İçeriğe Yönlendir

Focus-Mondeo

Selçuk Esen

Recommended Posts

Selçuk Esen

Mrb arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Focus titanium, 1.6 mondeo gibi araçları çok beğeniyor ve almak istiyorum. 2010 1.5 dizel hyundai full(sunroof, dijital klima, rezistans aynalar...vs.) aracım var ve süspansiyonunun biraz gürültülü oluşundan memnun değilim o nedenle bu aracı satıp full focus ya da mondeo düşünüyorum ancak; bu gürültülü amortisör olayı hakkında araştırma yapınca gazlı tip teleskobik amortisörlerden kaynaklandığı ve tüm araçlar artık gazlı amortisör içerdiğinden hepsinin aynı sesleri yaptığı şeklinde bi duyum aldım. Focus ya da mondeo kullanan arkadaşların özellikle süspansiyon başta olmak üzere aracın genel sorunları, artı ya da eksileri hakkında yardımalrını rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Mrb arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Focus titanium, 1.6 mondeo gibi araçları çok beğeniyor ve almak istiyorum. 2010 1.5 dizel hyundai full(sunroof, dijital klima, rezistans aynalar...vs.) aracım var ve süspansiyonunun biraz gürültülü oluşundan memnun değilim o nedenle bu aracı satıp full focus ya da mondeo düşünüyorum ancak; bu gürültülü amortisör olayı hakkında araştırma yapınca gazlı tip teleskobik amortisörlerden kaynaklandığı ve tüm araçlar artık gazlı amortisör içerdiğinden hepsinin aynı sesleri yaptığı şeklinde bi duyum aldım. Focus ya da mondeo kullanan arkadaşların özellikle süspansiyon başta olmak üzere aracın genel sorunları, artı ya da eksileri hakkında yardımalrını rica ediyorum.

Gürültüden şikayetçiysen focus alma, sanki arabanın dışında seyahat ediyormuşsun gibi :p hem motor hem yol hem rüzgar sesini bol bol dinlersin. Mondeo yu bilmiyorum o iyi diyorlar. Gürültü istemiyorsan Megane al sesiz sedasız gez.

Yorum bağlantısı
Selçuk Esen
Gürültüden şikayetçiysen focus alma, sanki arabanın dışında seyahat ediyormuşsun gibi :p hem motor hem yol hem rüzgar sesini bol bol dinlersin. Mondeo yu bilmiyorum o iyi diyorlar. Gürültü istemiyorsan Megane al sesiz sedasız gez.

yardımın için çok sağol arkadaşım. Bu arada konuyu yanlış yere açmışım ama neyse. İyi günler dilerim..

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
meganmı? Allah beterinden korusun

Valla seçim kriteri gürültü ise , focus en sonlarda yeralır. megane dizel bunun yarısı kadar ses almıyo içeri o kadar söyleyeyim.

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu
Valla seçim kriteri gürültü ise , focus en sonlarda yeralır. megane dizel bunun yarısı kadar ses almıyo içeri o kadar söyleyeyim.

yahu dikiz aynası manuel olan ve 32000 tl den başlayan araçmı kaldı dünyada meganeden başka, megane torosun bir üst versiyonu

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
yahu dikiz aynası manuel olan ve 32000 tl den başlayan araçmı kaldı dünyada meganeden başka, megane torosun bir üst versiyonu

Aynayla bir arabanın iyi olmasının ne alakası var ki? Ayrıca Focus'un da aynaları manuel modeli var, ithal edilmiyor sadece...

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

sırf süspansiyon gürültüsü için 2010 araba satıp bir dünya zarar etmeye değer mi?

Focus, Mondeo, Megane gibi arabalar kiralama firmalarında sebil... Satın almadan önce 3-4 gün kiralayıp beklentinizi karşılayıp kaşılamayacağına bakın..

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Aynayla bir arabanın iyi olmasının ne alakası var ki? Ayrıca Focus'un da aynaları manuel modeli var, ithal edilmiyor sadece...

Haklısınız :) hala fiestanın aska frenler kampana mesela , benim focus GHIA modeli en üst model olması lazım ama 4 hava yastığı var , 6 değil , kapılarda hıza duyarlı kilitleme bile yok, bizim arkadaşın 92 model nissanda bile vardı , 2006 focus ghıa da yok :) Kapılar ın kapanma sesi 95 şahinin kiyle aynı .

Ha bu yazdıklarım forumda pek cok kişi tarafından yazılmış sadece benim görüşlerim değil , onuda söyliim sonra focusumuzu kötüleme demeyin :) bende focus kullanıyorum. Para denkleştirene kadar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Esen
Mondeo guzeldir, ses konusunda eski kullandigim araclara gore basarili, ama paranizi bu ise yatirmadan once, onerim, test surusu yapmaniz.

