İçeriğe Yönlendir

İlk çalışmada devir problemi

Ahmet Kalkan

Recommended Posts

Hakan Amasyalı

Lpg kalibrasyonu tam olarak ne demek oluyor ben sürekli gittiğim zaman ayar yapılıyor ama biraz fikir sahibi olursam iyi olur ustaya güvenmiyorum çünkü. Lpg servisinde akü kutup başlarını söküp birbirine değdirip 5 dk bekleyip kalibrasyon yaptıracağım tekrar umarım çözülür sorun.. Bi de ben daha önce hata kodu sildirdiğimde hata kodlarının arasında fakir karışım da vardı zengin karışım da vardı yani her ikisi de zaman zaman oluyor bu şekilde olması anormal mi ?

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Yakup Gönül

Lovato'yu taktıralı 1 hafta oldu. LPG'de sorun yok. Ancak araç benzinde rolantideyken devir ibresi 1 çizgi kadar yükselip azalıyor. Normalde sabit duruyordu. Bunu gidip gösterdim B.sayara bağladılar. Hiç bir hata yok.

B.sayara bağlayan usta " Akşamları arabayı stop ederken benzine al öyle stop et" dedi. Bunu LPG bağlayan ustalar söylemeliymişler. Belki de söylediler ben duymadım.

Bir kaç gün benzinde gez düzelir dedi. Öyle yapacağız bakalım hayırlısı artık.

Bir de uzun yola çıkacağım ve bana " 5 km benzinle gidiyorsan 50 km gazla git" dedi. Bu motoru bozar mı acaba?

Bu şekilde kullanımın bir sakıncası var mıdır?

Saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1-Lovato'yu taktıralı 1 hafta oldu. LPG'de sorun yok. Ancak araç benzinde rolantideyken devir ibresi 1 çizgi kadar yükselip azalıyor. Normalde sabit duruyordu. Bunu gidip gösterdim B.sayara bağladılar. Hiç bir hata yok.

2-B.sayara bağlayan usta " Akşamları arabayı stop ederken benzine al öyle stop et" dedi. Bunu LPG bağlayan ustalar söylemeliymişler. Belki de söylediler ben duymadım.

Bir kaç gün benzinde gez düzelir dedi. Öyle yapacağız bakalım hayırlısı artık.

3-Bir de uzun yola çıkacağım ve bana " 5 km benzinle gidiyorsan 50 km gazla git" dedi. Bu motoru bozar mı acaba?

4-Bu şekilde kullanımın bir sakıncası var mıdır?

Saygılarımla..

1-Motor soğukken mi, her zaman mı ?

2-Böyle bir çözüm yolu yok.. Stop ederken benzine geçmeniz gereksiz.. Bir kaç gün benzinle gezince düzelen hata, lpg'ye geçince yine ortaya çıkacaktır..

3-Gereksiz.. Yolda bununla oynayıp durmaya gerek yok..

4-Arıza kodu varsa sakıncası var.. Arıza kodu yoksa sakınca yok..

Yorum bağlantısı
Yakup Gönül
1-Motor soğukken mi, her zaman mı ?

2-Böyle bir çözüm yolu yok.. Stop ederken benzine geçmeniz gereksiz.. Bir kaç gün benzinle gezince düzelen hata, lpg'ye geçince yine ortaya çıkacaktır..

3-Gereksiz.. Yolda bununla oynayıp durmaya gerek yok..

4-Arıza kodu varsa sakıncası var.. Arıza kodu yoksa sakınca yok..

Motor soğukken yapıyor. B.sayar'a bağlattık hiç bir hata kodu çıkmadı. Sadece " Araa rodajı tamamlamamış. Enjeksiyon değerleri 3,6 yerine 3,1" olmuş dedi. Bir de enjeksiyon temizleyici atmaya kalktı depoya. Ben "Daha 9000 km'de olur mu böyle bir şey?" dedim. Zaten depoya bir şey koyamadılar. Benzin pompası haricinde başka bir şeyle açılmıyor depo. Ben yeni nesil motorlarda rodaj olayı yok diye biliyordum.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Ben de geçen lpg enjektörlerini değiştirdim,sonradan baktım devirde dalgalanma oluyor,devir düşüyor dizel motor gibi çalışıyor,benzine alıyorum düzeliyor,yolda giderken istop etti. Arabayı,tekrardan ustaya götürdüm,gaz ayarını tekrar yaptı düzeldi.

Yorum bağlantısı
Yakup Gönül
Ben de geçen lpg enjektörlerini değiştirdim,sonradan baktım devirde dalgalanma oluyor,devir düşüyor dizel motor gibi çalışıyor,benzine alıyorum düzeliyor,yolda giderken istop etti. Arabayı,tekrardan ustaya götürdüm,gaz ayarını tekrar yaptı düzeldi.

Benim araç benzindeyken dalgalanma oluyordu İlker bey. Motor soğukken yapıyor. Isınınca sorun yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Motor soğukken yapıyor. B.sayar'a bağlattık hiç bir hata kodu çıkmadı. Sadece " Araa rodajı tamamlamamış. Enjeksiyon değerleri 3,6 yerine 3,1" olmuş dedi. Bir de enjeksiyon temizleyici atmaya kalktı depoya. Ben "Daha 9000 km'de olur mu böyle bir şey?" dedim. Zaten depoya bir şey koyamadılar. Benzin pompası haricinde başka bir şeyle açılmıyor depo. Ben yeni nesil motorlarda rodaj olayı yok diye biliyordum.

Saygılarımla

9000 km de rodaj kalmaz...

Aracınızı söylendiği gibi benzinde kullanın.. Sorun düzeliyorsa lpg kalibrasyonunuz bozuk demektir..

