Simay Bayur 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 1,5 su bardağı irmik 125 gr margarin 1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için) 1 çorba kaşığı çam fıstığı 1 su bardağı süt 1 su bardağı su _ Yağ eritilip irmik konur.Hafif ateşte pempeleşene kadar kavrulur.Fıstık ilave edilir.Bir kaç kere daha çevrilir. _Su,süt,şeker konup karıştırılır.Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. _15-20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir.Demlenmesi için kapak kapatılır. Yapan Yiğen arkadaşlara afiyet olsun Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Askerde bir iftar saatinde yapmıştık arkadaşlarla.Sulu sulu olmuştu ama tadı çok hoşumuza gitmişti. Yorum bağlantısı
Kerim Bilgehan Arbek 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Çok severim annem sık sık yapar. Teşekkürler tarif için. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Kuyruk helvasının da tarfini isterimmmmmmmmmmmmmmmmmm Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Sizin bölüme yemek ve tatlı tarifleri diye bir alt başlık lazım.... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 alt başlık üst başlık derken forum elden gidecek abim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 İrmik helvası güzeldir, tabii yanmamışsa Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 çağlar arada olacak o kadar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Profesyonel Evli olarak, çiğ tavuk bile makbuldur deyişine katılırım. Yorum bağlantısı
Tülin Keskin 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 offffffff çok severim ,denemedim daha önce mutlaka yapacağım ,teşekkürler İLknurrrrrrrrrrrrrrrrrrr irmik helvası tarifi geldi bacımmmm,nerdesin? Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 1,5 su bardağı irmik125 gr margarin 1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için) 1 çorba kaşığı çam fıstığı 1 su bardağı süt 1 su bardağı su _ Yağ eritilip irmik konur.Hafif ateşte pempeleşene kadar kavrulur.Fıstık ilave edilir.Bir kaç kere daha çevrilir. _Su,süt,şeker konup karıştırılır.Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. _15-20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir.Demlenmesi için kapak kapatılır. Yapan Yiğen arkadaşlara afiyet olsun Ablacım yemek tarifinden başka bir mevzuu yok mu yaa Ayşe Tüter de geldi mi tamam olacağız Yorum bağlantısı
Koray Koru 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 Bu güne kadar yakınımda doğru yapan birine denk gelemeyen ve çok seven birisi olarak özellikle irmik helvasında işin tarifle bitmediği kanaatindeyim. Yapan kişi nasıl dokunuyorsa artık süper bir lezzet oluyor ama aynı tarifle başkası yapsa olmuyor. Vesselam oturduğum zaman başına rahat bırakmayacağım bir tatlıdır. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 irmik helvasıda güzeldir. ama un helvası süper oluyor hele de ablam yapacakki içinede büyük , büyük ceviz parçaları konacak çıtır , çıtır oluyor şimdi olsada iftardan sonra yesek Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 ayyy istediğim tarif gelmiş, hemen karayım akşama sağolun simay hanım. sanırım un helvası tarifi isteyen arkadaşlar da var Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 bizim evde de un var, yağ var, şeker var, öyle durup beklerler garibanlar Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 diyet bitmedi mi daha yahu tülin'e söyleyelim mübarek gün zorlamasın fazla Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 İrmik helvasının içine sade dondurma koyun ve öyle servis yapın.Mükemmel oluyor. Yorum bağlantısı
Kerim Bilgehan Arbek 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 iftar saati yaklaşıyor evet evet evet Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Nisan 2021 Paylaş 16 Nisan 2021 Tarifimi vereyim. Yaptığım en iyi ve tek şey irmik helvasıdır 1 tahta kaşığı dolu dolu terayağda iki su bardağı irmiği kavuruyoruz. İrmik kaliteli olsun çünkü çok fark ediyor. Bence en güzeli söke irmik. En kısık ile orta ateş arası, yarım saat, asla yakmadan, devamlı karıştırarak irmik kavrulur. Esmerleşinceye kadar denir. kenarda 1,5 su bardağı ve 2 su bardağı süt kaynatılır. Kavrulan irmiğe dökülür, karıştırılır. Aynı anda çekilmiş (toz olmamış) ceviz dökülür karıştırılır. 1-2dk kafi. 2 su bardağı şeker dökülür. Ocak kapatılır. Karıştırılır. Biraz dinlendirilip afiyetle yenir. ben çam fıstıklı yapmıyorum. Hem yeteri kadar tadı olmuyor hem ceviz daha çok yakışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts