İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Guest Hakan Tar?m

Resimlerin linklerini koymuşsun da yeniden boyutlandır seçeneğiyle resimleri tekrar yüklersen hepimiz için daha iyi olur.

o sitenin uploader programı var, o en basiti tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

Şu anda kullandığım borada ön,arka sağ ve sol tarafta ayrı aydınlatma lambası koymuş.Gerçekten güzel.2006 focusta yok?????

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Benim araçtaki tavan lambası tek düğmeli olan türden di. zaten giha lardaki gibi arkada lamba olmaması arkayı yeterince karanlık yapıyordu. Bu durumu nasıl değiştirebilirim diye düşünürken aklıma giha lardaki üç düğmeli yani harita okuma lambalı tavan lambasından bir tane satın alıp benimki ile değitirme fikri geldi. Bunu yaparak en azından içerdeki yetersiz ışık durumunu biraz olsun değiştirebilirim diye düşündüm. Ve sonuç: bence eskisine göre mükemmel oldu, geceleri arkalar hala karanlık kalıyor ama en azından aracın içi şimdi daha aydınlık. arkalarıda bir miktar idere ediyor.

Yorum bağlantısı
Kadir Danacı

merhaba öncelikle aracımı yeni aldım. yalnız dün aracı özel servise bakıma götürdüm. sinyal ile uğraşırken şase yaptı ve sağ taraf elektrik aksamı göçtü tabiri caizse. neyse velhasıl o sorun düzeldi fakat benim aklıma takılan farlar açık olduğu zaman kontak kapandığında iç göstergelerde aydınlatma açıkmıydı? yoksa sönük müydü? etrafımda focus olmadığı için bi sorayim dedim bende. :vreka:

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan
Değerli arkadaşlarım;

Aracıma taktırdığım arka iç tavan lambasının görünümüne ait resimleri sunuyorum.Eve şimdi geldim ve hemen fotoğrafları çektim.Kesinlikle sizde bunu yapın Umarım fotolardan anlaşılır

Değerli arkadaşlarım :

Resimleri yeniden yüklüyorum.

fotoraf051.th.jpg

fotoraf048.th.jpg

fotoraf043f.th.jpg

fotoraf049w.th.jpg

fotoraf041.th.jpg

fotoraf042.th.jpg

fotoraf050.th.jpg

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Özgür,

Aydınlatma süper olmuş. Ellerine sağlık.

Nasıl yaptığın konusunda bilgi verir misin. İki lamba grubu da birebir aynı mı? Öne taktığın okuma ışıklı lamba için herhangi bir kesme biçme işlemi yaptın mı? Nereden ne kadar fiyata aldın? Arkada keçenin altında özel bir yer var mı? Yoksa sadece tavan keçesini keserek mi monte ettin?

Değerli arkadaşlarım :

Resimleri yeniden yüklüyorum.

fotoraf048.th.jpg

fotoraf043f.th.jpg

fotoraf041.th.jpg

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Aslına bakarsanız herkes kendi başına rahatlıkla bu işi yapabilir.Tabi biraz da elektrikten anlamak gerekiyor.Öncelikle 70 liraya sanayiden kazalı focustan 3 tuşlu olan lambayı satın aldım.Elektrikci arkadaşım vardı onun yanına gittim trendlerdeki sabit tek lambayı sokturdum ve 3lüyü taktırdım bu çok kolay oldu.Sonra geldi tavanı kestirmeye! Bu işlem beni okadar çok korkutuyorduki nasıl olacak 1cm fazla kesersek ne yaparız gibi neyse Döşemecinin yardımıyla normal a4 kağıta cercevenin şemasını cizdik ve tavana koyduk başladık falcatayla kesmeye cok güzel kestikten sonra sıra geldi kablo çekmeye.Burda EN ZOR iş kabloları geçirmek bir ara ümidimi kestim dedim bu geçmicek.Çünkü tam ortada demir var ve kablo birtürlü geçmiyor neyse uzun ugraşlar sonucu geçti ve sorun fotolardaki gibi.İnanın bana ışık az diye şikayetci olan herkes bunu yapmalı Sonuç muhteşem umarım yardımcı olabilmişimdir.Herkese iyiakşamlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sigortanız atmıştır.. yenisi takılmıştır...

Bu işlem sonucunda aracınızda bir hasar oluşmaz..

Kontak kapalı iken farlar açık olursa, iç aydınlatmalarda ışık olur diye hatırlıyorum...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Sigortanız atmıştır.. yenisi takılmıştır...

Bu işlem sonucunda aracınızda bir hasar oluşmaz..

Kontak kapalı iken farlar açık olursa, iç aydınlatmalarda ışık olur diye hatırlıyorum...