Yorum bağlantısı
Burak Çamak

Merhabalar,

Benim aracımda Atiker var ve aynı sorunu ben de yaşıyorum. Plug & drive programı hakkında birşeyler söylenmiş ama hiç detay yok. Bilgisi olan arkadaşlar detaylı anlatabilirlermi acaba. Atiker'de de varmı bu? Yükletince sorun çözülüyormu? vs..

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Burak Çamak
...

aracımda motor arıza lambasını yakan hata kodu ise fdakir karışımdı.

bunun üzerine servisteki usta ile yorumlar yapmaya başladık ve vardığımız sonuç lpg nin aracı fakir karışımla çalıştırması sonucu aracın beynine kaydolan ortalama çalışma tüketim değerleri bozuluyor ve araç ilk çalıştırdığımda motor lpg deki bu değerlere göre benzin püskürttüğü için bu problemin yaşandığı idi.

...

Biraz önce Atiker "Ankara ve Doğu Anadolu Bölge Bayisi" Üstün Oto yu aradım. Sorunu anlattım, cevap direk olarak LPG demi benzinde mi yapıyor şeklinde oldu. Benzinde dedim, o zaman aracın servisine gitmem gerektiğini söyledi. Yukarıda Gökhan Beyin yazdıklarını anlattım, buna ne diyorsunuz dedim tepki ve cevap değişmedi.

Plug & drive programının da Atiker de olmadığını BRC de olduğunu söyledi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Biraz önce Atiker "Ankara ve Doğu Anadolu Bölge Bayisi" Üstün Oto yu aradım. Sorunu anlattım, cevap direk olarak LPG demi benzinde mi yapıyor şeklinde oldu. Benzinde dedim, o zaman aracın servisine gitmem gerektiğini söyledi. Yukarıda Gökhan Beyin yazdıklarını anlattım, buna ne diyorsunuz dedim tepki ve cevap değişmedi.

Plug & drive programının da Atiker de olmadığını BRC de olduğunu söyledi.

Siz de aracınızı benzinde kullanın... Sorun düzeliyorsa, lpg kalibrasyonu bozuk demektir... Servisşe yapacak bir şey yok..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

2009 başında aracı alıp lpg takıldıktan sonra benim başıma da aynı şey gelmişti. gerçi araçta benzinle ilgili de problem vardı. hepsini hallettikten sonra 100 km'den fazla benzinle gezip lpg ayarını tekrar yaptırmıştım. o günden sonra yaklaşık 20.000 km maşallah birşey olmadı.

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Mehmet Pınar

Bir süredir benim aracımda sabah ilk çalıştırmada devir saati iki kere düşüp tekrar normal seviyesine geliyor?

Lpg kaynaklı olabilir mi?

Bir süre benzinde kullanıp deneyeyim bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Ben söküp temizlerim lpg enjektörlerini.Faydası olur mu bakalım?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bir süredir benim aracımda sabah ilk çalıştırmada devir saati iki kere düşüp tekrar normal seviyesine geliyor?
Lpg kaynaklı olabilir mi?
Bir süre benzinde kullanıp deneyeyim bakalım.

Benzinde dene bi bakalım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Kurum subap ta olur

İlk çalıştırmada zaten benzinde çalışmakta

Enjektörlerde kurum olmaz mı?Yinede pisliğini alayım bi bakalım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yanma odası içinde değilse kurum olmaz. Pislik olabilr de.. Ancak ilk marşta lpg enjektör ünü sökmüş olsak da durum aynı. İşlevi yok o an

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Pınar

Bir süre benzinde kullandım, sıkıntı geçer gibi oldu ama arıza ışığı yandı.Kutup başını söktüm sönmedi.  3 gün önce baktırdım, zengin karışım hatası verdi.Sildirdim. Ama bu arada kutup başını söktüğüm için beyin sıfırlandı. Usta LPG ayarını yapamadı. Sonra hallederiz dedi. 2 gündür ilk çalıştırmada devir daha da düşüyor. Bir kere akü ışığı yanıyor. 

Bugün ise arıza ışığı yine yandı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
On 13 Nisan 2017 at 11:49, Çağlar Bayur yazdı:

Kurum subap ta olur

İlk çalıştırmada zaten benzinde çalışmakta

Temizleyici katkılar işe yarar mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
37 dakika önce, Mehmet Pınar yazdı:

Temizleyici katkılar işe yarar mı?

Katkının hakkını vermek gerek.. 1 saat falan devirli kullanmak gerek ama hiç bir katkı carbon clean etkisi yapamaz bence.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı:

Katkının hakkını vermek gerek.. 1 saat falan devirli kullanmak gerek ama hiç bir katkı carbon clean etkisi yapamaz bence.. 

2 gündür benzinde kullanıyorum, sıkıntı yok. İlk çalıştırma normal. Bu aşamada gaz ayarını yaptıracağım.

carbon clean katkı değil mi zaten?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
On 27.04.2017 at 19:57, Mehmet Pınar yazdı:

Bir süre benzinde kullandım, sıkıntı geçer gibi oldu ama arıza ışığı yandı.Kutup başını söktüm sönmedi.  3 gün önce baktırdım, zengin karışım hatası verdi.Sildirdim. Ama bu arada kutup başını söktüğüm için beyin sıfırlandı. Usta LPG ayarını yapamadı. Sonra hallederiz dedi. 2 gündür ilk çalıştırmada devir daha da düşüyor. Bir kere akü ışığı yanıyor. 

Bugün ise arıza ışığı yine yandı.

Mutlaka kalibrasyon yapılmalı. Bu sürede ışık yanması normal ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
17 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Mutlaka kalibrasyon yapılmalı. Bu sürede ışık yanması normal ;)

Muhtemelen kalibrasyon bozuk olduğu için tekrar arıza ışığı yandı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...