İçeriğe Yönlendir

Ruhsatta hata..

Nuri Başer

Recommended Posts

Nuri Başer

biran önce düzelttirmekte fayda var.. zaten araç bu halde muayeneden geçemez.. TÜV şasi ve motor no kontrolü yapıp rapor tutuyor..

trafikte problem yaşamamak için, bağlı olduğunuz trafik şubesine başvurun.. muhtemelen bir dilekçe ile birlikte başvuru sonrasında gerekli araştırmalar yapılmasına müteakiben ruhsatınız revize olur..

bir de nasıl farkettiniz??

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yeniden Ek1 formu düzenlenir.. Araç yeniden tespite girer.. Ruhsat değişir... Muayene yaptıracağınız zaman yaptırın.. Zaten tespit ederlerse muayeneyi yapmazlar..

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Arkadaşlar merhaba

benim bir sorunum var

Arabamın saşe no ile ruhsattaki saşe no da bir harf fazlası var

ruhsatda tek "A" olacağına iki tane var yanyana

trafiğim de güngörende muayenem 2008 martda oldu ne yapmam lazım

acil bilgi verirseniz sevinirim.

Muayene anında farkedilmedimi.?

Bence aracınızın bağlı (Kayıtlı)Olduğu şube müdürlüğüne gidip değişimini talep edin.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Muayene anında farkedilmedimi.?

Bence aracınızın bağlı (Kayıtlı)Olduğu şube müdürlüğüne gidip değişimini talep edin.

aahhh eski muayeneler.. :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Trafik şubenize gidin onlar sizi yeniden muayene istasyonuna yönlendirecekler ve şase ve motor no tespiti isteyeceklerdir. Muayene istasyonunda form dolduruyorlar ve tekrar trafik şubesine gittiğinizde yenilenen ruhsat yaprağınızı veriyorlar(tabii ücreti mukabilinde).Ve o işlemi bir an önce yaptırın bence

Yorum bağlantısı
Burhan Düver

ayni sorun bendede vardı .şase de w olan harfi ruhsata v yazmışlar .aracı üzerimize alırken muayeneye girdiğimizde kontrol eden teknisyen söyledi işlemi basit teknisyen bir yazı ile karayollarının bir şubesine yönlendirdi (tespit için)karayollarına ilgili şubeye gidiyorsun tespit yapıp motor no şu şase no bu diye bir yazı veriyor bitiyor benim ruhsat değiştiği için artı bir masrafım olmadı ruhsatın değişecekse ruhsat masrafın olur.uğraşma ver bir takipciye halletsin.bu tespitler için bir ücret falan istememişlerdi .takipciye verirsen şu bu ücreti derse aklında olsun

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

peki otomatik vitesin ruhsatta yazılı olması gerekir mi şayet kasko yaprken düz vites otomatik vites fark ediyo kaskoyu yapan kişiye dedim ruhsatta yazmıyo diye yazması lazım dedi pert durumunda yada şanzımanda kaza durumunda sorun çıkarırlar dedi tüpü işletirken memura dedim otomatik yazın diye bişi farketmez dedi hangisi doğru

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
peki otomatik vitesin ruhsatta yazılı olması gerekir mi şayet kasko yaprken düz vites otomatik vites fark ediyo kaskoyu yapan kişiye dedim ruhsatta yazmıyo diye yazması lazım dedi pert durumunda yada şanzımanda kaza durumunda sorun çıkarırlar dedi tüpü işletirken memura dedim otomatik yazın diye bişi farketmez dedi hangisi doğru

Ruhsatta otomatik vitesin yazılacağı bir bölüm yok..

Ancak araç tipinin tam ve doğru olarak yazılması gerekir..

Araç otomatikse de araç tipinde bu belirtilmiştir.. .

Örnek;

1,6 Ghia Sedan

1,6 Ghia Sedan OV

Bakınız modeller

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence gerekir.. Çünkü teknik değişiklik yapıyorsun.. Teknik değişikliğide bildirmek zorundasın..

Ha kim farkeder nasıl farkeder o da ayrı konu..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...