İçeriğe Yönlendir

Polis itirafları

Tolga Gören

Recommended Posts

Tolga Gören

Arkadaşlar önceden söyleyeyim hepsi alıntıdır!

Pek çoğunu da müthiş bir polis olan Antalya Emn. Md. Feyzullah Arslan'dan aldım. ( "Polisin Hatıra Defteri" diye bir de kitabı var)

Yer Bahariye, İstanbul. Ana yoldan geçmekte olan bir polis arabasındaki

megafondan bir anons yükseliyor:

"X plakalı aracın sahibi, lütfen hareket ediniz."

Karşı taraftan geçmekte olan diğer bir polis arabasının megafonundan duyulan anons ise şu:

"Lütfenini yiyimm Mistafaaaa."

-----------------------------------------

Arkadaşımın sevgilisi komiser. Geçenlerde ikisi arabada sohbet ederlerken

'Bilmem kaç merkez, yolda üç tane or...pu var. Tamam.' diye bir telsiz anonsu gelmiş. Erkek arkadaşı çok utanmış ve hemen telsize sarılıp telsizin diğer ucundaki memura

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yaşanmış karakol hatıram:

Sabaha karşı bir saatte, karakolda oturuyoruz, çay yudumlanmakta, trafik ekibi geliyor, ikram başlıyor,

T.P.: Bu gece anlamadım gitti, herkes alkolmetreye itiraz etti, herkezde de alkol vardı arabaları bağladık

P: herkes de alkol çıkması garip değil mi?

T.P.: Valla garip ama cihaz sağlam, sen de bir üfle komiserim.

Komiser üfler ve alkollu çıkar. Nasıl olur vs. konuşulur, Komiser sorar:

Sen bu gece eline , vs. birşey sürdün mü?

T.P.: Biraz nezle gibiyim bol kolonya sürüyorum....

Yorum bağlantısı
Tolga Gören
Yaşanmış karakol hatıram:

Sabaha karşı bir saatte, karakolda oturuyoruz, çay yudumlanmakta, trafik ekibi geliyor, ikram başlıyor,

T.P.: Bu gece anlamadım gitti, herkes alkolmetreye itiraz etti, herkezde de alkol vardı arabaları bağladık

P: herkes de alkol çıkması garip değil mi?

T.P.: Valla garip ama cihaz sağlam, sen de bir üfle komiserim.

Komiser üfler ve alkollu çıkar. Nasıl olur vs. konuşulur, Komiser sorar:

Sen bu gece eline , vs. birşey sürdün mü?

T.P.: Biraz nezle gibiyim bol kolonya sürüyorum....

Ben bunu da ileteceğim Feyzullah Bey'e... :)

Trafik polisinin müthiş anonsu

Dar ve tenha bir yolda trafikteyim. Arkamdan trafik polisi geliyor. Kırmızı ışıkta durdum. Bir süre sonra trafik polisinin müthiş anonsu geldi: ''Yol boş devam et. S..tir et kırmızı, ışığı devam et.' Acaba ehliyetimi henüz almadığımı bilse; 'Ehliyet ve ruhsat. Ruhsat tamam ehliyeti s..tir et.' der miydi?

Göstermelik

Birkaç gün önce trafiğin çok işlek olmadığı bir yerde normal olarak kırmızı ışıkta durdum. O an arkama yanaşan trafik polisinin anonsunu aynen aktarıyorum: '34 XXX... devam et, devam et. Sanki biz olmasak duracaksın.'

Türk polisi ve UFO

Eveeet, şimdi de o kocaman alkışları Antalya'da UFO gördüğü için polisi arayan vatandaşa 'havadayken yapabileceğimiz bir şey yok, inerse tutuklarız' diyen yurdum polisi için alabilir miyiz?

Ukala Şoför

Kendisini durduran trafik polisi 'kırmızı ışıkta geçtiniz' deyince 'uyuyordum görmemişim' diyen yurdum şoförü, evet bildiniz babam...

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı

bu bi fıkra ama trafik polisleri le ilgil iolunca yazayım dedim.

