İçeriğe Yönlendir

Yemekteyiz Adana


Uğur Çelik

Recommended Posts

Uğur Çelik

Adana'da büyümüş biri olarak Yemekteyiz Adana programı ve yarıışmacılarını kınıyorum.Adana'da 17 sene kaldım ben böyle bir şey görmedim.Alın size SHOW tv.net te yapılan yorumlardan birkaçı:

1.

Yemekteyiz Adana" programını çok üzülerek ve bir Adanalı olarak çok kızarak izledim. Bu mesajı yazabilmek için buraya üye oldum. Mesajımı buraya yazarak benim gibi kızgınlıklarını belirtmeye çalışan Adanalı dostlarımızdan çok SHOW TV'nin okuması daha doğru olur bence..

Bu Adanalı olarak seçtiğiniz 5 kişiyi hangi kriterlere göre seçtiniz sayın Show TV yetkilileri?? Eğer amaç gerçekten yurdumuzdaki farklı "damak tadları" ve farklı yemek kültürlerini tanıtmaksa seçiminiz baştan sona yanlış (Tarhana çorbasını bilmeyen Türkiye'de biri var mı acaba çok merak ediyorum). Ben yarışmacılardan çok, onları seçenlerin bu seçimleri hangi amaçla!! ( ki amacın çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum) yaptıklarını çok merak ediyorum.

Adana'yı temsil etmek için seçilen bu 5 kişinin "gerçek Adanalı" yı temsil etmediği kesindir. Düzgün bir yemek yarışmasında, yarışan kişilerin gurme özelliklerini taşımalarından vazgeçtik hiç olmazsa görgü kurallarını bilen insanlardan seçilmeleri gerekmez miydi? Sadece rating uğruna bu saçma sapan insanları Adanalı diye ulusal bir ekrana çıkarmak, Adana ve Adanalıları küçük düşürmekten başka ne amaç taşıyor bana birisi açıklayabilir mi?

Gerçek Adanalı: görgülü, bilgili, gönlü bol, misafirperver, insanlara saygılı, dürüst ve sıcak insanlardır. Elbetteki her toplumda olduğu gibi Adana'da da çürük elmalar vardır. Ama.. Show TV'i tebrik etmek gerekir çok çalışmış galiba bu elmaları bulmaya.. (Emekli Hanım'ı grup dışında tutuyorum şimdilik)

Yarışmacı Adanalılara gelinceeee

ilk gün yarışan bey.... sizin bildiğiniz Adana böyle mi temsil edilir?

Ceyhanı temsil ettiğini ilan eden geveze diğer erkek yarışmacı: Bey Ceyhanlıların yerinde olsam sizi hemsehrilikten atardım.. Tüm Ceyhanla kendinizi özdeşleştirme cesaretini ve de yetkisini size kim verdi?

Çok bilmiş küçük kız: Annenin sana yemek pişirmeyi öğretmeden önce, büyüklere saygı ve sofra adabı ögretmesi gerekirdi.. Süslenip oraya bilmiş bilmiş oturarak Adana'yı temsil edemezsin... kendi adına istediğin yarışmaya gir.. ama daha eğitilmek için bırak yemeği çook fırın ekmek yemen gerek

Bugünden itibaren Adana'yı ASLA gerçek yüzüyle anlatmayan bu yarışmayı izlemeyeceğim.

Bu uzun yazıyı Show TV isterse silip iptal edebilir.. Çünkü tüm TV eleştirmenleri ve köşe yazarlarına da benzeri şeyleri yazdım.

Adana'da doğmuş, büyümüş, üniversite eğitimi de dahil tüm eğitimini yine Adana'da yapmış dedelerimin dedesi bile Adanalı olan biri olarak bunları yazmaya hakkım olduğunu zannediyorum. Çevremde de bu yazdıklarımın altına imzasını atacağından emin olduğum binlerce GERÇEK ADANALI var.

Selamlar, sevgiler

2.

Sadece yemekteyiz Adana programına eleştiri yazabilmek için üye oldum.Böyle bir rezalet olamaz.Tüm yorumlara katılıyorum.Programın formatı gereğimi bunlar yaptırılıyor yarışmacılara.Çünkü 19 yaşındaki bir kızın bu kadar terbiyesiz,bu kadar ukala olabileceğine inanamıyorum.

