H.Cenk Bayrakçı 11 Temmuz 2009 Paylaş 11 Temmuz 2009 Valla yumurta konusunda bende senin gibi dilenciyim Hakan, Ama şunu söyleyim iştahın kabarsın.. Bir dostumuz var. Ona Kayseri'deki arkadaşım Tekin ile gideriz.. Onlara gittiğimizde açmısın der.. Açız deriz.. Gider ikimiz için 10-15 tane yumurta pişirir, dürümle afiyetle yeriz.. Hakan'ı bilmem ama benim iştahım kabardı gecenin bu saatinde... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2009 Bunlar Canon A590 yeni çekildi.. Bunlar eski makina Sony DSC-P72 ile çekildi.. Yorum bağlantısı
Onur Gündüz 12 Temmuz 2009 Paylaş 12 Temmuz 2009 a560 a gore daha iyi degerleri var gordugum kadariyla ;)elinize saglik.. ki benimde çektiklerim obur tarafta kaldi ama neys Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 merhaba mehmet abi manuel çekimlerde enstantene (çekim hızı) mecbur kalmadıkça 1/60 ın altına düşürmeyeceksiz.yani makineniz bir yere (tripod) sabit değilse.arkadaşlar 1/30 lardan falan bahsetmiş ama elde çekim yaparken bunlar fotoğrafınızda flu (bulanıklaşma) lara neden olacaktır,1/30-1/20 sn hızlarda kalp atışı dahi etkilidir.diyafram değerini düşürüp enstantene değerini yükseltebilirsiniz ışık olarak aynı ışığı yakalayabilirsiniz lakin her objektifin en keskin renkleri sunduğu diyafram aralığı vardır. Yorum bağlantısı
İdris Arıcı 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 merhaba mehmet abi manuel çekimlerde enstantene (çekim hızı) mecbur kalmadıkça 1/60 ın altına düşürmeyeceksiz.yani makineniz bir yere (tripod) sabit değilse.arkadaşlar 1/30 lardan falan bahsetmiş ama elde çekim yaparken bunlar fotoğrafınızda flu (bulanıklaşma) lara neden olacaktır,1/30-1/20 sn hızlarda kalp atışı dahi etkilidir.diyafram değerini düşürüp enstantene değerini yükseltebilirsiniz ışık olarak aynı ışığı yakalayabilirsiniz lakin her objektifin en keskin renkleri sunduğu diyafram aralığı vardır. arkadaşa katılıyorum kaldıki siz kendinizi sabitleseniz bile açık havadaki bir çiçeği netleyemezsiniz rüzgarlı havada 1/100 bile yetersiz olabilir.birde işin kompozisyon kısmı varki bununla ilgili olarak birkaç tiyo verebilirim. fotolarınızda asıl nesneyi devamlı olarak ortalamışsınız. bunun yerine 3te1 kuralı uygulasanız yani nedir o kareyi yatayda ve dikeyde 3 eşit parçaya böldüğünüzde asıl öğenizi bu çizgilerin kesişim noktalarına getirirseniz daha estetik olur ayrıca öğe sağ tarafı boşluk olacak şekilde çekilirse bu öğenin dikkat çekmesini arttırır. zira biliyorsunuz biz soldan sağa okur ve görürüz. soldaki bir nesne bir karede ilk dikkat çekecek öğedir. birde asıl nesne ile birlikte bir iki yardımcı öğede fotoğrafınızın değerini artırır. nitekim üzerine arı konmuş olan çiçek diğerlerinden daha öne çıkıyor. birde makro meraklısısınız anladığım kadarıyla bu durumda dikkat edilecek en önemli öğe ışıktır. ışığın dik gelmesindense yanlarda gelerek gölgeler oluşturması yine bir artı katar fotğrafınıza. şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 arkadaşa katılıyorum kaldıki siz kendinizi sabitleseniz bile açık havadaki bir çiçeği netleyemezsiniz rüzgarlı havada 1/100 bile yetersiz olabilir.birde işin kompozisyon kısmı varki bununla ilgili olarak birkaç tiyo verebilirim. fotolarınızda asıl nesneyi devamlı olarak ortalamışsınız. bunun yerine 3te1 kuralı uygulasanız yani nedir o kareyi yatayda ve dikeyde 3 eşit parçaya böldüğünüzde asıl öğenizi bu çizgilerin kesişim noktalarına getirirseniz daha estetik olur ayrıca öğe sağ tarafı boşluk olacak şekilde çekilirse bu öğenin dikkat çekmesini arttırır. zira biliyorsunuz biz soldan sağa okur ve görürüz. soldaki bir nesne bir karede ilk dikkat çekecek öğedir. birde asıl nesne ile birlikte bir iki yardımcı öğede fotoğrafınızın değerini artırır. nitekim üzerine arı konmuş olan çiçek diğerlerinden daha öne çıkıyor. birde makro meraklısısınız anladığım kadarıyla bu durumda dikkat edilecek en önemli öğe ışıktır. ışığın dik gelmesindense yanlarda gelerek gölgeler oluşturması yine bir artı katar fotğrafınıza. şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur... +1 3 te 1 kuralına yardımcı olabilmek için çoğu makinede ekranda grid(ızgara) rehber çizgileri çıkarılabiliyor. Ayarlar kısmında mutlaka vardır. Bu kurala uyularak çekilen fotoğraflar gerçekten farklı oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2010 İdris Bey, faydalı bir bilgi teşekkür ederim.. Bu bahsettiğiniz kural hakkında bir makale okumuştum.. Örnekler görmüştüm... Cihan'ın da dediği gibi, fotoğraflar gerçekten farklı görünüyor... Vesile ile... Ben şu kızı çok seviyorum... Şimdiden özledim.. Akşam olsa da sarılsak birbirimize Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Memleketten Fiesta manzaraları... Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 direğin yanındaki hayabusa da güzelmiş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2010 Arabada tertemiz Eee.. Bolu Mengen orası... Yağmur yağmıştır Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 direğin yanındaki hayabusa da güzelmiş Oğlumun... Arabada tertemiz Az sonra biri gelip pis der.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Fotoğraf çok güzel olmuş. Yolun kıvrılıp gitmesi harika görünüyor. Fiestaya zaten laf yok maşallahı var Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Fotoğraf çok güzel olmuş. Yolun kıvrılıp gitmesi harika görünüyor. Fiestaya zaten laf yok maşallahı var Doğup büyüdüğüm topraklar Cihanım... Emmi, neredeyse hergün yağmur yağdı gerçekten.... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Doğup büyüdüğüm topraklar Cihanım... Emmi, neredeyse hergün yağmur yağdı gerçekten.... Abi o topraklara bir gitsek yahu. Valla çok seviyorum ben oraları. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Bir pazar ya da cumartesi gidelim, size tenekede tavuk yapayım..Tecrübe ettim, oluyor gerçekten... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Hah tam ben diyecektim tavuk olayını orada yapalım diye. Hatta face'deki mesajlarla burdakileri birleştirme şansımız yok mu Yorum bağlantısı
Misafir 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 teneke tavuk olayı, gerçekden orjinal bişey, olsada yesek Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Memleketten Fiesta manzaraları... Uploaded with ImageShack.us Araba'yı birde hayabusayı çıkart ,fotoğraf tam çerçevelik Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2010 Elektrik direkleri ve telefon kablolarından nefret ediyorum.. Her fotoğrafı bozuyorlar... Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Mehmet bey dogaya düşkünlügünüz çektiginiz resimlerden belli bende doga ve manzara resimleri çekmeyi severim, güzel resimler ama devamını bekleriz. Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) Nikon D5000 İzmir Konak saat kulesinin içi... 20 Temmuz 2010 tarihinde Beyhan Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) Benden bir foto daha. Konica Minolta X60 çekimi. 20 Temmuz 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts