İçeriğe Yönlendir

C-Max'e dair sorular ve cevapları

Halis Parlak

Recommended Posts

Bilgin Uluoğlu
Şenlikten sonra yaptığım tatilde çok kötü yola düşmüşüm :D Sı-maz ın sağ ön amortisör patlamış, yaptığım araştırmanın sonucunu paylaşayım istedim.

Sağ ön amortisör yetkili servis değişimi kdv ve işçilik dahil iskontosuz hali 350tl civarı

Ford parçacı orijinal fomoco amortisör (aslında monroe) 150 tl tanesi, Monroe 120 tl tanesi

Lastikçide Monroe reflex ön çift amortisör 270 tl+rot ayatı 40tl+ işçilik 90tl

Araştırmam şu şekilde önce dingilizce sayfasından monroe amortisörler kontrol edildi.

Sonra Türkiye sayfasından Distürbütörüne ve sahibine ulaşılıp arandı, kendisi son tüketiciye satış yapamayacağı için bayi telefonu elındı ve selam eklendi :p, bayi arandı ve 330 tl fiyatla 4 adet monroe reflex amortisör alındı.

Sonuç: en kısa zamanda montajı yapılacak(uygun fiyat bulununca).

Ön amortisör değişimi servis için önler (2,4 saat arkalar 1,5 saat işçilik + kdv)*.9 (iskonto) yaklaşık 264 tl

Lastikçi 200 tl.

Not: Amortisörlerle ilgili yazılı bilgi istedim, geldiğinde paylaşacağım.

Cemil Bey, 4 adet amortisör demişsiniz arkalardamı dahil? ön sağ sol 2 tane fiyatımı 330 TL ? bende değiştirmeyi düşünüyorum aynı bayiden almamız mümkünmü acaba?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sinan Yalçın Durmuş

Follow me home özelliğinden kastın arabayı terk ettikten sonra farların bir süre daha yanması

arkadaşla ben follow me home özelligini çalıştıramadım ne yaptıysam

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
merhaba, benim arabada rom level 422, arkadasima 424 yükleyelim dedim "ne degisecek"? dedi "bilmiyorum" dedim, "ögren, gel yapayIm" dedi.

sormak istedigim; 422 olunca ne oluyor? 424 olunca ne olacak? bahsederseniz hem ben hemde ford teknisyeni arkadasim ögrenmis olacak (kendiside neyin fark edecegini bilmiyor).

Rom nasıl değişecek?

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Rom nasıl değişecek?

bilgisayara baglıyorlar güncelliyorlar benimkinide güncellediler yeni yazılım bulundu hatası verdi bilgisayarda takip ettim bende yapılan işlemleri:D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Rıza Küçük

paylaşım için çok tşkler nerdeyse 5 aydır kullanıyorum ama bilmediğim çok şeyi varmışş :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • 1 ay sonra...
Batın Kırat

Merak ettiğim bir konuyu forumda arattım fakat bulamadım, ama her ihtimale karşılık forumda konu kirliliği yaratmamak amacı ile sormak istediğim bir soruyu burada dile getirmek istiyorum:

aracım 2004 model tcdi gia c max, acaba bir çok araçta bulunan yol bilgisayarındaki gibi,hızı analog kadrandan değil de hızı yol bilgisayar ekranından dijital olarak görebiliyormuyuz? örneğin.(67-81 v.s) eğer varsa nasıl aktif ediliyor?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Malesef öyle birşey yok. ben 2010 göstergesini takdırdım ondada yok. ;)

Yorum bağlantısı

Merak ettiğim bir konuyu forumda arattım fakat bulamadım, ama her ihtimale karşılık forumda konu kirliliği yaratmamak amacı ile sormak istediğim bir soruyu burada dile getirmek istiyorum:

aracım 2004 model tcdi gia c max, acaba bir çok araçta bulunan yol bilgisayarındaki gibi,hızı analog kadrandan değil de hızı yol bilgisayar ekranından dijital olarak görebiliyormuyuz? örneğin.(67-81 v.s) eğer varsa nasıl aktif ediliyor?

Evet görebilirsiniz ancak bunu yapmak için günlük kilometre bilgisi sıfırlanır.bunu için yapmanız gereken işlem şu şekilde

Anahtarı kontaga takın.Km sifirlama butonuna basın ve basili tutun.Sonra kontagi II konumuna getirin.Bu esnada tuşa basili tutmaya devam edin.Km sayacında Gage test yazısını görünce tuşu bırakın.Sonra her basisinizda farklı menüler gelecek karşınıza.orada hız ile ilgili olana geldikten sonra kontağı çevirerek aracı lçalıştırırsanız km saatinizi yol bilgisayarı ekranında görebilirsiniz.

C-max hayal kırıklığı değildir. :)

Malesef öyle birşey yok. ben 2010 göstergesini takdırdım ondada yok. ;)

Test menüsü içerisinden hız ve devir dijital olarak görünüyor abi :good1:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Çağlar kontağı açınca normal moda dönmüyormuydu abim. eğer öyleyse güzel bir durum.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

sabah ilk işim bunu denemek olacak eğer oluyorsa işyerindeki arkadaşımdan 2 kg diyarbakır tatlısı kazandım demek. :biggrin: ÇAĞLAR kardeşim buyur tatlı yemeye.

Yorum bağlantısı

Çağlar kontağı açınca normal moda dönmüyormuydu abim. eğer öyleyse güzel bir durum.

Kontağı kapatmadan çevirip çalıştırırsan yol bilgisayarı o hali ile kalıyor abi.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Söylenenleri kendi aracımda denedim, ekranda gauge test yazısını gördükten sonra dijital ekran speed gauge'de iken sabit rakamlı ve harfli bir sayı geliyor bu şekilde aracı çalıştırdığımda araç hareket etmeye başlayınca, içinde harf bulunan sayısal veriler artıyo ama araç normalde 10 km de iken dijital ekrandaki küçük sayısal veriler bambaşka değerleri gösteriyor. ben test menüsünü 3 kez baştan sona gezdim speed gauge den başka bu işe uygun bölüm bulamadım. bahsedilen yere acaba bir başka yerden mi giriliyor? Çağlar sana zahmet bunu kendi aracını baz alarak işlem basamaklarını sırası ile müsait zamanında buraya yazabilirmisin?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Doğru yerden girmişsiniz ve orada hız var..

Kadranda gördüğünüz hızdan 6-7 km düşüktür.. Aslında kadran yüksek gösterir, burası doğru gösterir ve mutlaka vardır, seyir halinde test edin.. Sırasını hatırlamıyorum ama 7-8. sırada falan olması lazım..

http://www.ozyurek.org/gizli_kod/Focus_Gage_Menu.pdf

7. sıradaymış...

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...