İçeriğe Yönlendir

Amat&#246r fotoğraf çekimi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı
Valla yumurta konusunda bende senin gibi dilenciyim Hakan,

Ama şunu söyleyim iştahın kabarsın..

Bir dostumuz var. Ona Kayseri'deki arkadaşım Tekin ile gideriz..

Onlara gittiğimizde açmısın der.. Açız deriz..

Gider ikimiz için 10-15 tane yumurta pişirir, dürümle afiyetle yeriz..

Hakan'ı bilmem ama benim iştahım kabardı gecenin bu saatinde...:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunlar Canon A590 yeni çekildi..

img0191hfl.jpg

img0216qbi.jpg

img0220d.jpg

img0304oqk.jpg

img0304oqk.jpg

Bunlar eski makina Sony DSC-P72 ile çekildi..

1300o.jpg

43430247.jpg

dsc02702k.jpg

Yorum bağlantısı
Onur Gündüz

a560 a gore daha iyi degerleri var gordugum kadariyla ;)elinize saglik.. ki benimde :) çektiklerim obur tarafta kaldi ama neys

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cemal Demirezen

merhaba mehmet abi manuel çekimlerde enstantene (çekim hızı) mecbur kalmadıkça 1/60 ın altına düşürmeyeceksiz.yani makineniz bir yere (tripod) sabit değilse.arkadaşlar 1/30 lardan falan bahsetmiş ama elde çekim yaparken bunlar fotoğrafınızda flu (bulanıklaşma) lara neden olacaktır,1/30-1/20 sn hızlarda kalp atışı dahi etkilidir.diyafram değerini düşürüp enstantene değerini yükseltebilirsiniz ışık olarak aynı ışığı yakalayabilirsiniz lakin her objektifin en keskin renkleri sunduğu diyafram aralığı vardır.

Yorum bağlantısı
İdris Arıcı
merhaba mehmet abi manuel çekimlerde enstantene (çekim hızı) mecbur kalmadıkça 1/60 ın altına düşürmeyeceksiz.yani makineniz bir yere (tripod) sabit değilse.arkadaşlar 1/30 lardan falan bahsetmiş ama elde çekim yaparken bunlar fotoğrafınızda flu (bulanıklaşma) lara neden olacaktır,1/30-1/20 sn hızlarda kalp atışı dahi etkilidir.diyafram değerini düşürüp enstantene değerini yükseltebilirsiniz ışık olarak aynı ışığı yakalayabilirsiniz lakin her objektifin en keskin renkleri sunduğu diyafram aralığı vardır.

arkadaşa katılıyorum kaldıki siz kendinizi sabitleseniz bile açık havadaki bir çiçeği netleyemezsiniz rüzgarlı havada 1/100 bile yetersiz olabilir.birde işin kompozisyon kısmı varki bununla ilgili olarak birkaç tiyo verebilirim. fotolarınızda asıl nesneyi devamlı olarak ortalamışsınız. bunun yerine 3te1 kuralı uygulasanız yani nedir o kareyi yatayda ve dikeyde 3 eşit parçaya böldüğünüzde asıl öğenizi bu çizgilerin kesişim noktalarına getirirseniz daha estetik olur ayrıca öğe sağ tarafı boşluk olacak şekilde çekilirse bu öğenin dikkat çekmesini arttırır. zira biliyorsunuz biz soldan sağa okur ve görürüz. soldaki bir nesne bir karede ilk dikkat çekecek öğedir. birde asıl nesne ile birlikte bir iki yardımcı öğede fotoğrafınızın değerini artırır. nitekim üzerine arı konmuş olan çiçek diğerlerinden daha öne çıkıyor. birde makro meraklısısınız anladığım kadarıyla bu durumda dikkat edilecek en önemli öğe ışıktır. ışığın dik gelmesindense yanlarda gelerek gölgeler oluşturması yine bir artı katar fotğrafınıza. şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur...

