İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Bora Akbaş
Tekrardan geçmiş olsun abicim bi sorun olursa tekrardan bakalım değiştirelim.

Ama abicim gitmiyor focuslar gel sanada bi Rs alalım ;)

Ah Be Can.O ne güzel araba öyle maşallah yahu.Bekarlığımın Fantezisidir Clio II RS. Artık benden geçti ne yazıkki. Sen tadını çıkart bak,evlenince hayatta sürdürtmez eşin sana o arabayı :)) Uçuyor Uçuyor Panter gibi.Güzel günlerde kullan,Allah kazadan beladan uzak tutsun.Modifiyeli halinide görmek istiyorum ilerleyen zamanlarda. :good1:

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Benim de Farlarım değişti, umarım yeni takılanlar da aynı değildir, çok yazık, basit plastik bir Far Camı yüzünden tüm sistemi değiştiriyorlar, para benden çıkmasa da içim cız ediyor, sonuçta dünyanın parası...

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Benim de Farlarım değişti, umarım yeni takılanlar da aynı değildir, çok yazık, basit plastik bir Far Camı yüzünden tüm sistemi değiştiriyorlar, para benden çıkmasa da içim cız ediyor, sonuçta dünyanın parası...

Orasını Ford düşünsün.0 Arabanın farının iç taraftan böyle lekeli üretilmesi tamamen önemsemezlikmidir yoksa başka bir şeymidir bilinmez ama en azından ikiletmeden değiştirmeleri sevindirici. Şu ana kadar yeni takılan farlarda herhangi bir buğulanma falan olmadı .Umarım olmazda,yoksa garanti süresi sürdükçe (4 YIL :rolleyes: ) gider gider değiştirtirim farları valla. Hatta arka stoplarada arada kesik atıyorum bir sorun var mı diye de henüz bişi göremedim :)

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

2001 model aracımın farları hiç buğu yapmadı şu ana kadar. :rolleyes: Ben diyorum almayın şu Ford'ları diye :)

Yorum bağlantısı

Enteresan bir durum, yani sonuçta ciddi bedeller ödenerek belki de yıllarca birikim yapılarak alınıyor bu araçlar ve böyle saçma sapan sorunlar olmasının nedeni ya üretim hatası yada üretimden sonra aracın tam anlamıyla kalite kontrolünün yapılmaması. Hani eski model araç olsa anlıcam da 2010 araçta bile far sorunu oluyorsa gerçekten ford alırken iki kez düşünmek gerek sanırım.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
2001 model aracımın farları hiç buğu yapmadı şu ana kadar. :nazar: Ben diyorum almayın şu Ford'ları diye :)

Özellikle yeni Astralar da arka stoplar devamlı buğu yapıyor, ve sis farları kolayca çatlıyor, etrafınızdaki Astralara kışın bir göz atın derim...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bugün farkettim ki 2 gün önce yağan yoğun yağmurdan sonra arka stopların ikisininde aynı yerden buhar yaptığını gördüm daha önce bununla karşılaşan varmı ? bunun garanti kapsamına girip girmediğini merak ediyorum...servise götürsem buna bir çare bulunabilirmi?

Yorum bağlantısı
Guest Murat Mert
bugün farkettim ki 2 gün önce yağan yoğun yağmurdan sonra arka stopların ikisininde aynı yerden buhar yaptığını gördüm daha önce bununla karşılaşan varmı ? bunun garanti kapsamına girip girmediğini merak ediyorum...servise götürsem buna bir çare bulunabilirmi?

Buhar olduğunu görmedim ama içine sinek girdiğini ve halen orada durduğunu biliyorum :) hemde aldığımdan beri var sineğin yabancı bir sinek olma ihtimali var.

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Evet buhar yapıyor.Ama kısa sürede buhar geçiyor.Yapması normal çünkü yağmurlu havalarda arabanın içinde nem oranı artıyor.Arka stopları iç taraftan plastik döşemeyi söküp baktım. Ön farlardaki gibi hava geçişini engelleyecek bir izolasyon olmadığı için nasıl ki camlar buğu yapıyorsa stoplarda da buğu yapması normal.Güneşli havalarda kapıyı pencereyi açıp 1-2 saat havalandırın. Garantilik bir durum yok. Ampuller çok ısınıp çabuk bozulmasın diye duyların arka kısımları açık.Evet sinek te giriyor. Yalnız benim ki yerli sinek; aldığımda sinek yoktu.Duyları söküp sineği çıkartmak uzun bir pens yardımıyla oldukça kolay.Üfleyerek çıkmıyor. :)

+

Bagajını kontrol et içerde ıslanmış bölge olabilir, Hatta bi ara ben bagajda temizlik yapmış ve birkaç ıslak bez bırakmıştım o bile stopların camında buhar yapmıştı..

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

yani bu normal bi durummu diyosunuz bana biraz anormal gibi geldi bu zamana kadar hep eski model araçlar kulladım fakat ilk defa böyle bişey ile karşılaştım...gene ben şanslıyım sinek böcek falan yok:) ama sizde şanlısınız ya sinek yerine kertenkele falan kaçsaydı :flowers:

Yorum bağlantısı
Guest Murat Mert

işin ilginç tarafı sineği sanki yapıştırmışlar aynen olduğu yerde duruyor okadar sarsıntı filan oynama yok.Bir ara resmini çekip forda yollıyacağım kaybetmişlerse daha fazla aramasınlar :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
işin ilginç tarafı sineği sanki yapıştırmışlar aynen olduğu yerde duruyor okadar sarsıntı filan oynama yok.Bir ara resmini çekip forda yollıyacağım kaybetmişlerse daha fazla aramasınlar :rolleyes:

nemle beraber oraya yapışmıştır kaynamıştır artık :)

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
yani bu normal bi durummu diyosunuz bana biraz anormal gibi geldi bu zamana kadar hep eski model araçlar kulladım fakat ilk defa böyle bişey ile karşılaştım...gene ben şanslıyım sinek böcek falan yok:) ama sizde şanlısınız ya sinek yerine kertenkele falan kaçsaydı :rolleyes:

Focus tüm ilkleri yaşatır insana.. mesela ben de ilk kez bir araçta 11.000 km de 3 takım disk değiştirdim :) bundan önceki civicte 70-80k yapmıştım bir takım diskle sonrada taşlatıp devam..

Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi

Ben yaşadım ve hala yaşıyorum. Hiç uğraşmayım bence direk servise gidin ve garanti kapsamında değiştirin. Ben değiştirdim hemde 2 kere.

Yorum bağlantısı
Gökhan Göktaş

değerli forum üyeleri; ilk olarak şunu belirtmek istiyorum eğer aracınızda herhangi bir ampül değişimi yapacaksanız (bu değişim ne olursa olsun plaka lambasından tutun da park ampülleri, far ampülleri, stop ampülleri vs.) uzun ömürlü olmasını istiyorsanız ampülleri takarken camlarına temastan kaçnınız tutmak için metal kısımlarını kullanın.. saygılar:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
değerli forum üyeleri; ilk olarak şunu belirtmek istiyorum eğer aracınızda herhangi bir ampül değişimi yapacaksanız (bu değişim ne olursa olsun plaka lambasından tutun da park ampülleri, far ampülleri, stop ampülleri vs.) uzun ömürlü olmasını istiyorsanız ampülleri takarken camlarına temastan kaçnınız tutmak için metal kısımlarını kullanın.. saygılar:D

+++++++ 1

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

sayın üyeler dün aracımı yıkarken dikkat ettim arabamın ön iki farın camında deforme olmuş. nasıl anlatsam far camı soyunmuş gibi baya bi deforme olmuş (aracımda sürüşe duyarlı far var) nerden bulabilirim acaba böyle far takımı birde maliyeti ne olur bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Çizikler derin değilse zımpara yapılabiliyor özel bir sıvı ile. Frın komple değişmenize gerek yok. Temiz sağlam çıkma bir far camıda işinizi görür bence. Hem daha az maliyetli olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Coşkun

aracınızın garantisi bitmiştir sanırım. ama arkadaşları bilgilendirmek için ben yazayım. 2009 model ford focus aracımda farlarda içten lekelenme oldu ve farlarımı garanti kapsamında değiştirdim. resimlerini çekip onay aldılar onay geldi ve farlarım takıldı. aynı sorunla karşılaşanlar bu konuda garantiden faydalanabilir. bilgilerinize...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yeni kasa için değişimleri duymuştum ama o işten lekelenmeden dolayı. Dıştaki çizkleri garantiden değişmezler.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

far camında çizik yok pütür pütür olmuş üst tabaka soyulmuş gibi

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli
(düzenlendi)

dün manisadaki yetkili servise gittim hem yeni aldığım k&n hava filtresini taktırdım hemde farları göstereyim dedim. yedek parçada görevli arkadaş normal bu dedi zamanla olurmuş.hiç farında böyle bişeyle karşılaşan varmı. far cam değil mika tarzı plastikmiş sebebide çarpma anında yayaya fazla zarar vermesin diye böyle yapmışlar. anlaşılan çarmışma testlerinden 5 yıldızı böyle alıyorlar

tarihinde Cihan Beliceli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Ülger

Tüm Trendlerde aynı mi bilmiyorum ama bendeki Ford Focus diesel 2006 trend modelinde, arka taraf tavan, iç aydınlatma lambası yok, ilk başta farkedilmeyen bir ayrıntı ama lazım olduğunda o lambanın orada olmadığı sonradan farkediliyor. Bu kadarda olmaz yani, o lambayı takmayarak çaktırmadan kar etmişler.

Şimdi merak ettiğim oraya çıkma orjinal aydınlatma lambası bulursam, yerine monte edebilir miyim? yani, tavan döşemesinin altında bu lamba için hazır, vidaların gireceği delik, oturacağı oyuk, kablo bağlantıları hazır var mıdır, yoksa bunların hazırlanması lazım mı? veya bunlara gerek yok ledli pilli lamba al, tavana yapıştır mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z
(düzenlendi)

Ranault Clio'larda bir ara yandaki yolcu el tutacakları bile yoktu.Kampanyadan epey ucuza vermişlerdi ama çok fazla eksiği vardı.Artık o kadar eksiltmiyorlar gerçi.

Şimdi siz o lambayı almaya kalksanız kim bilir ne fiyat çıkar karşııza.Yani servis önermem.Çıkmacıdan parça bulun,tesisat işi kolay.İyi bir elektrikçi halledecekti.

tarihinde Yavuz Ya??z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...