Mrb, ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ses derken ben sadece amortisör vuruntu sesini, özellikle arkadan gelenden şikayetçiyim. Focus ve mondeo'da arka süspansiyon tam bağımsız olduğu için vuruntu sesi normal düzeydedir ve daha konforludur diye tahmin ediyorum. Test sürüşüne gelince tabiki test yapmadan alınmaz ancak aldığım aracın(1.5 crdi era style sports) test sürüşünü yapmış hem sesinden hem de süspansiyonundan memnun kalarak almıştım ancak bi süre sonra ve de havaların soğumasıyla özellikle arkadan teneke gibi tangırdayan bi amortisör sesiyle geziyorum ve son derece moralimi bozuyor. Ayrıca defalarca servise gittim ama başından savmaktan başka bişey yapmıyorlar. Yani kısa bi test sürüşü uzun süreli bi kullanım için bence yeterli bi fikir vermiyor. Bunun dışında her araçta bi takım artılar ve eksiler oluyor ki örneğin era'nın süspansiyonu gürültü açısından bir eksi ama diğer özellikleri gayet güzel ve kullanışlı bence ama sunroof gibi özellikleri olan bi aracta teneke sesi duyan birileri buna mı para verdin diye içinden geçiriyordur ki ben de hem bunu dinlemek hem de arkadaşlarımdan bu eleştiriyi almaktansa 3-5 daha verip daha ii bi arabaya binmek istiyorum açıkçası. o yüzden bu bahsettiğim araçları bi süre kullanıp artı ve eksileri hakkında görüş ve yardım almak istedim. Örneğin 1.6 monde 125 bg olmasına rağmen tahminimce bayırda çekmeyebilir ve ağır olduğu için çok yakabilir veya focusta genel olarak rastlanan bi takım sorunlar olabilir. Bu konularda yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu

bence çok alakası var. ben focusumu 31000 tl ye alırken aynı dönemde meganın en donanımsız aracı 32000tl idi, siz hangisini alırsınız? sizin dediğinize göre o zaman gidip 1.6 hacı murat alalım! aynı motor gücüne sahip araçların arasındaki fiyat farkını donanımları belirler Bence

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
bence çok alakası var. ben focusumu 31000 tl ye alırken aynı dönemde meganın en donanımsız aracı 32000tl idi, siz hangisini alırsınız? sizin dediğinize göre o zaman gidip 1.6 hacı murat alalım! aynı motor gücüne sahip araçların arasındaki fiyat farkını donanımları belirler Bence

Talep belirler.

Kelline Jetta niye Focus'tan 7-8 bin lira pahalı. Ya da C4 aynı paraya ESP bile veriyor???

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Bence Astra alın ama ben olsam hiçbirini almam.Al birini vur ötekine.

Yorum bağlantısı
Selçuk Esen
Aracınızı değiştirmeyin.

Öncelikle ilginize teşekkkürler Mehmet Bey, neden öyle düşündüğünüzü merak ettim. Deymiyeceğini mi yoksa çok fark etmiyeceğini mi düşündünüz?

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu

evet talep edenler neyi talep ettiklerini bilmedikleri için bugün araç satış siteleri meganlarla dolu, ayrıca şu yanlış anlaşılmasın ford savunucusu değilim ama megan ile focusun karşılaştırılması pek hoşuma gitmiyor.benim kötü trend aracıma binen megan sahipleri forda takas teklifi yapıyorlar neden acaba??

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
evet talep edenler neyi talep ettiklerini bilmedikleri için bugün araç satış siteleri meganlarla dolu, ayrıca şu yanlış anlaşılmasın ford savunucusu değilim ama megan ile focusun karşılaştırılması pek hoşuma gitmiyor.benim kötü trend aracıma binen megan sahipleri forda takas teklifi yapıyorlar neden acaba??

Ben takas ederim gönder bana :) , ama kazıklamaya çalışmicaklarsa.

@ Selçuk Esen bey,

Bence sadece arka amortisörlerden gelen vuruntu sesi ise probleminiz sizin aracınıza uygun monroe yada onun gibi kaliteli marka amortisörlerle değiştirebilirsiniz. Örneğin citroen C4 lerdede arka amortisörlerden gelen vuruntu sesi kronik problemdir. Pek çok kişi arka amortisorleri farklı markalarla değiştirerek bu problemlerini çözmüşler. Sadece bu sebeple aracınızı değiştirmeyin. Yok eğer başka şikayetlerinizde varsa tabiki sizin bileceğiniz iş. Ancak yepyeni aracıda bir ses yüzünden satmak çok iyi bir çözüm gibi gelmedi bana.

Yorum bağlantısı
Misafir

Selçuk Bey,

Anlaşılan aracınızla ilişkinizi bitirme noktasına getirmişsiniz ve verdiğiniz kararları destekleyecek görüşler alırsanız, aracınızı içiniz rahat olarak satacaksınız.

Maddi açıdan bir problem teşkil etmiyorsa tabi ki Mondeo birçok açıdan Focus'tan üstün bir araç.

