İçeriğe Yönlendir

Kablonet'te internet paylaşımı?

Fatih Dokcan

Recommended Posts

Sani Gerşon
İyide ben şu anki konudan bahsediyorum siz farklı konulardan bahsediyorsunuz,arkadaş diyor ki; kabloneti nasıl paylaştırırım,bende diyorum ki;switch ile ağ bağlantısı kuruluyor ben kullanıyorum,siz diyorsunuz ki;switch ile olmaz.

Biz diyoruz ki;adsl modemin wireless'i ile kabloneti kullanırsak 1 pc den fazlası bağlanmıyor,siz diyorsunuz ki;254 adet adsl bağlantısı kuruluyor, fakat konu bu değil.

Kısaca kablonet adsl wireless ile sadece 1 pc bağlanmasına izin veriyor,daha fazlası için koblonete uygun wireless router gerekiyor,yada switch ile ağ kablosu kullanarak dağıtılabilir.

Aynen böyle Tansel bey, ben sadece wireless router almam gerekiyor sanırım herhangi bir marka model olur..

(Bu arkasında ayrıca WAN girişi olan cihazlar dimi?)

Tansel bey, aynı şeylerden bahsediyoruz aslında. 254 tane ip dağıtımını adsl router, adsl ağında yapar. burada bildiğimiz "al-ver" dışında bi şey yapamaz. Bu sebeple kablonet'e uygun router alınmalı.

Benim asıl önerim, modeminizi değiştirin, yeni tip kablo modemlerden alın. Router özelliği üzerinde. Böylelikle dilediğiniz switch'i bağlayarak dilediğiniz kadar ip elde edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuz Altınada
(düzenlendi)

kablonete uygun router hangileri?

mesela bu uygunmudur?

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yorumlarda biri "kablolu kablonet modemimle kullandım, 3 pc bağlanıyoruz" yazmış. Demekki işe yarar. TP-Link alınacaksa ŞUNU öneririm.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Eski tip kablo modemle denedim,switch sadece 2 pc bağlanmasına izin veriyor,3. pc bağlanmıyor.Tavsiyem wireless kablo modem almanız.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Yorumlarda biri "kablolu kablonet modemimle kullandım, 3 pc bağlanıyoruz" yazmış. Demekki işe yarar. TP-Link alınacaksa ŞUNU öneririm.

3 Antenin yaydığı dalga ile yarın öbürgün 3.kulağımız çıkmasın :i-ih:

Koşulsuz geri alan bir mağazadan alıcam, işe yaramazsa iade ederim :i-ih:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...