İçeriğe Yönlendir

Fusion bagajdan gelen ses

Bahadır Görgeç

Recommended Posts

Bahadır Görgeç
(düzenlendi)

Selam.Benim arabanın bagajından tümsek ve çukur gibi yerleri geçerken gıcır gıcır diye bi ses geliyor(nasıl tarif edeyim :D ) bagaj kapağından geliyor tahminim.Nasıl çözüm bulurum bu sese.

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım
(düzenlendi)

Stepne den olabilir. Vİdası gevşemiştir

tarihinde O?uz Y?ld?r?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Demir

Arka koltukların menteşeleri, düz yatırılması amacıyla hareket etkinliği fazla. Bu menteşelere temiz gres yağını iyice yedirin sorununuz kalmaz. Arka Koltuğun oturulan yeri önce olmak üzere sırt kısmı daha sonra öne doğru yatırılıyor. Kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

En klasik ses yapan yer olabilir, sol arka tekerin oraya alttan bakın, elfren telinin geçtiği lastik conta var oraya yağ sıkın ses kesilir.

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

aynı ses benim arabada da var dün arkadaşıma verdim ve arka koltuğa oturdum sağ arka tavanla çamurluk arasındaki plastik kaplama dan geldiğini gördüm hafta sonu söküp bakacam

Yorum bağlantısı
Bahadır Görgeç
(düzenlendi)

Arkadaşlar sağolun

Ama yazılanlardan şunu anladımki daha benim arabanın bagajından cok ses gelecek :lol2:

Çünkü yukarda en az 4sebeb var demişsiniz, hadi benim arabadan gelen ses bir sebepten dolayı geliyorsa önümüzdeki günlerde daha benim arabanın bagajdan çok ses gelecek anlaşılan :D

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Şendur

bende de 2008 fusion tdci lux var...

aynı problem bende de var.3 farklı yetkili servise gittim...

1. servis : iç dosemelerden geliyo abi , iç dosemeleri koltuklar dahil komple sokucez dedi.

kalsın dedim.

2.servis : sag arka kapıdan ya da hoparlor kısmından geliyo abi,sokucez dedi.

kalsın dedim.

3.servis : alt tarafta dingin burcu (ya da buna benzer bir terim) kalitesiz abi garantiden degistiririz abi dedi.

kalsın dedim.

bu sesin arabaya degil sana zararı var abi denilmesinden sonra ben de yukses sesle muzik dinlemeye basladım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fatih Isık

benim bagajda wd 40 var başım şişince arkadaki bagaj kapağını tutan takozlara amortisör etrafındaki plastik parçalara sıkıyorum ses kesiliyor sonra yine ses oluyor

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Korçak

Ford fusion arka bagaj gıcırtısını gidermek için yapılacaklar.İnşaat malzemesi satan bir dükkandan 5 metre kadar (5 mt 1,5 ytl) şeffaf ve yumuşak olanından su terazisi hortumu (bagaj contasının içine sığacak kalınlıkta)alalım.30 cm aralıklarla ısıtılmış şiş ile bir tarafına küçük hava delikleri açalım.bu hortumu bagaj kapak contasının içine tamamen geçirelim.bagaj ilk zamanlar biraz sert kapanır sonra alışır.bütün kapılara aynısını yapabilirsiniz.ayrıca arka teker iç davlumbazlarını,tampon ve sinyal,far,stepne,kriko vs,sıkılaştıralım.birde arka koltuk civatalarını gres veya sıvı makine yağı ile yağlayalım.göreceksiniz gıcırtı,ses % 99 oranında azalacaktır.2004 fusion 1,6 benzinli kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ersin Gülergün

aynı ses sorunu bende de vardı ki arabam daha 1 yaşında.. tümsek çukur en ufak sallantıda arka taraftan sesler gelıodu..

2 kere servise gıttım ıkısınde de kapı izolasyonu yapıp gonderdiler kendilerınce.. tabi sesler devam etti ve bana verdiklerı cevap: arabanın arkasına ses sistemı kurmuşsunuz subwoofer var o ses yapıyor.. dalacaktım adama.. sorun sizde dediler..

kafaya taktım aradım araştırdım en sonunda buldum.. kapı kollarından geliyor sesler.. tüm fusionların kapı kolları cok gevşek ve hareket halindeyken sallanıyorlar.. kapı kollarının arasına sünger tarzı birşey koyup sesi kestik.. denemekte yarar var belki derman olur size de: )

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu

Hep gıcırtıdan bahsedilmiş peki aracının arkasından hafif sallantıda tık tık diye metalik ses duyan yokmu arkadaşlar, bu arada bu ses bozuk paranın kaportaya vurması gibi tık tık metalik bir ses ve kesinlikle arka koltuktan yada bağajdan camlardan kapı kollarından trimlerden falan hatta emniyet kemerinden gelmiyor, her yerini kurcaladım bulamadım şu sesin kaynağını...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Hep gıcırtıdan bahsedilmiş peki aracının arkasından hafif sallantıda tık tık diye metalik ses duyan yokmu arkadaşlar, bu arada bu ses bozuk paranın kaportaya vurması gibi tık tık metalik bir ses ve kesinlikle arka koltuktan yada bağajdan camlardan kapı kollarından trimlerden falan hatta emniyet kemerinden gelmiyor, her yerini kurcaladım bulamadım şu sesin kaynağını...

O zaman bir yerlere bozuk para düşmüştür :p

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Serdar Demır

selamlar aynı sorun benim aracımdada mevcut sol arka teker çevresinden geliyor cukura girince ve ya kasıslerde el freni ile ilgili sanırım :p

Yorum bağlantısı
Ali Şendur
selamlar aynı sorun benim aracımdada mevcut sol arka teker çevresinden geliyor cukura girince ve ya kasıslerde el freni ile ilgili sanırım :D

1. dösemeler ile ilgili olabilir. arka koltukları yatırıp, üstüne bi agırlık koyup deneyin...

2. lok lok gibi bir ses ise emniyet kemerinin oldugu yerdeki kelebekten de olabilir.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin
Yumuşak plastiklerin birbirine sürtmesinden kaynaklanıyo olabilir (Bet sesli kanarya ötüşü gibi)

+1

Silikon sprey bu sesi yok etmeye yeterlidir.Benim Fiesta'da da kelebek camının oradaki plastiklerden ses geliyordu ve silikon sprey sayesinde ses kesildi. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...