Genelde orta-üst sınıf otomobillerin orta sınıf araçlardan en büyük farkı, konfor ve sessizlikleridir. Mondeo'da bu açıdan sadece focusa göre değil bir çok araca göre sessiz bir modeldir. Ama sessizlik kriteri araçların yolda giderken rüzgar, motor, lastik sesi gibi değişkenler gözönüne alınarak belirlenir. Çukurlardan geçerken gelen sesler genelde testlere konu olmaz. Amortisörler ile ilgili yapılan yorumlar genelde yoldaki çukur veya tümsekleri araç içerisine aksettirmesi ya da sönümlemesi ile ilgilidir. Ancak yıpranmamış bir amortisöre sahip gerek focus, gerekse mondeo'nun Hyundai'deki gibi seslere neden olacağını sanmıyorum.Şu an kullandığım aracımda da duymadım. Ancak bir önceki mondeomda bir amortisörün yıpranması nedeni ile ses duyuyordum. Önceki mondeomda kullanılan amortisörler yarı gazlı tip en hafif tümsekte "tıs-tıs" tabir edilen ses çıkaran amortisörlerdi. Bilmem sizdeki amortisörlerde bu şeklide mi? Şu anki aracımın amortisörleri ise bu tarz sesler çıkarmıyor.

Genel olarak, Japon ve Kore araçları ses yalıtımı konusunda Avrupalı rakiplerinden geri kalırlar. Bunun nedenini ben biraz karoseri hafifletebilmek için kullandıkları metalin özelliklerine bağlıyorum.

Focus'un yol sesini içeri alması konusunda birçok şikayet var ancak beklentiye göre bu ses yüksek veya düşük olarak nitelendirebilir.

Mondeo ile ilgili biraz daha açarsak 125 bg, 1.6 motor için oldukça iyi bir değer olduğundan, muadil araçlardaki gibi keyifsiz değildir. Laguna 110bg'dir mesela. Yine Vectra'da bu değerlerde olması lazım. Gerek donanımı gerekse aracın yeniliği gözönüne alındığında mondeo'yu focus'a tercih edeblirsiniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Selçuk Bey,

Anlaşılan aracınızla ilişkinizi bitirme noktasına getirmişsiniz ve verdiğiniz kararları destekleyecek görüşler alırsanız, aracınızı içiniz rahat olarak satacaksınız.

Mondeo ile ilgili biraz daha açarsak 125 bg, 1.6 motor için oldukça iyi bir değer olduğundan, muadil araçlardaki gibi keyifsiz değildir. Laguna 110bg'dir mesela. Yine Vectra'da bu değerlerde olması lazım. Gerek donanımı gerekse aracın yeniliği gözönüne alındığında mondeo'yu focus'a tercih edeblirsiniz.

Saygılarımla.

Hatta Vectra 1.6 gibi Avensis 1.6 da 110 Bg diye biliyorum. İkisinide kullanan arkadaşlarım var. Yokuşlarda araçlarının soluksuz kaldığından bahsetmişlerdi. 125 Bg bence cok iyi bir değer. Birde Mondeonun yalıtımı oldukça övülüyor. Ancak ben binip denemedim yorum yapamıyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Esen

Hem Hasan hem de Evren Bey'e ilgi ve yardımlarından dolayı çok çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Selçuk Esen
Hatta Vectra 1.6 gibi Avensis 1.6 da 110 Bg diye biliyorum. İkisinide kullanan arkadaşlarım var. Yokuşlarda araçlarının soluksuz kaldığından bahsetmişlerdi. 125 Bg bence cok iyi bir değer. Birde Mondeonun yalıtımı oldukça övülüyor. Ancak ben binip denemedim yorum yapamıyorum.

Başta Hasan ve Evren Bey olmak üzere ilgilenen ve değerli görüşlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyroum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yürüyen aksamın sesini, diğer seslerden ayırt edebilen kulak çok iyi bir kulak demektir, ancak yol gürültüsü ile karıştırılmaması lazım, yani yüzeysel pürüzler sonucu çıkan seslerden.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Aracınız full imiş. Ve garanti kapsamında. Şikayetinizin çözümlenmesi için başka bir servise başvurabilir, Hyundai merkezi arayıp temasta bulunabilirsiniz. Focus veya Mondeo alsanız bu sefer başka bir durumdan şikayetçi olmayacağınız ne malum? Ben şahsen yepyeni aracıma kıymazdım. Üstelik maddi zarınız da büyük olur. Hele Mondeo alırsanız ileride satarken Accent'e göre daha da zarar edersiniz.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
Bence Astra alın ama ben olsam hiçbirini almam.Al birini vur ötekine.

Astra mı :( her tümsekte arabanın bir yeri kırılıyor sanki

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Astra mı :( her tümsekte arabanın bir yeri kırılıyor sanki

Tam tersine, her tümsekte ne süspansiyon ne de kokpit sesi. En azından bendeki için. Sadece biraz sertliği var o kadar.

Ama Astra da alınacak olsa yepyeni arabayı değiştirmeye değmez bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...