Polis bi aracı durdurur. Niyeti tamamen rüşvet almaktır. E tabi rüşvet almak içinde bi eksik bulmak zorundadır. Başlar sormaya; ehliyet ruhsat yangın söndürme tüpü, ilkyardım çantası vs vs. Aksilik bu ya, ne istediyse her şey tamamdır. Ümidini kesen polis eğilir camdan ve şöföre " Mezdeke kasedi varmı ?" diye sorar. O da çıkar arabadan. Koy kasedi teybe der ve başlar oynamaya.

Şöföre döner ve der ki: " Eşek değlsin ya, bi beşlik takarsın artık"

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu kitaptan bende de vardı.. İnşallah kaybetmemişimdir..

Elinize sağlık Tolga Bey

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Trafik polisi sağda beklemektedir,önüne beyaz bir uno durur,polis hemen bekleme yapma devam et diye anons eder,şoför iner ekmek alıp gelecem der.

5 dk sonra adam gelir tam arabasına binecekken yine anons duyulur.Ekmek nerde beyaz unoo.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Trafik polisi sağda beklemektedir,önüne beyaz bir uno durur,polis hemen bekleme yapma devam et diye anons eder,şoför iner ekmek alıp gelecem der.

5 dk sonra adam gelir tam arabasına binecekken yine anons duyulur.Ekmek nerde beyaz unoo.

Bu da süperdi.. :D

Yorum bağlantısı
Tolga Gören

Dürüst polis

Trafik polisi tarafından çevrilinir. Ehliyet evde unutulmuştur. İki taraf da 'çorba parası' konusunda hemfikirdir ama ben miktarı konusunda karar verememekteyimdir. Cepten 2 adet 20'lik çıkarılıp ruhsatın arasına konur. Polis ruhsatı açar ve 'bu fazla' diyerek 20'liklerden birini geri verir. Benim de bu yurdum polisini alnından öpesim gelir. Dürüst adammış.

İnançlı polis

Yıllar önce sabahın erken bir saatinde nasılsa kimse görmez diye kırmızı ışıkta geçip sola döndüm ve 50 metre ilerdeki kırmızı ışıkta beklerken trafik polisine yakalandım. Kırmızı ışıkta geçtiğimi söyleyip ehliyet ve ruhsatı istediğinde 'Ama ışık sarıydı' itirazıma sert bir komutla 'Yemin et!' dedi. Resmen kalakaldım, insan yalan yere yemin edemiyormuş. Yemin edemediğimi gören sevgili polis kahkayı basarak 'Hadi yırttın, yalan yere yemin etseydin cezayı yazacaktım, bir daha dikkatli ol' dedi ve gitti. Bu olayın nerde olduğunu söylememe gerek yok değil mi? Memleketimin polisini bile özledim ben!

Kaç!

Öğlen saatleri. Trafikteyim. Kırmızı ışıkta dururken yandaki kalabalığı fark ediyorum. Bir polis otosu ve kalabalığın ortasında bir genç elini kolunu sallayarak konuşuyor. Kulak kesilip durumu kavramaya çalışıyorum. Çocuk yayalara kırmızı yanarken karşıdan karşıya geçmiş, tabii bunu gören polis ceza yazıyor. Çocuk, 'Herkes geçiyordu ben de geçtim' gibilerinden kendini savunuyor. Polis umursamaz bir tavırla ekip arabasına giderken yaşlı bir teyze çocuğa bağırıyor 'Kaç oğlum kaç! G.tünde plakan mı var?!'

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

Ben megefondan dürüm söleyene rastlamıştım...2 adana soğansız...

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı

zonguldaktayken arkadaşımın başına gelmişti. Trafik polisi durdurmuş. Bizim arkadaşta binbir güçlükle ruhsatın arasına bi 10 luk koymuş. Polis parayı görünce arkadaşa ne iş yapıyosun diye sormuş. Öğretmen olduğunu öğrenincede al hocam paranı al, senin durum benden kötü diyip parayı iade etmiş. Arkadaş bi hafta "ulan rüşvetimiz bile kabul edilmiyo " diye isyanlarda dolaştı.

