Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2008 Paylaş 15 Şubat 2008 Arkadaşlaar... ve Erkaan.. iş biraz karışık... Olayın aslı şu.. 31/12/2008 tarihine uzayan şey sadece indirimli alma imkanı. Bu arada ticari bir yükle yola çıkan olursa polis yolda çevirip hani senin K2 belgen deyip, K2 belgesi olmayana ceza yazabilecek... Diğer hususa gelirsek Maliye kaydın yok, ticaret odası kaydın yok, ticari bir yük taşımıyorsun.. Bu durumda bu belge aranmayacak, sorulmayacak, soran olursa da bu benim hususi aracım kardeşim, pinkiğe gidiyorum diyebileceksiniz... Bunlarla ilgili düzenlemeler bir kaç gün içinde yayınlanacak... Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 15 Şubat 2008 Paylaş 15 Şubat 2008 yahu abi,bana söylenende şu; evet ertelendi 31-12-2008 e kadar,ama bu süre içinde öyle ceza falan yok . Hmmm iyice karışık durum,neyse ben pazartesi birdaha sorayım bakalım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2008 Paylaş 15 Şubat 2008 Erkan.. benimki de duyum sadece.. (Ticaret Odası'ndan sordum) Bekleyelim bakalım.. nasıl yayınlanacak... Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir 16 Şubat 2008 Paylaş 16 Şubat 2008 En sevmediğim şey,belirsizlik. yahu kardeşim adam gibi bi düzenleme yap bitsin artık. Yap-boz tahtası gibi Yorum bağlantısı
Murat Aydın 16 Şubat 2008 Paylaş 16 Şubat 2008 olaya mizahi bir bakış. ben olaya söyle bakıyorum. src belgesi çıktıgı anda biraz arastırdım. bu nedir diye aslına bakarsanız hiç bişiy degil:)) şimdi onu bir kenara attılar k belgelerine geçtiler.. bir müdet sonra xyz gibi belgelerde isteye bilirler. sonuçta hayat belge ile geçiyor. devlet niçin vardır aslı astarı olmayan belgeleri numaralandırıp kendi belgelerine işlemek için sonra o belgeler bir başka yerde başka belgelere işlenir ... ))) hayat böyle akıp gider.. gecenlerde basından okumuştum.. hanımın biri zamanında kendi adına sahte doktorluk belgesi düzenlemiş bu belge ile saglık bakanlıgı bayanı 10 yıl çalıştırmış. hatta bir yerede tayinini çıkartmış.vel hasıl gün gelmiş sahte belgeli bayan doktor gerçek belgeli bir doktorla evlenmiş ikide çocukları olmuş allah uzun ömür versin:) koca açıklama yapmış bende bilmiyordum diye..) birazda bizim meslekten yıl 2001 ögretmen atamaları yapıldı .. atama yapıldıktan sonra basından haber 3500 kişinin ögretmenlikle alakası olmadıgı halde atamasının yapıldıgı. sonra tarafımızdan bir sürü belge istendi ( sunu söylüyüm ben 92 de atandım). anlayacagınız 2001yılına kadar ne diploma ne belge hepsi boş işlerdi. şimdimi her şeyimiz belgeli şükürler olsun. hatta belgelerimizin belgeleride hazır. tek hazır öteki tarafa gidiş belgemizin tarh saat ve sayı numarası. bu belgeyide yakın bir zamanda ulaştırma bakanlıgından alacagımız kesin . yanlız maliye faturayı kalanlaramı kesicek gidenlere mi::::? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2008 Paylaş 16 Şubat 2008 yanlız maliye faturayı kalanlaramı kesicek gidenlere mi::::? Giden yırtıyor... Kalanların canı çıkacak Yorum bağlantısı
Yavuz Deniz 19 Şubat 2008 Paylaş 19 Şubat 2008 arkadaşlar kendinizi boşuna yoruyorsunuz konuyu baştan sona okudum bende camlı koltuklu connect kullanıyorum. alırken benimde kafama takılmıştı. sorunumuzun açıklaması ve çözümü şu bu araçların camlı koltuklu olanların ruhsatlarında yolcu nakli yazıyor. hususi veya ticari olması tamamen ayrı bir olay. önemli olan yük nakli mi yazıyor, yoksa yolcu nakli mi yazıyor. ayrıca taşıma kapasi belirtilmiş olması o aracın yük aracı olduğunu göstermez. önemli olan ne yazdığıdır. otomobillerde de yük taşıma kapasitesi verilmiştir ama bu otoyu yük aracı yapmaz o aracın bagaj hakkıdır. bagajsız araba mı var!!! özetlersek aracınızda yolcu nakli ve hususi yazıyorsa k2 falan sizi bağlamaz. bu kategoride ki aracınızı fatura irsaliye gerektiren bir ticari faliyette kullanıyorsanız sadce taşıdığınız yükün ilgili evraklarını bulundurmak zorundasınız . bu olay aracın sınıfını değiştirmez ne yazyorsa o dur Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2008 Paylaş 19 Şubat 2008 Yavuz Bey konuyu yanlış anlamışsınız... Bahsedilen araç otomobil değil connect yada partner gibi araçlar... Dolayııs ile ruhsatında yük naklide yazıyor... Yorum bağlantısı