Doğru, klima kumandalarının ışıkları açık olur...Anahtarı en sola P konumuna alırsanız sadece dış lambalar açık olur, iç lambalar kapalı olur..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
merhaba öncelikle aracımı yeni aldım. yalnız dün aracı özel servise bakıma götürdüm. sinyal ile uğraşırken şase yaptı ve sağ taraf elektrik aksamı göçtü tabiri caizse. neyse velhasıl o sorun düzeldi fakat benim aklıma takılan farlar açık olduğu zaman kontak kapandığında iç göstergelerde aydınlatma açıkmıydı? yoksa sönük müydü? etrafımda focus olmadığı için bi sorayim dedim bende. :nazar:

eğer gösterge ile kastettiğiniz yer,km nin falan yazdığı yer ise kontak kapalı iken hatta siz aracı kilitlediğinizdede belli süre açık kalır..

Yorum bağlantısı
Kadir Danacı
eğer gösterge ile kastettiğiniz yer,km nin falan yazdığı yer ise kontak kapalı iken hatta siz aracı kilitlediğinizdede belli süre açık kalır..

evet gösterge ile kasettiğim km ve devir saati olan bölüm kontağı kapattığımda onların aydınlatmasıda sönüyor.

Yorum bağlantısı
Kadir Danacı

arkdaşlar sizden ricam focus'unuzun farları açıkken kontağı kapattığınızda km ve devir saatinin aydınlatması yanıyor mu? yoksa sönük mü? deneyip konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
arkdaşlar sizden ricam focus'unuzun farları açıkken kontağı kapattığınızda km ve devir saatinin aydınlatması yanıyor mu? yoksa sönük mü? deneyip konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden

benim far anahtarım auto modunda durduğu için farlar açıkken kontağı kapatıyorum göstergeler komple kapanıyor sadece yol bilgisayarı kısmının ışığı yanmaya devam ediyor bir süre daha..

ama far anahtarı normal konumda iken kontağı kapattığınızda uyarı sesi verir ve siz inip kapıları kilitleseniz dahi park lambaları açık kalacağı için göstergelerde açık kalır..

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
benim far anahtarım auto modunda durduğu için farlar açıkken kontağı kapatıyorum göstergeler komple kapanıyor sadece yol bilgisayarı kısmının ışığı yanmaya devam ediyor bir süre daha..

ama far anahtarı normal konumda iken kontağı kapattığınızda uyarı sesi verir ve siz inip kapıları kilitleseniz dahi park lambaları açık kalacağı için göstergelerde açık kalır..

düzeltme yapmak istedim,göstergelerde km ve devir ışığı söner fakat far anahtarı,klima göstergeleri,otomatik vites ise vites göstergeleri,submarine light yanık kalıyor..

Yorum bağlantısı
Kadir Danacı
düzeltme yapmak istedim,göstergelerde km ve devir ışığı söner fakat far anahtarı,klima göstergeleri,otomatik vites ise vites göstergeleri,submarine light yanık kalıyor..

teşekkür ederim. sorumun cevabını aldım ve içimde kuşku kalmadı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Merthan Çelik
(düzenlendi)

mrb öncelikle

bende farları değiştirmeyi düşünüyorum ama önerileriniz doğrultusunda böyle bir girişimde bulunacağım.

özellikle osram ve philipsin kısa ve uzun h7 tipli ampüllerini düşünüyorum beyaz renk tipinde olanları ortalama olarak uzun ve kısa toplam 80-100 tl arası bir fiyat çıkıyor toplamda bana

bu ürünleri alıp kullansam mı daha iyi olur yoksa kendi servisimde orjinal kendi far ampüllerinimi yenilesem ?

birde benim farlardan sağ taraf uzun da biraz dağıtıyor muayenede hafif kusur var demişlerdi.

orjinal ford kısa ve uzun ampüllerin ort fiyatı nedir acaba?

araba 08 coll sedan tdci

tarihinde Merthan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Merthan Çelik

evet arabada değişen kaza vb bi durum yok. ama aldığımdada sahibi söylemişti hafif dağıtıyor diye

far değişimine tavsiyeniz nedir orjinal eski tip mi yoksa yeni tip h1-h7 mi alayım uzun kısa bir arada?

birde mehmet bey ben ort bi fiyat buldum ama iki türlüde bana maliyeti sizce nasıl olur?

Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu

2006 trentim var, kısa farlar çok aşırı kısa diye düşünüyorum. kısanın en uzun ayarına getirsem de bence çok yetersiz. uzun harika.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
teşekkür ederim. sorumun cevabını aldım ve içimde kuşku kalmadı.

rica ederim..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Taha Yiğit Tekin

Hepsiburada dan siparişlerimi verdim bugün,kısalara cyclone 6000 k xenon,uzunlara ise narva marka beyaz ampul aldım. narva markasını araştırırken buldum ve incelemeler sonucunda fiyatıda çok yüksek olmadığından sipariş verdim. Görüntüsü ve aydınlatması güzel gözüküyordu takan arkadaşların fotolarında. Toplamda 158 tl gibi bi maliyet çıktı. Gelsinler bi taktıralım ürünleri,foto ve yorumlarımı paylaşırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...