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Cihan Yetişken2
arkadaşa katılıyorum kaldıki siz kendinizi sabitleseniz bile açık havadaki bir çiçeği netleyemezsiniz rüzgarlı havada 1/100 bile yetersiz olabilir.birde işin kompozisyon kısmı varki bununla ilgili olarak birkaç tiyo verebilirim. fotolarınızda asıl nesneyi devamlı olarak ortalamışsınız. bunun yerine 3te1 kuralı uygulasanız yani nedir o kareyi yatayda ve dikeyde 3 eşit parçaya böldüğünüzde asıl öğenizi bu çizgilerin kesişim noktalarına getirirseniz daha estetik olur ayrıca öğe sağ tarafı boşluk olacak şekilde çekilirse bu öğenin dikkat çekmesini arttırır. zira biliyorsunuz biz soldan sağa okur ve görürüz. soldaki bir nesne bir karede ilk dikkat çekecek öğedir. birde asıl nesne ile birlikte bir iki yardımcı öğede fotoğrafınızın değerini artırır. nitekim üzerine arı konmuş olan çiçek diğerlerinden daha öne çıkıyor. birde makro meraklısısınız anladığım kadarıyla bu durumda dikkat edilecek en önemli öğe ışıktır. ışığın dik gelmesindense yanlarda gelerek gölgeler oluşturması yine bir artı katar fotğrafınıza. şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur...

+1

3 te 1 kuralına yardımcı olabilmek için çoğu makinede ekranda grid(ızgara) rehber çizgileri çıkarılabiliyor. Ayarlar kısmında mutlaka vardır. Bu kurala uyularak çekilen fotoğraflar gerçekten farklı oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İdris Bey, faydalı bir bilgi teşekkür ederim.. Bu bahsettiğiniz kural hakkında bir makale okumuştum.. Örnekler görmüştüm... Cihan'ın da dediği gibi, fotoğraflar gerçekten farklı görünüyor...

Vesile ile... Ben şu kızı çok seviyorum... Şimdiden özledim.. Akşam olsa da sarılsak birbirimize :(

img0191hfl.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arabada tertemiz :p

Eee.. Bolu Mengen orası... Yağmur yağmıştır :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
direğin yanındaki hayabusa da güzelmiş :D

Oğlumun... :p

Arabada tertemiz :D

Az sonra biri gelip pis der..:)

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Fotoğraf çok güzel olmuş. Yolun kıvrılıp gitmesi harika görünüyor. Fiestaya zaten laf yok maşallahı var :p:)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Fotoğraf çok güzel olmuş. Yolun kıvrılıp gitmesi harika görünüyor. Fiestaya zaten laf yok maşallahı var :p:D

Doğup büyüdüğüm topraklar Cihanım... :)

Emmi, neredeyse hergün yağmur yağdı gerçekten....

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Doğup büyüdüğüm topraklar Cihanım... :p

Emmi, neredeyse hergün yağmur yağdı gerçekten....

Abi o topraklara bir gitsek yahu. Valla çok seviyorum ben oraları.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bir pazar ya da cumartesi gidelim, size tenekede tavuk yapayım..Tecrübe ettim, oluyor gerçekten...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hah tam ben diyecektim tavuk olayını orada yapalım diye. Hatta face'deki mesajlarla burdakileri birleştirme şansımız yok mu :p

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Memleketten Fiesta manzaraları... :(

anahtarlk594.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Araba'yı :) birde hayabusayı çıkart ,fotoğraf :good1: tam çerçevelik :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Elektrik direkleri ve telefon kablolarından nefret ediyorum.. Her fotoğrafı bozuyorlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Mehmet bey dogaya düşkünlügünüz çektiginiz resimlerden belli bende doga ve manzara resimleri çekmeyi severim, güzel resimler :good1: ama devamını bekleriz.

Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz
(düzenlendi)

Nikon D5000 İzmir Konak saat kulesinin içi...

bra268.jpg

tarihinde Beyhan Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Benden bir foto daha.

Konica Minolta X60 çekimi.

pict0296k.jpg

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...