İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Misafir

Bu durumda auto yu uzun yolculuklarda kullanmak daha mantıklı,kısa mesafelerde ömrü malesef az olur.ben mesela hiç auto yu kullanmam 6 yıl olcak 1 kere patladığını hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Arkadaşlar bu auto seçeneği bizim para verip aldığımız bir özellik. yani 2,5 senede bir ampul yanacaksa (ben bir kasisten hızlı geçtikten sonra ampul yanmaz oldu) yansın. Rahatlığı yeter.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç

Arkadaşlar bu auto seçeneği bizim para verip aldığımız bir özellik. yani 2,5 senede bir ampul yanacaksa (ben bir kasisten hızlı geçtikten sonra ampul yanmaz oldu) yansın. Rahatlığı yeter.

Bende onu diyorum.Para verip aldık ama ayda bir ampul patlatıyor. :crazy:

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bende onu diyorum.Para verip aldık ama ayda bir ampul patlatıyor. :crazy:

:) Bence başka bir problem olmalı yoksa ben de aracı aldığım 2009 eylül ayından beri sürekli auto da tutyorum ve ilk kez geçen hafta patladı ampul ve muhtemelen de hızlı geçtiğim kasiste oldu. Ama normal ömrü bile 2,5 seneyse bence yeterli, kullanım kolaylığını düşünürsek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akkoç

:) Bence başka bir problem olmalı yoksa ben de aracı aldığım 2009 eylül ayından beri sürekli auto da tutyorum ve ilk kez geçen hafta patladı ampul ve muhtemelen de hızlı geçtiğim kasiste oldu. Ama normal ömrü bile 2,5 seneyse bence yeterli, kullanım kolaylığını düşünürsek.

İşte bende eğer varsa o başka problemin peşindeyim nedir diye ? Servise götürdüğüm zaman ampul değil mi patlar deyip geçiyorlar.

Nasıl olsa söküp takma 10 kaat her gidişte. :angry:

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Şu an kullandığım 2009 focus araçta auto özelliğini ilk aldığımda bende kullanıyordum 1 sene içinde 3 defa ampul değiştirince ve farların performansından memnun olmadığım için bir takım mercekli far alıp xenon yaptırdım. Şu an aracım 4 seneye yaklaşıyor. Xenon'da ilk ampulum 1 ay sonra patladı ama garantiden değişti. İkinci ampulumu 2 hafta önce değiştirdim. Xenondan sonra görüşüm 10 numara oldu. Verdiğim paraya helal olsun. Aracınızı kesinlikle auto konumunda kullanmayın. Bu buluş araba tarihindeki en gereksiz buluştur. İnsanın far kolunu çevirmesi veya şalteri açması çok mu zordur?

Yorum bağlantısı
Metin Tunçer

Arkadaşlar yeni konu açıp konu kirliliği yapmayayım dedim. Arabamın tavan lambasını şerit ledle değiştirdim (smd 5050). Ama anahtar orta konumdayken (kapılar açılınca yandığı konum) arabayı kilitlediğimde çok kısık bir şekilde yanmaya devam ediyor. Ledlerin hem artı hem eksi ucuna 1n5408 serisi diod koydum ama bi değişiklik olmadı. Bu durumu önlemek için ne yapmalıyım ? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Devreye paralel direnç bağlamalısınız..

Gecikme devresi yeterli direnci bulamadığı için saçmalıyor.. Yada devreye paralel küçük bir ampul bağlamak sorunu çözer.

Yorum bağlantısı
Metin Tunçer

Devreye paralel direnç bağlamalısınız..

Gecikme devresi yeterli direnci bulamadığı için saçmalıyor.. Yada devreye paralel küçük bir ampul bağlamak sorunu çözer.

1 Kohm yeterli olurmu ki acaba ?

Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz
(düzenlendi)

Auto yu kullanmayacaksam niye aldım.

Uzun yolculukta nasıl bir işe yarıyor onu anlamadım. Uzun yolda ben zaten parklar yada gün doğumu ve batışına yakın farları açmasada ben açıyorum.

Otomatik ile ilgili değildir. Ya farlarda yada ampüldedir problem.

Araba kapalı garajda olduğunda bende hemen hemen her çalıştırmada yanıyor.

Ablamın Civic te bayide takılmış xenon var 3 senedir birşey olmadı

Şu an kullandığım 2009 focus araçta auto özelliğini ilk aldığımda bende kullanıyordum 1 sene içinde 3 defa ampul değiştirince ve farların performansından memnun olmadığım için bir takım mercekli far alıp xenon yaptırdım. Şu an aracım 4 seneye yaklaşıyor. Xenon'da ilk ampulum 1 ay sonra patladı ama garantiden değişti. İkinci ampulumu 2 hafta önce değiştirdim. Xenondan sonra görüşüm 10 numara oldu. Verdiğim paraya helal olsun. Aracınızı kesinlikle auto konumunda kullanmayın. Bu buluş araba tarihindeki en gereksiz buluştur. İnsanın far kolunu çevirmesi veya şalteri açması çok mu zordur?