Yorum bağlantısı
Tolga Gören

Polis megafonu

Bir teyzemiz yayalara kırmızı yanmasına rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, 10 metre öteden megafon sesi gelir polisten, ''Abla, zaten şişmansın bir de pişman olma!''

Hayırlı Cezalar

Yer İstanbul, Yenibosna. Yenibosna'daki otobüs durağından çıktık Avcılar istikametine doğru gideceğiz. Otobüs kısa yoldan yola girebilmek için yasaklı yerden U dönüşü yapıyor. Yurdum polisi görev başında megafon açık ve o anlamlı anons geçiyor. 'Otobüsçü! Cezan hayırlara vesile olsun, devam et sen; ben plakana gönderirim nasıl olsa.'

Kendin dinle

Kocamın arabasını aldığım ve içine sigara kokusu sinmesin diye bütün camlarını açtığım anda en sevdiğim şarkının radyoda çalmaya başlaması üzerine radyonun sesini de sonuna kadar açıp dolaşırken yurdum polisinden gelen anons:' 34 XX, müziği kendin dinle! Kendin dinle ya da parçayı değiştir!'

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Bacanak anlattı:Bu sene, Eskişehir çıkışında radara girdiğini farketmiş...Çevirmeye gelmeden; yol kenarındaki restorana girip, olabildiğince oyalanarak, yaklaşık 1 saat sonra tekrar yola çıkmış...İlerde polis noktasındaki polis kenara çekmiş:''Hocam geç geldin ama hoşgeldin'' demiş...

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan

Benimde yaşadığım bir olay 3 sene kadar olmuştu e-6 dan gidiyordum otoban polisi çevirdi ben polis aracının 20 metre önüne yanaştım arabada çocuklar var kalabalığız. evrakları sordu taktı kafaya ceza yazacak eksiğim var bende aramızda halledelim diyorum oda dünden razı fakat bizimkiler arabadan kafaları çevirmişler bizi izliyorlar polis tutturdu ya onlar niye hepsi dönmüşler bizi izliyorlar git biraz daha arabayı ileri al onlarda arabadan bize doğru bakmasınlar önlerine baksınlar öyle gel dedi bende yaptım neyse çorba parası attım bana aldıktan sonrada hakkını helal et hayırlı yolculuklar kardeş dedi ... :)

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Başımdan Geçen olayı Anlatayım

Tatilin Birinde Emmimin Oğlu (Hep Böyle Derim) Sağolsun Beni Otobüse Bırakmak İçin Otogara Kadar Geldi. Adamda Ehliyet Mehliyet Yok,Hatta Kimlik Bile Yok. Neyse polis Durdurdu

-Ehliyet ? (Bu Arada Emmimoğlunun Adı Ramazan Malum Benimki Muhittin ve benim ehliyetim var)

Emmimoğlu kıvrak bir hamleyle

-Ramazan Ehliyetimi versene, dedi (resmen apıştım ama verdim)

polis aldı derken uzaktaki araçta anons

-ramazan ramazan utanmaz adam yinemi aynı numara

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli
Başımdan Geçen olayı Anlatayım

Tatilin Birinde Emmimin Oğlu (Hep Böyle Derim) Sağolsun Beni Otobüse Bırakmak İçin Otogara Kadar Geldi. Adamda Ehliyet Mehliyet Yok,Hatta Kimlik Bile Yok. Neyse polis Durdurdu

-Ehliyet ? (Bu Arada Emmimoğlunun Adı Ramazan Malum Benimki Muhittin ve benim ehliyetim var)

Emmimoğlu kıvrak bir hamleyle

-Ramazan Ehliyetimi versene, dedi (resmen apıştım ama verdim)

polis aldı derken uzaktaki araçta anons

-ramazan ramazan utanmaz adam yinemi aynı numara

harika yaaa :)

Yorum bağlantısı
Sina Güran

Bir kere e-5 in kenarında tek başına yürüyen bir polis görmüştüm. Sağa çekip polis e "memur bey hayırdır?" dedim. Oda "motorun benzin bitti benzin almaya gidiyorum" dedi. Bende "atla o zaman" dedim. Neyse benzinciye bıraktım sonra benim plakayı aldı fakat bariz biçimde plakaya bakarak bunu yapmasından dolayı "plaka tanıdık mı, ne oldu?" dedim, "değildi ama şimdi oldu" demişti.