Yemek pişirirken evde hep mini elbisemi giyiyor acaba.Bugüne kadar çok hoş ve kaliteli bayanlar katıldı yarışmaya.Hepside mutfakta yemek pişirirken günlük rahat kıyafetler giymeyi tercih etti.Bir ikincisi Türk kültüründe heleki Adana kültüründe evde çizme ile gezmek dışarıda giydiğimiz ayakkabıyı çıkarmadan eve girmek nerede görüldü.akşam yemeği aşamasında bir nebze yarışma formatını anlarım ama heleki mutfakta yemek pişirirken...anlayamıyorum

Selbi adındaki şahıs..Kardeşimiz diyemiyorum içim kaldırmıyor..Naıl bir karakter..Güzel desen güzel değil..ama maalesef kendine prenses sanıyor herhalde..Son derece basit ve banal bir görüntüsü varken üstelik.

Ben onların anne babasının yerinde olsaydım utancımdan ölürdüm.Böyle bir evlat yetiştirdiğim için..Ayrıca show tv program editörleri koskoca adanada bula bla bu ekibimi çıkardı.Bravo..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arada cidden süper çalışan titiz insanlar çıkıyor. peki ben niye izliyorum :)

eskiden hep yabancı sinemalar, diziler çıkardı. şimdi sadece yarışma programları ve türk diziler. hepsi sürekli aynı hikaye olduğundan izleyecek bişi kalmadı. kanalları değişirken takılıyoruz mecburen.

allahtan cnbc-e varda, kafa dağıtıyoruz valla :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hanım izliyor.. Mecburen izledim...

Adana'lı komşularım vardı... Yemekleri de çok leziz olurdu misafirperverlikleride süperdi..

Şok oldum ben.. :D

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Gülse Birsel Avrupa Yakası'nda çok güzel iğnelemişti. :D

Bu arada favorim dursun

Avrupa Yakası süper bir dizi Gadasını aldığım. :D

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

"hepsi abdal bunların gadasını aldııım, Gurban Olduuum"

adanada birkısım vatandaşlara abdal denir -davul zurna misali-

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

uyanık show tv, bu kriz ortamında 10.000 lira gibi televizyonlar için ufak olan bir ödül ile epey bir reyting yapıyor.

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan

Bu yarışmayı eşim izlediği için bende mecburen izliyorum , önceki yarışmacılarda problem yoktu insanların birbirlerini aşağılamalarının dışında seyircilere farklı yemek kültürlerini öğretiyor bu açıdan eğitici.

fakat sanki adanalı yarışmacıları vede özellikle selbi mi idi neydi o kız sanki renk katsın diye koyulmuş gibi geldi hiç yemek yapmayı bilmeyen birinin yemek yarışmasına katılması ve de sürekli ben kendime güveniyorum deyip sonrada zaten yetişmiyor deyip oturup muz yemesi biraz ukela lığa kaymış gibi geldi zaten kızdım kapattım çorbada iken annesini telefonla arayıp soruyor ....dedim ya renk olarak koydular herhalde... :D

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Adanaya komşu bir memleketli olarak hiç hoşnut değilim, Oradaki kişilerin adanalı olduğunu sanmıyorum.., Hele orada iki yüzlü bir adam var pes diyorum..

Programa çıkardığı kuklalar ile Türk örf ve adetlerini hiçe sayan şov tv yöneticilerini kınıyorum..

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

israftan başka bir şey değil bu program.

millet açlıktan ölüyor bunlarda 10 ytl yi almak için yalandan milletin yaptıkları yemeklere bahane buluyorlar günah ya.nimete bu ne biçim denirmi.izlemeyin izlettirmeyin yayından kaldırsınlar arkadaşlar. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bu kadar çok ciddiye almaya gerek yok bence...

O yarışmadakiler katıldıkları ilini tamamını temsil etmiyorlar. O yarışma o kadar polemik çıkarmasa izlenmez...Asıl gaye bu zaten...

Arkadaşa aynen katılıyorum.Bence orada 3-5 zıbık çıkıpta yemek yapınca değişen hiç bişey olmaz.Ben şimdi vay bee Adanalılar böylemiymiş mi diycem hayır herkes iyi kötü Adanalı bir eş-dost tanıyor ve kafasındaki canlandırdığı şeyler onun dışına çıkmıyor.Yani tv deki programlara göre insanları sınıflandırmaya kalksak bu ülkede yaşanmaz :D Bence Adanalı arkadaşlar hiç alınıp sinirlenmesinler.Ona kalırsa Son dönemlerde tv lerde Ankara oyun havaları denilen iğrençliği görüp dinlemişsinizdir.Ankara oyun havaları bel altına inen laflarmıdır?Elbette değildir bilen bilir Ankara oyun havalarını ve taklitler asıllarını hep güçlendirir.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil
Arkadaşa aynen katılıyorum.Bence orada 3-5 zıbık çıkıpta yemek yapınca değişen hiç bişey olmaz.Ben şimdi vay bee Adanalılar böylemiymiş mi diycem hayır herkes iyi kötü Adanalı bir eş-dost tanıyor ve kafasındaki canlandırdığı şeyler onun dışına çıkmıyor.Yani tv deki programlara göre insanları sınıflandırmaya kalksak bu ülkede yaşanmaz :D Bence Adanalı arkadaşlar hiç alınıp sinirlenmesinler.Ona kalırsa Son dönemlerde tv lerde Ankara oyun havaları denilen iğrençliği görüp dinlemişsinizdir.Ankara oyun havaları bel altına inen laflarmıdır?Elbette değildir bilen bilir Ankara oyun havalarını ve taklitler asıllarını hep güçlendirir.

saana katılmıyorum.

bir söz vardır,bir ağaçtan binlerce kibrit çıkar,bir kibrit binlerce ağacı yakar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tv kanalları kriz yüzünden ne yapacaklrını şaşırdılar dikkat ederseniz programı yöresel boyuta taşımaya çalışıyolar.Daha çok ilgi çeksin diye.Hiç yoktan sadece merak edip Adanalılar izlese onlar için kar kardır.Zaten programı izlerseniz ordaki 5 kişiden 4 ü adanalı olduğunu kabul etmiyolar.Biz kozanlıyız ceyhanlıyız falan diyolar.işte bakın ne güzel demekki has Adanalılar böyle değiller.Boşverin naparlarsa yapsınlar üzmeyin kendinizi.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Yarışma her ne şekilde olursa olsun zıvanadan çıkma üzerine kurgulandığı için yarışmacılar buna göre seçilmekte. (Seçmece bunlar)

Hepsi nev'i şahsına münhasır kişeler olduğundan "Şehrimi layıkıyla temsil edeyim" gibi bir çaba sarfetmeleri de beklenemez.

Yemek pişirme, elalemin mutfak dizaynını görme merakı kadınlarda, kavga dövüş izleme merakı biz Türk insalarında bolca olduğundan yarışmayı baya baya izliyoruz.

Yabancı ülke televizyonlarında çok düzeyli, neredeyse askeri disiplin ile yürüyen yemek yapma yarışmaları da var ama bizimki daha bir çerez, daha bir zevkli işte :D

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

20 yıldır Adanada yaşayan birisi olarak bunları kınıyor ve üzülüyorum.Emin olun Adanalı arkadaşlarım bunlarla yakından uzaktan bir benzerlikleri yok.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

avrupa yakasnda ki dursun gibi yapmaka lazım bunlara ,Yemeğunu yesinler eline sağlık dedunler sonrada defolup gitsunler :D

Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt

Ben Mersinliyim çevremdekilerin yarısından fazlası Adanalı böyle bir tutum görmedim hiçbir girdiğim ortamda inanamıyorum show tv nin reying uğruna bu tarz bir program hazırlayıp Türk örf ve adetlerine ters düşen hareketleri milyonlara izletmesine...

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Alınganlık yapılacak da kınanacak da hiçbir şey yok... BBG misali bir yarışma bu, beğenen izler beğenmeyen izlemez. Ben gayet keyif alıyorum, çok eğlenceli çemkirik tipler var...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

"Lütfen evimde düşük sesle konuşun.. Yada iyisimi siz masadan kalkıp kenarda oturun"

Bunu hiç bir ev sahibi demez ya...

İllaki reyting...

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

Reyting uğruna kavgacı sorunlu tipleri seçiyorlar veya bilerek öyle olunmasını istiyorlar.

yemek zevki ,damak tadı kime göre ölçülüyor,iyi yemek kötü yemek ayırımını ancak gurmeler veya profesyonel ahçılar karar verir.

baştan aşşağıya kötü bir program .

insanlar aşşağılanmak için nasıl milyonlar karşısına çıkar anlamam

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
20 yıldır Adanada yaşayan birisi olarak bunları kınıyor ve üzülüyorum.Emin olun Adanalı arkadaşlarım bunlarla yakından uzaktan bir benzerlikleri yok.

Sonuna kadar size katılıyorum.Gerçek Adanalılar kesinlikle bu şekilde davranmazlar.Tamamen abartı ötesi :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Levent Temel

Yarışmanın hiçbir doğal bir yanı yok tamamen mizansen.Bu hafta Kayseri de başlayacak seçmeler Ayata Otelde yapıldı.Otel sahiplerini tanıyoruz,yapılanları anlattı tam bir saçmalık..Herşey kurmaca..İzleyelim bakalım kayserililere nasıl davrandırtacaklar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...