İçeriğe Yönlendir

İrmik helvası


Simay Bayur

Recommended Posts

Simay Bayur

1,5 su bardağı irmik

125 gr margarin

1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)

1 çorba kaşığı çam fıstığı

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

_ Yağ eritilip irmik konur.Hafif ateşte pempeleşene kadar kavrulur.Fıstık ilave edilir.Bir kaç kere daha çevrilir.

_Su,süt,şeker konup karıştırılır.Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir.

_15-20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir.Demlenmesi için kapak kapatılır.

Yapan Yiğen arkadaşlara afiyet olsun

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Askerde bir iftar saatinde yapmıştık arkadaşlarla.Sulu sulu olmuştu ama tadı çok hoşumuza gitmişti. :D

Yorum bağlantısı
Tülin Keskin

offffffff çok severim ,denemedim daha önce mutlaka yapacağım ,teşekkürler :rolleyes:

İLknurrrrrrrrrrrrrrrrrrr irmik helvası tarifi geldi bacımmmm,nerdesin?

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
1,5 su bardağı irmik

125 gr margarin

1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)

1 çorba kaşığı çam fıstığı

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

_ Yağ eritilip irmik konur.Hafif ateşte pempeleşene kadar kavrulur.Fıstık ilave edilir.Bir kaç kere daha çevrilir.

_Su,süt,şeker konup karıştırılır.Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir.

_15-20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir.Demlenmesi için kapak kapatılır.

Yapan Yiğen arkadaşlara afiyet olsun

Ablacım yemek tarifinden başka bir mevzuu yok mu yaa :unsure:

Ayşe Tüter de geldi mi tamam olacağız :)

Yorum bağlantısı
Koray Koru

Bu güne kadar yakınımda doğru yapan birine denk gelemeyen ve çok seven birisi olarak özellikle irmik helvasında işin tarifle bitmediği kanaatindeyim. Yapan kişi nasıl dokunuyorsa artık süper bir lezzet oluyor ama aynı tarifle başkası yapsa olmuyor.

Vesselam oturduğum zaman başına rahat bırakmayacağım bir tatlıdır.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

irmik helvasıda güzeldir. ama un helvası süper oluyor hele de ablam yapacakki :good1: içinede büyük , büyük ceviz parçaları konacak çıtır , çıtır oluyor şimdi olsada iftardan sonra yesek :)

Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk

ayyy istediğim tarif gelmiş, hemen karayım akşama :) sağolun simay hanım.

sanırım un helvası tarifi isteyen arkadaşlar da var :p

Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk

diyet bitmedi mi daha yahu :p tülin'e söyleyelim mübarek gün zorlamasın fazla :)

Yorum bağlantısı
  • 11 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Tarifimi vereyim. Yaptığım en iyi ve tek şey irmik helvasıdır :) 

 

1 tahta kaşığı dolu dolu terayağda iki su bardağı irmiği kavuruyoruz. İrmik kaliteli olsun çünkü çok fark ediyor. Bence en güzeli söke irmik. En kısık ile orta ateş arası, yarım saat, asla yakmadan, devamlı karıştırarak irmik kavrulur. Esmerleşinceye kadar denir. 
 

kenarda 1,5 su bardağı ve 2 su bardağı süt kaynatılır. Kavrulan irmiğe dökülür, karıştırılır. Aynı anda çekilmiş (toz olmamış) ceviz dökülür karıştırılır. 1-2dk kafi. 
 

2 su bardağı şeker dökülür. Ocak kapatılır. Karıştırılır. Biraz dinlendirilip afiyetle yenir. 
 

ben çam fıstıklı yapmıyorum. Hem yeteri kadar tadı olmuyor hem ceviz daha çok yakışıyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...