Utku Çay 19 Şubat 2008 Paylaş 19 Şubat 2008 Devlet madem ticari kaydı olana K2 verecek neden sattı bu aracı normal kullanıcılara? O zaman satarken vergi levhası isteseydi. Sadece işyerlerine satsaydı ve 2 yıl satılamayacağını, satılırsa artı ötv alınacağını ön gören bir yasa çıkarsaydı. Zaten ticari araçtan düşük ötv almak ticari desteklemek amaçlı değil mi? O zaman ticaretle ilişkisi olmayan insanlara neden satılmasına izin veriliyor? Peki bu tip araçların ikinci el değerlerinin bir anda düşmesine neden imkan tanınıyor? İnsanlar zaten zor kazanıyor parayı ! Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Şubat 2008 Paylaş 20 Şubat 2008 Bilgiler çok karışık, peki ruhsat hususi ve tüzel kişiliğiniz yoksa, maliye kaydı, vergi no. ve meslek odası kayıtlarınız yoksa ne olacak ? Henüz düzenleme yapılmadı ama bu durumda bişey olmayacak... Yani K2 alınmayacak.. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 20 Şubat 2008 Paylaş 20 Şubat 2008 şimdi benim kayınpederin , kendi ürettiği gübreyi ,kendi ve bizim yidiğimiz domatez salatalık için , kendi tarlasına götürmek için , kendi çift kabiniyle taşıması , ticari yük sınıfına girermi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Şubat 2008 Paylaş 20 Şubat 2008 şimdi benim kayınpederin , kendi ürettiği gübreyi ,kendi ve bizim yidiğimiz domatez salatalık için , kendi tarlasına götürmek için , kendi çift kabiniyle taşıması , ticari yük sınıfına girermi ? Bana göre girmez ama benim görüşüm ne kadar önemli bu konuda.. Bilemem... Yorum bağlantısı
Okyay Pay 20 Şubat 2008 Paylaş 20 Şubat 2008 hayır giriyosa onu da satalım traktörü 11 liraya sattıydık hatırlatırım Mehmet abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Şubat 2008 Paylaş 20 Şubat 2008 traktörü 11 liraya sattıydık hatırlatırım Mehmet abi Bizde 2004 Hyundai'yı 11500'e Yorum bağlantısı
Okyay Pay 20 Şubat 2008 Paylaş 20 Şubat 2008 traktörün marka hundayi olsa 2-3 e giderdi heralde Yorum bağlantısı
Yavuz Deniz 27 Şubat 2008 Paylaş 27 Şubat 2008 Yavuz Bey konuyu yanlış anlamışsınız... Bahsedilen araç otomobil değil connect yada partner gibi araçlar... Dolayııs ile ruhsatında yük naklide yazıyor... pardon hoca aslında ben yanlış anlamadım çünkü bende connect sahibiyim sadece ruhsat demekle yanlış yazmışım. doğrusu maliye kaydı olacak. yani internet üzerinden mtv sorgulama yaptığınızda çıkan araç, mükellef, trafik cezası, vb. bilgilerinin olduğu kısımda bahsettiğim ayrıntı (yolcu nakli veya yük nakli) yer alıyor. işte düğüm burada çözülüyor. eğer yük nakli yazıyorsa, aracınız k belgesi gerektiriyor. yolcu nakli yazıyorsa gerekmez. eğer imkanınız varsa dediğim yere bakın. beni anlayacağınıza eminim. Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz 28 Şubat 2008 Paylaş 28 Şubat 2008 (düzenlendi) K1 ve K2 belgeleri Resmi Gazetenin 21 / 02 / 2008 tarihinde yayınlanan 26794 nolu sayısında yayınlanan yönetmeliğe göre 2009 yılına ertelenmiştir. 21 Şubat 2008 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26794 Ulaştırma Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİ 28 Şubat 2008 tarihinde Erdal Kopmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 28 Şubat 2008 Paylaş 28 Şubat 2008 Erdal bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ferit Selek 28 Şubat 2008 Paylaş 28 Şubat 2008 Erdal Bey, süper bir haber bu, çok rahatladım doğrusu. Araştırmanız ve bilgileriniz için Teşekkürler Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz 28 Şubat 2008 Paylaş 28 Şubat 2008 (düzenlendi) iide olan bize oldu kucuk esnaf olarak hem ticaret hem ziyaret derkene birde k2 alacagiz demek 28 Şubat 2008 tarihinde Erdal Kopmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 2 Mart 2008 Paylaş 2 Mart 2008 Nurol bey aracınız kamyonet sınıfında olması önemli değil , ruhsatınızda hususi yazıp , taşıma amacı yolcu nakliyesi yazıyorsa bu belgeyi almak zorunda değilsiniz, fakat bu aracınızla ticari eşya taşıyorsanız bu belgeyi almak zorunda kalıyorsunuz bu k2 belgesi bizim gibi kamyonet türü araçlara mahsus durum , örneğin adamın station aracı var tıka basa ticari eşya taşıyor , polis veya maliye kontrol ettiği zaman yalnızca binek araçla ticari yük taşıdığı için ceza kesiyor, k2 belgesi alması söz konusu değil,binek aracıda bağlıyamıyor . yani kimse ne yaptığını bilmiyor, ortada bir kanun var ama kanun açıklıyıcı değil.. geniş station araçlarda satış patlaması olacak ( dacia logan , renault senic vs vs ) Yorum bağlantısı
Erdal Kopmaz 5 Mart 2008 Paylaş 5 Mart 2008 İSTANBUL TİCARET ODASINDAN AÇIKLAMA ; WWW.ITO.ORG.TR Karayolu taşımalarında yetki belgesi aranmayacak Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, 21 Şubat 2008 tarihli Resm Yorum bağlantısı
Mehmet Barın 5 Mart 2008 Paylaş 5 Mart 2008 ben yine birşey anlamadım yav şimdi benim üzerime bir iş yerivar (şirket değil) ve aynı şekilde bir de üzerime kayıtlı connect kombi var bu aracı ben bu iş yerinin mallarını taşımada kullanıyorum şimdi ben bu belgeyi almak zorundamıyım Nurol bey aynı durumdayız ve alacağız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts