iki kişi vergi mükellefi ve aracı da onlar kullanıyor.Araç hususi camlıvan geçiyor ruhsatta,iki kişi için kira karşılığı ödeme yapılıyor.Eee sonrası bilen var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Peki abi gel şunu netleştirip bağlıyalım artık 1-Ulaştırma bakanlığı tamam,aslında onun ilçe bazlı temsilciliği varmı bilmiyorum. yani ben bunu Maltepe yada en yakın nerde yapabilirim. 2-Anlaşıldı sağol canım abim 3-Gerekli olan belgeler,kaç adet ve hangileri 4-Parayı nereye yatırıyoruz 5-yahu bak aklıma takıldı. Demişsinki "... il sınırları içinde..." iyide diyelimki benim müşteri Kocaeli yada Sakarya'da.Eeee nasıl olucak,oraya götüremiyicekmiyiz yani. Hadi beni geç,abimin firma,yurt içinde biçok bölgeye hizmet veriyor.O nasıl olucak hadi abim,yorduk seni ama Birazdan yazacağım cevapları... Ama peşinen söylemek istedim... Eğer bir gün Mondeo alırsam bir lastiğine para vermem.. 4 alır 3 öderim.. Haberin olsun.. Yorum bağlantısı
Mehmet Barın 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 İşi bilen meslek icabı Mehmet abi de millete can çekiştiriyor gibi mi diye düşünüyorum? Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Birazdan yazacağım cevapları... Ama peşinen söylemek istedim... Eğer bir gün Mondeo alırsam bir lastiğine para vermem.. 4 alır 3 öderim.. Haberin olsun.. Aahahaha aşk olsun be abi,ayıpsın. İstersen 4 al hiç ödeme kampanyasına dahil ederiz seni ahahaha Yok yahu şaka biyana.Önemli,eyvallah almamız gerekiyosa alalım tabiki ve doğrusu neyse o olsun. Ama dedim ya,bu sistem varya bu sistem. İlk önce kafesle,sonra başla yolmaya,yolabildiğin kadar Bizdede suç var tabiki. Ya neyse deve misali sonuçta Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 1- Ticaret odasını ara bi sor.. Ama bence ulaştırma bakanlığının temsilciliği yoktur.. Evrakları hazırlar parayı yatırır dekont ile birlikte Ulaştırma bakanlığıan gönderirsin.. 2- Senin canın sağolsun 3- Belgeler - Başvuru dilekçesi (firma yetkilisi tarafından imzalanıp, kaşe vurulacaktır) - Başvuru formu (buradan indirebilirsin) - Taşımacı gerçek kişi ise ilgili kişinin, tüzel kişilik ise Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 - Ücret indirimi ve diğer muafiyetlerden yararlanılabilmesi için: ... - Yetki belgesi talep edenin, 25.02.2004 tarihinden önce adına trafikte kayıt ve tescil edilmiş taşıt/taşıtların Motorlu Araç Trafik ve Tescil Belgesi örnekleri, Yukarıda belirtilen belgelerden herhangi birisi yeterli sayılacaktır. ... Eyvallah herşey tamam anladım. Bu arada tam 1 saattit bölge müd lüğünü arıyorum,cevap veren yok,yani telefonu açmıyolar bile. Neyse yahu burda bi gariplik var. benim araba 2007 de tescil edildi ( uzun hikaye,filo indirrimi vardı,bizde abimin firmanın üstüne aldık 4 tane ) Fakat araç,direk bizim firma üzerini 2007 de tescil edildi,al-sat yapıldı,ve ruhsat bize geçti. Eeee ne yani,2004 sonrası tescil edilmiş araçlar faydalanamıyomu. yahu iyice kafam karıştı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Abi hemen yanında ne diyor bak... - Yetki belgesi talep edenin, 25.02.2004 tarihinden önce adına trafikte kayıt ve tescil edilmiş taşıt/taşıtların Motorlu Araç Trafik ve Tescil Belgesi örnekleri, Yukarıda belirtilen belgelerden herhangi birisi yeterli sayılacaktır. Bide tarihlere fazla takılmayın.. konunun güncelini aradım ama bulamadım... Belki güncellenmiştir bu tarihler... Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 ben kadikoyde nakliyecilere ve esnaf arkadaslara falan sordum aslinda bu k belgelerini pek bilen de yok o ney falan die sorular sordular millet bilmiyor heralde k belgesini falan Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Ben hala anlamadım...Ruhsat Firma Üzerine ama işaretli kısım HUSUSİ...Ne olacak bu durumda,ona göre bacanağı öpecemde Sevgiler Valla her halukarda öpeceksin gibi.. Çünkü ruhsatta hususi yada ticari yazması bişey farketmiyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2008 Paylaş 7 Şubat 2008 Bizde bir araç var ama 4 kişi üstüne kayıtlı,bunlardan iki kişi vergi mükellefi ve aracı da onlar kullanıyor.Araç hususi camlıvan geçiyor ruhsatta,iki kişi için kira karşılığı ödeme yapılıyor.Eee sonrası bilen var mı? Vergi mükellefi olan kişiler bu aracı işyerinin işinde kullanıyorsa işiyle ilgili bişeyler taşıyorsa K2 alacak... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Şubat 2008 Paylaş 8 Şubat 2008 71 ve 72. mesajlarda gene bir tuhaflık var yahu.Araç firma üzerine ama işyeri ile alakası yok,işiyle alakalıda bişiy taşınmıyor. 71 ve 72. mesajlarda ki iki arkadaşımızda aracın firma adına olduğundan bahsetmiş.. Firma adına ise firmanın işini yapıyordur diye düşünerek almalısınız dedim.. Araç gerçek anlamda hususi kullanılıyor ve pikniğe gidiliyorsa onlarda almasın... Sen zaten alma.. Yorum bağlantısı
Levent Eksen 9 Şubat 2008 Paylaş 9 Şubat 2008 Peki firma üzerine kayıtlı her bir araç için gerekli mi bu belge? Hepsi için 800 ytl'mi vereceğiz? Birde burda devlet kimin peşine düşmüş ben onu anlamadım, bizim araçlar hakiki panelvan:) camlı mamlı değil, eşşek gibide yük taşınıyor:) Bu durumda alacağız mecburen.. İyi güzel alalım bu belgeyide.. Zaten ben bu aracı iş için almışım.Mangala, halı saha maçına, pikniğe gidip ağaçta salıncak kurmak için almamışımki, bu araç çalışıp kazanıp bana para kazandıran ve nihayetinde vergi ödeten araç.. K2'de ne oliyy ''Bize para lazım oldu, yeni bir belge icad ettik, mecbur alıcan hemşerim'' diyorlar kısaca... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2008 Yazar Paylaş 9 Şubat 2008 Bu K2 belgesi 2 yıldır gündemde aslında. O zamanlar konuyu taşımacılık yapanlarla konuştuğumuzda ortaya çıkan : Tek araba ile taşımacılık yapanın sonu getirlimek isteniyor gibi bir şey çıkmıştı ortaya. İlk araca 800 (aslında 5000) ytl sonrakilere 50 ytl. bu belgenin tutarı. Henüz haberi olmayan esnaf olması normal, ceza kesilmeye başladığı an herkesin haberi olur . Bu yüzden 2007 başında şirkete kayıtlı tek camlı van ı satmıştık. Gidip filodan kiraladık. Yorum bağlantısı
Levent Eksen 9 Şubat 2008 Paylaş 9 Şubat 2008 Çok bilinmeyenli denklem gibi.. Bütün mesajlarda herkes ilgililerin bile tam donanımlı olmadığını yazmış, bu konununda akıbeti SRC(ne olduğunu bilmiyorum:),yargıya aksetmiş) gibi olacak herhalde.. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 10 Şubat 2008 Paylaş 10 Şubat 2008 Nihat bey aracın kamyonet olması veya modifiyeli palio van, peugeot 206 van , fiesta van olması önemli değil, ticari yazıyorsa ruhsatta 800 ytl yi hazırlayın , çünkü bizler birer kaz 'ız yolunmak için bekliyoruz. bu parayı her yıl almalarından korkuyorum, çünkü bazı vergiler kalıcı olabiliyor , örneğin tansu çiller zamanında , ülke ekonomisi herzamanki gibi dip yapmıştı , devletin memuruna , işcisine ödenecek maaş yoktu, hemen akla işverenler geldi, geçici vergi diye bir şey icat ettiler, bu vergi bir yıllığına mahsus dendi, vallahi neredeyse 13 15 sene geçti hala alıyorlar. ))) yani bu durumda geçici vergi gibi kalıcı olmasında dua edelim .. herkese geçmiş olsun... Yorum bağlantısı
Ferit Selek 10 Şubat 2008 Paylaş 10 Şubat 2008 Ağzına sağlık, parmaklarına sağlık, ne güzel yazmışsınız. bu iş önceden de söylediğim gibi, tamamen nakliyecilik sektörünü düzene sokmak için ortaya çıkmıştır. taşımacı olanla yani bu aracın sırtından para kazananla, keyfi bineni mutlaka ayırt edeceklerdir, boşu boşuna 800YTL vs. ylounmayalım durup dururken. ben daha önce 20 ton kapasiteli kamyonuma K2 almıştım ama hiç mi hiç soranda olmadı, ertelediler bilmem ne yaptılar derken o gün için yaklaşık 750YTL miz uçtu gitti hem de saatlerce kuyruklarda bekledik. Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 12 Şubat 2008 Paylaş 12 Şubat 2008 Konuyla ilgili dataylı bilgi için aradığım yetkili bana;, "..resmi olarak kesin bişey yok ama,şifayen ertelenicek.Bu hafta sonuna kadar kesinleşicek... " dedi. Yorum bağlantısı
Serkan Öz 12 Şubat 2008 Paylaş 12 Şubat 2008 (düzenlendi) Aracı alırken ödenen ÖTV %10 ise(yanlışsa düzeltin) transporterlar 9+1 minibüse çevrliyor, hem MTV azalıyor hemde bu sorun ortadan kalkıyor. Çevirme maliyeti yaklaşık proje(150-170ytl)+muayene harcı+yeni ruhsat çıkartma(55-60ytl) ve cam koltuk masrafı.. 12 Şubat 2008 tarihinde Serkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Öz 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 Minibüs olabilmesi için en az 9+1 olması lazım, connect minibüse dönemez bence. Ama hususi oto olabilir belki. Ama bunun için ÖTV farkı ödemek gerekir ki bence bu fark arabanın fiyatına yakındır.. Yorum bağlantısı
Ömer Yüce 14 Şubat 2008 Paylaş 14 Şubat 2008 Aşağıdaki ibarelerden anladığım kadarıyla memur mamur connectler bu k2 leri almayacak.4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 3’üncü maddesinde yazılı bazı tanımlar aşağıda sıralanmıştır. Taşıma işleri : Taşımacılık, acentelik, taşıma işleri komisyonculuğu, nakliyat ambarı ve kargo işletmeciliğini, Taşıma işleri işletmecisi : Taşıma işlerinde faaliyette bulunacak taşımacı, acente, taşıma işleri komisyoncusu, nakliyat ambarı ve kargo işletmecisini, Taşıma : Yolcunun taşıta bindiği veya eşyanın taşımacıya teslim edildiği yerden varış noktasına götürülmesini, Taşımacı : Taşımacı yetki belgesine sahip olan ve kendi nam ve hesabına taşımayı bir ücret karşılığı üstlenen gerçek veya tüzel kişiyi, Eşya (yük) : İnsandan başka taşınabilen canlı veya cansız her türlü nesneyi, Acente : Ticar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2008 Paylaş 14 Şubat 2008 Evet.. Ben bu müjdeyi sana vereyim diyordum ama.. unutmuşum valla... Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 14 Şubat 2008 Paylaş 14 Şubat 2008 Evet.. Ben bu müjdeyi sana vereyim diyordum ama.. unutmuşum valla... Yok abi kaçarmı,dakka dakka kontrol ediyordum Ama tabi sonuçta kaçarı yok,hayırlısı artık... Yorum bağlantısı
Recommended Posts