İçeriğe Yönlendir

Nokian Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar


İlhan Gülcan

Recommended Posts

İlhan Gülcan

lastikler değişecek değişecek, elbet değişir derken sürekli inip duran sol arka lastiği tamire gittim. sağolsun çok güzel bir vida girmiş ne gözüküyor ne anlaşılıyor. iç yama falan derken bir baktık istanbulun F1 standartlarındaki yollarında benim lastik yarılmış!! ama tabiki ondanda haberim yok. sadece kauçuk üzerinde gidiyormuşum meğer kaç zamandır.

usta dedi arka iki lastiği değişelim ben dedim 2 olacağına 4 olsun tavsiye edeceğin bir lastik varsa.

uzun lafın kısası

daha evvel pek karşılaşmadığım NOKIAN marka 4 lastiğim var şu an ilk intiba sessiz olduğu yönünde ama vakit ilerledikçe görüşlerimi bildireceğim sizlerdende kullanan varsa burada beraber paylaşalım deneyimlerimizi.

4 MEVSIM

NOKIAN NRVI

nrvi_tuote_iso.jpg

NRVI serisi 195\50\15

NRH olacaktı ama şansıma lastikçide 3 tane varmış bende NRH fiyatına NRV almış oldum :)

Yorum bağlantısı
Sinan Duran

Bu lastikleri aramama rağmen bulamamıştım.Özelllikle ıslak zeminde en iyisi diye söylüyorlar.Sanırım porsce arabalar artık bunu kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Hayırlı olsun,

oto dergilerinin testinde bu yıl sürpriz şekilde başarılı sonuçlar aldı NOKIAN Lastikler.

Ben klasik marka tercih eden bir kullanıcı olarak,

yazlık lastiklerde MICHELI ve CONTINENTAL,

kışlık lastiklerde ise GOODYEAR tercih ediyorum

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Güle güle kullanın tecrübeleriniz nasıl olacak merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlhan Gülcan
(düzenlendi)

dostlar şimdilik izlenimler güzel.

eski bridgestonelarıma göre nokianlar daha sessiz yani artık radyonun sesini daha az açıyorum :)

bakalım yaz sonunda yağışlar başladığında gene bir şeyler yazarım. ama ilk intiba güzel. sanki arabayı yenilemişim gibi geliyor lastikler yeni ya :)

birde lastikçimin bir uyarısını sizlere aktarayım. kullananınız varsa 195/50/15 ben lastik havalarını kullanım kitapçığındaki gibi önler 30 arkadalar 28 yapıyordum. ama lastikçim yanaklar ince olduğundan ikisinide en azından 32 yapmamın iyi olacağını yoksa lastiği yıpratacağımı söyledi. o yüzden aldığımdan beri hep havalar 32 :)

tarihinde ilhan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

fiyat konusu mertol bey'in dediği gibi sanırım.

çünkü ben marka fiyat araştırması yapmadan almak zorunda kaldım bana takribi 620 ytl'ye geldi 4 lastik. ama kalitesi bu şekilde devam ederse o fiyata razıyım. :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

Yeni lastikleriniz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Nokian için bende olumlu şeyler duymuştum, özellikle sessizlik konusunda.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

şu an resmi eklenen lastiği kullanıyorum, gayet memnunum, ama Mertol'un dediği gibi fiyatı iyice abarttılar..

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mustafa Yazkan
(düzenlendi)

Dün ben de lastiklerimi nokian NRe ile değiştirdim, daha önce lassa impetus vardı, ses ve konfor konusunda inanılmaz derecede olumlu değişiklikler oldu. Fiyatı ise, 195/65/15 ölçüsündeki lastikleri 120 ytlye (world karta 5 taksit) aldım, çoğu iyi markadan daha uygun. aslında yeni nesil V serisi alacaktım ama şu anda yokmuş ve ocak sonunda gelecekmiş ben de NRe aldım. Yanakların yükselmesi konforu arttırdı, çekişin düşmesine neden oldu ama olsun zaten bunu göze almıştım. Şimdilik lastiklerimden çok memnunum, kullandıkça yorumlarımı eklerim.

tarihinde Mustafa Yazkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

Teşekkürler, sessizlik ve konfor konusunda aracın nasıl değiştiğini annem bile fark etti. Yakıt tüketimi konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü lastik taktırdığım günün öncesi depoyu fulletmiştim, daha tükenmedi, yeniden fulleyince yakıt tüketimi konusunda daha net bir şeyler söylerim ama şu anki gözlemlerim artışın beklentimden fazla olabileceği yönünde, çünkü eskisine oranla daha fazla gaza basma ihtiyacı duyuyorum. Şehir içi normal kullanımda yakıt tüketimim 100 kmde 7,5-8 lt arasında, bakalım fulleyince nasıl bir değişiklik olacak.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

hayırlı olsun bizimde lastik degişim zamanı geldi ne zaman lastik baslıgı acılsa bakmadan gecemiyorum :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mustafa bey, lastiğinizin modeli NRe mi? Testlerde arattım birçok Nokian modeli çıktı ama bu modeli bulamıyorum. Genelde iyi sonuçları var Nokian ların, ama bazı modellerde kuru zemin tutunması facia.

Yorum bağlantısı
Erkan Baydemir

Küçük bir not;

En kötü yeni lastik,en iyi eski lastikten daha konforludur.