Alaca karanlıkta daha da kötüsü gece özellikle de şehirde sokak ışıkları varsa o kadar çok kişi farlarını yakmayı unutuyor ki. Kimse alınmasın büyük bir çoğunluğu bayan değil yarı yarıya dır.

İşte bu sebeple gereksiz değil bence önemli bir teknoloji.

tarihinde Coşkun Filiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz
İşte bende eğer varsa o başka problemin peşindeyim nedir diye ? Servise götürdüğüm zaman ampul değil mi patlar deyip geçiyorlar. Nasıl olsa söküp takma 10 kaat her gidişte. :angry:

yetkili serviste çırak benim sol taraftaki tüm ampülleri aynı anda patlattı birkere neyaptıysa. Bir problem olmadan aydabir ampül patlamaz. Osram day and night modelini deneyin .

ben 2 senede bir gece sürüş sırasında patlama riski olmasın diye zaten değiştiriyorum. Ben değiştirmeden sadece nightbreaker lar patladı.

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Coşkun Bey aracım garantideyken 2 defa 2 farklı yetkili servise gösterdim ikisi de farlar da ve elektrik tesisatında bir şey bulamadılar. Garantiden ampul değiştirme talebine de saraf malzeme gerekçesi ile değiştirmediler. Sinirlenip bende mercekli far alıp xenona geçtim. Galiba forumda bu ilginç olayı yaşayan tek kişiyim. Arabayı kullandığım yıl ve km ye bakarsak xenon bana daha mantıklı görüş artı ikide bir far ampulu değiştirmekten daha karlı geldi

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Kitabında yazması gerekli ben ordan bakıp almıştım yedekleri.

Aynen öyle kitabında yazıyor, Ben de buraya ekleyeyim.

Bendeki araç 2010 Focus 2.5 kasa muhtemelen Focuslar aynı tip ampülleri kullanıyor.

3x2v3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ferit Erken

Ampul konusunda osram nb zaten orjinal ampul arkadaslar en azindan benim 2,5 titanyumda oyle. Gecen forumdan edindigim bilgiler isiginda osram nb alip takayim dedim fari soktum bir baktim kodlari ayni, arti 1,5 sene olacak nb yi kullaniyorum halen. Kisa omurlu olmasinin sebebi ampule el degmek sebeptir. Eldeki tuz ampulun omrunu kisaltiyor ona gore montajda el degmemek gerek.

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Subat 2010 da sifir aldim yanlis yok orjinal uzerinde osram nb var, media markt dan aldigim nb ile ayni kodlu

Pardon 2011 subat duzeltiyorum

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hüseyin İlik

Selamlar. Birkaç gün sonra gece yolculuğu yapabileceğimden bulabilirsem bosch plus 90, bulamazsam NB plus almayı düşünüyorum. Bunları kendim takabilir miyim yoksa elektrikçiye mi başvurmam gerek? Ayrıca kısa ve uzunlar için ayrı çiftler mi almak lazım?

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Selamlar. Birkaç gün sonra gece yolculuğu yapabileceğimden bulabilirsem bosch plus 90, bulamazsam NB plus almayı düşünüyorum. Bunları kendim takabilir miyim yoksa elektrikçiye mi başvurmam gerek? Ayrıca kısa ve uzunlar için ayrı çiftler mi almak lazım?

Takmak çok zor değil farları çıkarmanız gerekiyor ama bence far ayarı da yaptırabileceğiniz bir yerde taktırın. Çünkü ne kadar dikkat ederseniz edin far ayarı az çok bozuluyor.

tarihinde Mahmut Türkmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Emmi ve Servet abinin tavsiyeleri ile almış olduğum bosch plus90 ampüllerimi taktırdım. Hem bir gece önceden standart ampüllerle fotoğraf çektim hem de bosch plus90larla dün gece fotoğraf çektim. Ben gayet memnun kaldım. Şiddetle de tavsiye ederim. Emmi ve Servet abime çok teşekkür ederim.

Standart ampülllerle

9KEN8.jpg

bosch plus 90

LN8zz.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Ben de bu ampulleri 3-4 aydır kullanıyorum. ben de memnunum özellikle tatide gece dağ yollarndan geçerken çok çok güzel aydınlattığını farkettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Standart ampül

9KEN8.jpg

bosch plus 90

LN8zz.jpg

Hocam hayırlı olsun. Tam arşivlik foto olmuş :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Işık çok farketmiş..

Önerirken ben bile bu kadarını beklemiyordum:)

Güle güle kullan hocam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...