Gel zaman git zaman cadde de arabamla giderken bir baktım ne kadar araç varsa tümünü bağlıyorlar, bende sıradakilerden vaziyetindeyim çünkü bağlanan araçların tamamı modlu. Dedim hapı yuttuk. Fakat o beni çok önceden görmüş ki yanındaki diğer polislerden önce davranıp o beni kenara çektirdi ve beni bıraktı. Bırakırken niye bıraktın falan dendiğini duydum, oda ruhsata işli herşey dedi, oysa komple yalan... :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bir gün U dönüşü yasak olan yerden döner dönmez polis çevirdi. Hatalı dönüş yaptınız dedi ne dönüşü dedim bende U dönüşü ihlali evraklar lütfen dedi.

Bende espirili bir tonla olurmu ben U dönüşü yapmadım V dönüşü yaptım dedim. Ama hiç bir işe yaramadı beraber sırtıttık ama cezayı yedim.

Yani her zaman bu adamlar espiriden anlamıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

Bir arakadaş anlatmıştı tanıdığının başından geçen bunlara benzer bir olayı;

Adamın çok eski bir kamyoneti varmış, kamyonette muayene v.b. olması gereken hiçbir şey yok. her şey eksik. Polis bu adamı durdurmuş bakmış her şey eksik, arabanı bağlayacağız demiş. Adam başlamış polisle tartışmaya, en sonunda adam anahtarı vermiş polisin eline ne yapıyorsan yap demiş ve yaya olarak uzaklaşmaya başlayınca polis bakmış olacak gibi değil adamı bırakmış.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Kaçar

bir hikaye de benden... kayınbiraderlerle pikniğe gidiyoruz, izmir üçkuyular pazarı yanında yol kenarına parkettik, k.birader ekmek alıp geleyim dedi, arabanın içi çoluk çocuk doluyuz bekliyoruz. derken yolun kenarında görevli polis gelip cama eğildi ve burada park edemezsiniz dedi, biz de ekmek alıp gelecek hemen gidiyoruz dedik.. tamam dedi, bekle bekle gelen yok, ama epey zaman geçti polis memuru tekrar geldi, cama eğildi sizinki hamur yoğuruyor herhalde... dedi, hepimiz koptuk , biz arabada gülüyoruz polis kaldırımda... meğer k.birader pazara dalmış zerzavat falan alıyor ...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan
(düzenlendi)

Benim babam kamyoncu küçükken yaz tatillerinde benide götürürdü.Eski BMC ler vardı :rolleyes: Polis noktalarını bilirlerdi genelde .Eskiden takometre yoktu onun yerine çalışma karnesi vardı.Başlangıç saati, dinlenme saati vs not edilirdi.Babam yazmazdı onu ne zaman polis durduracak olsa kalemi elime alır hızlıca yazardım :)

tarihinde Ahmet Kalkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Alıntıdır::rolleyes:)

Söförün biri trafik sıkısık iken park yasagi olan yere direksiyonu kirar ve durur...polis ;

- "beyaz uno çek kardesim park yasak" .....gibilerinden bir anons yapar... söför el kol hareketleri yardimiyla

- "abi ekmek almaya geçiyom hemen çikacam" der !...

yarim saat kadar sonra elini kolunu sallaya sallaya çikinca polis anonsu patlatir...

- "beyaz uno ekmek nerde lan ?"

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin

çocukken en sevdiğimiz şeylerden birisi seyyar manavlardı, adam ne zaman aracı ( genelde skoda yada anadol) terk edip kahveye gitse derhal mikrofona geçip" otuz beeeeş, sağa çek" diye bağırırdık, araçların hepsi sağa çekip dururdu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...