Bunu,şu marka şu model,yada şu kullanıcının cevabına diye yazmıyorum,yanlış anlaşılmasın,ama bu genelde böyledir.

Asıl karşılaştırılması gereken;

Eski lastiğin ilk günki performansı ile,yeni lastiğin performansı.

E hak verin,yaklaşık 3 yıl önce alınmış lastiğin ilk günki konforunu,ses seviyesini hatırlamak biraz güç :D

İşte bu yüzden,eskisi çok kötüydü,ama şimdi yenisi aman allahım çok iyi gibilerden yorumlar yanıltıcı olabilir. :s

Yorum bağlantısı
Metin Serin

evet arkadaşlar yazlık deil ama kış lastiği olarak bende epey araştırdıktan sonra geçen yıl nokian da karar kılmış ve 205/50/17 91 v lastikleri 4 ünü 840 ytl ye almıştım.iç anadolunun şartlarında çook rahat bi kış geçirdim ve tatilden öncede yine taktım. Yine kafam rahat gidiyorum yoluma.Tavsiye ederim!

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

Lastiği aldıktan sonra ilk kez depoyu fullettim ve yakıt tüketimimin çok az artışla 8lt/100km değerine yükseldiğini gördüm. Daha önce 7,5-8 lt arasında oluyordu. bakalım, bu ilk ölçüm, daha sonraki ölçümlerle daha net sonuçlar elde ederim. Ama tekerlek çapını arttırınca yakıt tüketiminin artması zaten kaçınılmaz bir durum.

Yorum bağlantısı
Burak Kartal

Nokian'ın NRH modelini eski aracımda 4 sene önce alıp 4 seneye yakın bir süre kullanmıştım. Arabayı sattığıım için son durumlarını bilemiyorum maalesef. Değiştirmeden önceki lastikler Michelin energy idi. O zamanlar Nokian fazla bilinen bir lastik olmadığı için aralarında yaklaşık %40 kadar bir fiyat farkı vardı sanırım bilinirliği arttıkça fiyat farkı biraz azalmış. Hatta arkadaşlar uzun bir süre dalga geçmişti nerden buldun bu lastiği diye. Değiştirdiğim zaman 5 senelik Michelin ile yeni Nokian ları kıyasladığımı hatırlıyorum yol tutuşunda ve konforda ciddi bir artış olmuştu. Kullanım süresi ile ses artışı arasındaki orantı ne kadardır bilmiyorum ama Michelin ile kıyasladığımda Nokianlar hakikatten dedikleri kadar sessiz bir lastikti özellikle asfaltta fark oldukça belirgindi. Islak zemin performansı doğal olarak kuru kadar iyi olmasa da başarı idi.

Nokian'da hoşuma giden bir iki nokta da düşünülmüş ufak tefek mühendislik fikirleriydi. Tabandaki aşınmayla değişken olarak görünen diş derinliği, jant birleşim bölgesindeki jant koruyucu kısım, su tahliye kanallarının icinde sesi azaltmak için konulmuş küçük oyuklar gibi. Bana göre zayıf olan tek yanı yumuşak olmasından dolayı dişlerinin çabuk erimesi idi. Ben kullanırken oldukça memnun kalmıştım. Umarım siz de sorun yaşamazsınız.

iyi günlerde eskitmeniz dileğiyle,

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan
(düzenlendi)

Ben hiç olumsuz yorum duymadım nokian hakkında, şu ana kadar çok memnunum, umarım hep böyle gider.

tarihinde Mustafa Yazkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Nokian NRHİ bende kullanıyorum.Önceki lastiğim mıchelin enerji idi ve 60000 km binmiştim.Nokianın 1 tanesi 40000 km'de balansı bozuldu yalpa yaptı.bir diğeride 45000 km'de balans bozdu.Ömrüde yaklaşık 45-50000 arası diye düşünüyorum.mıchelinden ses yönünden,ıslak ve kuru yol tutuş,konfor olarak kesinlikle daha iyi.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Süha Demirtaş

nokian lastikleri araştırdığımda Alman şöferler cemiyetinin (yanlış hatırlamıyorsam) önerdiği bir lastik markası olduğunu öğrendim. Bu lastik finlandiya markası olup Finlandiyanın Nokia şehrinde imal ediliyormuş. Konfor ve güvenlik olarak bilinen büyük markalardan hiçte aşağı kalır bir yanı yokmuş. Birde bu almanlar önerdiği için iyicene aklımda yer etti pek yanlış iş yapmazlar diye düşünüyorum.

Kendi aracımında lastiklerini değiştireceğimden Nokian H XL modeli 195/55/15 lastiğini beğendim. Fiyat olarak bu link te var.

Yorumlarınız nedir, kullanan ve mutlu/mutsuz olan varmıdır ? Tavsiye edermisiniz ?

Yorum bağlantısı
Nurullah Demir

valla nokia telefonlar kalite onda şüphe yok ama konu lastik olunca arastırmak gerek. çünkü daha çok yeni olduğundan yaygınlaşmadı kanısındayım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Çağlar abi kısmet ise başka bir araç alıyorum onun orjinal fabrika verileri bu ölçülerde.

Aklımda şu modeller var;

Goodyear duragrip 160 TL

Nokian H 180 TL

Pirelli P7 180 TL

bridgestone adrenalin 165TL

Tüm lastikler H sembolündedir.

Mantıklı seçim hangisi olur ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...