İçeriğe Yönlendir

Focus I - Gaz Yemiyor Stop Ediyor


Kaan Aydın

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun.
Onarımdan sonra yeterince test edildi mi

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Bıkmaz

Onarımdan sonra 147 km yaptım. Zaten şuan test aşamasında sayılır.Ustada tamiri hemen olmuş saymadı. Belirli süre kullanmamı istedi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
On 30.10.2018 at 09:09, Hüseyin Bıkmaz yazdı:

Yanılmışım arıza beyindeymiş. Beyin Tamiri ve Ateşleme Bobini değiştirdim kurtuldum arızadan.Hepinize teşekkür ediyorum. Eğer burada ki yorumlar yapılmasaydı belki halen aracımda gereksiz parça değişimlerine devam edecektim.

Geçmiş olsun

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Focus 1 ateşleme bobinini bozunca beyni de bozuyor nedense dayımin aracı da aynı şekilde olmuştu burada da ustası yok onu degiş bunu derken 2000 liraya yakın para yedi.[emoji3]

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
2 dakika önce, Furkan Bakırel yazdı:

2000 liraya yakın para yedi

beyin dahilse bedavaymış. beynin nesi yamıştı acaba

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
beyin dahilse bedavaymış. beynin nesi yamıştı acaba
Önce tekliyordu araç o şekilde giderken araba tamamen kesti ateşlemeyi gece yolda kaldı , çekiciyle motorcuya cektirdik motorcu önce dedi ki krank sensörü bozulmuş ondan ateşleme yapmıyor değişelim degistik araba yine çalışmıyor bu sefer dedi bobin değiştik yine çalışmadı. Beyinci geldi bunun beyni bozulmuş ateşleme modülü yanmış dedi tamir edelim iyi yap dedik el mecbur başka kimse yok çünkü...Adam geldi yaptım dedi takti beyini araba çalışıyor ama gaza basıp bırakınca ateşleme kesiliyor olmamış bu arabayı dükkana getirin tekrar yapacağım dedi hiç gazı bırakmadan gittik söktü beyini yine yaptı taktı araba düzeldi topladı arabayı , parçalar ve beyin tamiri 800 liraya yakın para gitti.Ayrildik sanayiden 2 km gitti gitmedi yine aynı kaldı yolda yine çekici sırtında beyinciye geldik adam dedi ki ben çıkma parça takıyorum ondan olmuyor siz gidin ben orjinal sıfır parça takacam sabah gelin alın...Sabahın köründe gittik araba tekliyor düzgün çalışmıyor , usta gece düzgün çalışıyordu yine bozulmuş dedi oyuncak etti bizi bugün git yarin gel... Sonunda bize çıkma beyin getirteceğim bu beyin bozuk dedi aradı bir yerleri Gaziantep'de varmış adam otobüse verecek gece beyin gelir kodlarim arabayı gece alın dedi sinirler gerildi gittik gece geldik araba bu sefer olmuş eski beyini istedik vermedi ben parçaya kullanırım dedi sizin işinize yaramaz dedi 1000 lira beyin 100 de kodlama ve işçilik parası aldı artık harbinden beyin geldi mi gelmedi mi meçhul eski tamir parasını düş dedik onu da düşmedi.
1 ay oldu kullanıyorlarmış aracı problemsiz..
Usta gostermiyor böyle kapalı bir yere geçip yapıyor ama benden kaçmaz lehimli parçayı direk anlarım boyle SMD transistör var ufak bir tane onu değişiyor 400 lira tamir parası oh ne güzel.
Beyinin içinde smd transistörler var bir tane büyük çip tarzı birşey var çok karmaşık bir yapısı yok ama nasıl çalışıyor bilmiyorum.
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Huyumdur vermem kardesim.bozuksa da bozuk ver benim aracimdan cikan parcayi der alirim. 

Sevmiyorum boyle isleri..

Neyse arac duzelsinde gerisi bos. gecmis olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun, ancak anlatılan yaşanmışlıktan, bobin beyni bozar sonucu çıkarımı yapılamaz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Bıkmaz
(düzenlendi)

çok geçmiş olsun.Eski beyin ile yeni beyin takas yapıyorlar ondan verememiştir arızalı beynini.Ama güzel kar etmiştir onuda belirteyim.Çünkü benim yaptığım masraf 300 tl ateşleme bobini ile beraber 480 tl tutarında para harcadım.  Ben şansa iyi niyetli ve dürüst elektrikçiye rast geldim. Üstelik orada hemen yapıp test ediyor fiyatı da çok uygun. Olur da ihtiyacı olan varsa Malatya eski sanayi de Lider Elektrik adında iş yerine gitsinler. Umarım yazdığım reklam olmaz ama beyin arızası bir muamma ve çevrede iyi bilen yok ayrıca dolandırılmaya çok müsait bir arıza.

tarihinde Hüseyin Bıkmaz tarafından düzenlendi
EKLEME
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...