İçeriğe Yönlendir

Çingene Tavuğu


Fahrettin Karakoç

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Tavuklar süper gözüküyor. Ersen abi bidaki organizasyon bu olsunmu :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
İçine is girmiş olabilir tenekenin, ayrıca tavuğu teneke ile kapatmadan önce zeytinyağı ve limon karışımı ile soslarsanız harika bir kokusu oluyor...Bu tenekede tavuk konusundan mastır bile yaptım, o kadar yani...:)

Biz daha bir şey görmedik :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Tavuklar süper gözüküyor. Ersen abi bidaki organizasyon bu olsunmu :biggrin:

Varsa böyle kabiliyetin; benim için sorun yok ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Varsa böyle kabiliyetin; benim için sorun yok ;)

Üniversitede evin aşcısı benim. Her türlü sipariş alınır. :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bence, bir hafta sonu Kadıyayla'ya çıkalım. Büyükçe bir yağ varilini iyice temizleyip yere iki tane kuzu dikelim, altına konacak tepsiye cemil cümle zerzevat, :ahci:

üzerinde varili geçirip çevresine verelim odunu :seytan:

yanına iki litre de ev yapımı BOĞMA AYRAN. :drinks:

Bir, birbuçuk saat sonra ortaya çıkan nefaset ve kokuya :mangal:

250 km çapındaki alandan 50 fctr üyesi toplamak garanti :tap2:

Abi her daim takipçinim; telefonu açıyorsun ve Ersen şuraya gidiyoruz Serap ı al gel diyorsun ; itiraz vs duymuyorsun.. :mangal:

Üniversitede evin aşcısı benim. Her türlü sipariş alınır. :)

Tamam ozaman sırtımız yere gelmez aç kalmayız ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Abi her daim takipçinim; telefonu açıyorsun ve Ersen şuraya gidiyoruz Serap ı al gel diyorsun ; itiraz vs duymuyorsun.. :mangal:

Tamam ozaman sırtımız yere gelmez aç kalmayız ;)

Tamam siz yapın ben sizi kokudan 250 km'ye kadar bulurum :D :D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar
(düzenlendi)

Bugun arkadaşlarla bağ da bir daha yaptık 18 lt yağ tanekesinde . altındaki tepsisinin içine en alta bol sarımsak ortada biber , ve en üste de iri iri doğranmış bol domates koyduk tuzunu attık :) üste de zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanan 2 tavuğumuzu astık , tenekenin çevresinde de bağdaki budanmış üzüm çubuklarını yaktık. 50 dakikanın sonunda muhteşem oldu , en güzeli de tepsideki kısmı , tavuğun yağlarının akıp biberlerinin yanmadan sarımsaklarının yumşacık olduğu domatesli yemeğiydi :)

tarihinde Oğuzhan Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Bugun arkadaşlarla bağ da bir daha yaptık 18 lt yağ tanekesinde . altındaki tepsisinin içine en alta bol sarımsak ortada biber , ve en üste de iri iri doğranmış bol domates koyduk tuzunu attık :) üste de zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanan 2 tavuğumuzu astık , tenekenin çevresinde de bağdaki budanmış üzüm çubuklarını yaktık. 50 dakikanın sonunda muhteşem oldu , en güzeli de tepsideki kısmı , tavuğun yağlarının akıp biberlerinin yanmadan sarımsaklarının yumşacık olduğu domatesli yemeğiydi :)

Gecenin bu saati insafsızlık ve vicdansızlıktır bu yapılan :bambam: Bari sabah yazaydın kardeş bunu buraya zaten acıktım o biçim neyse buzdolabının kapağını açıp karşına geçmeye gidiyorum ben. :superman:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar
(düzenlendi)

heheheh :) Haklısın aslında daha yeni geldim bağdan da sıcağı sıcağına yazmak istedim :)

tarihinde Oğuzhan Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

But hayal ederek muz yedim ben de bir tane gece gece, tuzu biraz az ama idare edeceğiz artık. :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Biz daha bir şey görmedik :)

İki teneke senden 4 tavuk benden, odunları da artık bir bulan bulunur...Sözüm söz, havalar ısınsın yapalım...Ben sizlerle her yere giderim nasıl olsa.. :good1::yes:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Batın Kırat

Evet 45-50 dakika yeterli oluyormuşş :)

pişmesi için 45-50 dk çok fazla,eğer yanarsa etin büyük bir kısmına yanık kokusu siniyo tecrübe ile sabitttir. normal bir ateşte mümkünse yarım saati geçmesin, köyde fındık toplarken sık sık yaptığımız basit ve tarlada çalışan bir insanı işten almayan meşgul etmeyen çok lezzetli bir yemek. tenekenin içine arzu eden soğan la birlikte biraz da patetes atttımı tadından vazgeçilmez. daha önce bu yemeği yapmayan kesinlikle denesin. hatta doğudakiler iyi bilir taş fırınlarda tuzda tavuk ile çingene tavuğunun tadını ayırt etmek zordur.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Farklı bir yöntem de benden gelsin. Yazın yapmıştık, tadına doyamadık. Havalar düzelsin yapacağım yine.

EL6kI.jpg58ZD2.jpg

Orbt5.jpgwBGK2.jpg

L8mOj.jpgpUZL5.jpg

00yQl.jpgw1Pym.jpg

Yanınızda her ihtimale karşın peçete bulundurun. :D

10-15 kişilik aile yemeğiydi. Bunu az yaptık ama çok pişman olduk bahçede mangal yanıyordu orda da kanat yapıyorduk, dedik teneke tadımlık olsun ama sonra keşke bundan 2-3 tavuk daha yapsaydık diye hayıflandık. Kalabalıktık biraz yoksa benim midem ne kadarki bunları yiyebilecek :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tavuk çevirdikte kuzu kaldı :D İki sezondur çingene tavuğunu yapamadık..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan abi'nin sözü var havalar düzelsin yapacağız..

Söz bizde senettir...Zamanı gelsin inşallah o da olur... :yes: :yes:

Valla şöyle bir kuzu çevirsek ne güzel olur çıtır çıtır,toplantı sorumlularına duyrulur kuzu çevirecez tarihinizi belirleyin .

Kuzuyu çevirmeyi bırak Ankara' da kuzu çeviren bir yer bulabilecek misin bakalım, ben biliyorum hadi sende bil ... :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kuzuyu çevirmeyi bırak Ankara' da kuzu çeviren bir yer bulabilecek misin bakalım, ben biliyorum hadi sende bil ... :p

Şaban usta var.. ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Keçiören de.. ŞEHİT KUBİLAY MAHALLESİ SELİM CADDESİ NO.79 açık adresi de buymuş baktım..Uzak biraz. Esertepe tarafında..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Her zaman yapmıyormuş, haber verirsen veya var mı geliyorum dersen yeme şansın var diye duydum...Her gün bulabileceğim bir yer denk gelmedi bana...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...