Ali Cihangiroğlu 7 Ocak 2010 Paylaş 7 Ocak 2010 15000 bakında, lastiklerdeki ortalamaki kullanım şartlarına göre, 0,15 mm cıvarında diş aşınmaları gözlenmektedir. Lastiklerin balans ayarını çocuklara veya kendiniz pabaliliyormusunuz ? Evet, şantiyemizde balans makinası var ve kullanabiliyorum, lastiklerdeki aşınmaları düzenli olarak kontrol ediyor basıçlarını düzeltiyor ve lastik rotasyonlarınıda zamanında yapıyorum, lastiklerimden en üst düzeyde faydalanmak bu sayede mümkün oluyor. Balans işi gayet basittir biraz merakla kolayca öğrenilebilir (artık otomatik olanlarıda çıktı alet kendisi gösteriyor zaten), sadece yapamadığım rot ayarı vs. onuda deneme fırsatım olmadı ama teorik olarak biliyorum yeterki alet olsun gerisi basit, bunları bilmemdeki sebeb bunları yapmayı sevmem elimin çok yatkın olması ve arabamla bu şekilde uğraşmanın beni çok rahatlatması, bakım kitapları var servis kitapları var işlemleri anlatan dökümanlar var bunları netten bulup öğrenebiliyorsunuz olay sadece merak etmek öğrenmek istemek o yüzden boş zamanlarda bu tür şeylerle ilgileniyorum, hemde stres atmış oluyorum anlıyacağınız:) hem çokta faydası var, bir sorunla karşılaştığınızda kolayca çözebiliyorsunuz tamirde kazıkta yemiyorsunuz, bildiklerimizide forumda arkadaşlarla paylaşıyoruz bu forumu sevmemdeki önemli etkenlerden biriside bilgi paylaşımı zaten, herkes anlatıyor sürekli birşeyler öğreniyoruz paylaşım çok güzel birşey. Bende bir iki örnek şikayet söyleyim. Arabam silecek suyunu püskürtmüyor..Silecek suyunun pompası arızalı, değişecek... Pompa değiştikten sonra sesli çalışıyor....Alakası yok... Silecek suyu basmıyor....Pompa değişecek.... Önemli değil ama sağ ön kapıda anahtar deliği yok...İyice baktınmı ? Araba sabahları zor çalışıyor...Sabah getir bakalım... Muahhaha... Yorum bağlantısı
Melih Özlem 7 Ocak 2010 Paylaş 7 Ocak 2010 Ne yalan söyliyim yetkili servislere güvenmiyorum. Yaptığı işçilikleride beğenmiyorum. Bunların dışında aldıkları parada oldukça fazla. Allah kaza bela göstermesin, kaza durumu olduğunda kendi kaporta boya dükkanımız var. Bakımlarınıda özel servisimiz var babamın arkadaşını orada yaptırıyordum Hondayı. Servislerin çok parça çaldığını, işlerini düzgün yapmayıp arabayı hor kullandıklarını çok gördüm ne yalan söyleyeyim. Yorum bağlantısı
Günay Yıldırım 7 Ocak 2010 Yazar Paylaş 7 Ocak 2010 Evet, şantiyemizde balans makinası var ve kullanabiliyorum, lastiklerdeki aşınmaları düzenli olarak kontrol ediyor basıçlarını düzeltiyor ve lastik rotasyonlarınıda zamanında yapıyorum, lastiklerimden en üst düzeyde faydalanmak bu sayede mümkün oluyor. Balans işi gayet basittir biraz merakla kolayca öğrenilebilir (artık otomatik olanlarıda çıktı alet kendisi gösteriyor zaten), sadece yapamadığım rot ayarı vs. onuda deneme fırsatım olmadı ama teorik olarak biliyorum yeterki alet olsun gerisi basit, bunları bilmemdeki sebeb bunları yapmayı sevmem elimin çok yatkın olması ve arabamla bu şekilde uğraşmanın beni çok rahatlatması, bakım kitapları var servis kitapları var işlemleri anlatan dökümanlar var bunları netten bulup öğrenebiliyorsunuz olay sadece merak etmek öğrenmek istemek o yüzden boş zamanlarda bu tür şeylerle ilgileniyorum, hemde stres atmış oluyorum anlıyacağınız:) hem çokta faydası var, bir sorunla karşılaştığınızda kolayca çözebiliyorsunuz tamirde kazıkta yemiyorsunuz, bildiklerimizide forumda arkadaşlarla paylaşıyoruz bu forumu sevmemdeki önemli etkenlerden biriside bilgi paylaşımı zaten, herkes anlatıyor sürekli birşeyler öğreniyoruz paylaşım çok güzel birşey.Muahhaha... anladığım kadarıyla ali bey aracını servislere götürmeyi pek sevmiyor ve kendi işini kendi görüyor.Yada servislerde çok büyük bir sıkıntı yaşadı ki bu kadar önyargılı bakıyor siz çok mutsuz bir müşterisiniz ali bey kızmayı ama bana Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 7 Ocak 2010 Paylaş 7 Ocak 2010 Araba tamiri sırasında müşterinin başında beklemesi olayına pek sıcak bakmıyorum. Usta zaten zor işle uğraşıyor. İndiriyor, kaldırıyor, pisleniyor, kaynak yapıyor, Arabayı havaya kaldırıp altına giriyor. Siz ordan çıkıp usta bu ne , usta şu ne, Usta memeleket nere, abi arabayı şu fiyata aldık iyimi, felan filan dialoglara tutmak olmuyor. Eğer siz bilincli bir kullanıcı bile olsanız , Ustanın sizle sohbete hevesi bile olsa bu sefer arabanın başından gönderdiği, içerde koltukta sıkıntıdan oturan müşteriye çifte standart olmakta. Bu sebeble bir kural varsa bu kurala herkes uymak zorundadır. Arabayla ilgili sorulması gereken sorular sorulmuyorda ne kadar gereksiz boş muhabbet varsa onlar açılıyor genelde.Yada bana denk geliyor.Müşteri benim yanıma gelmeden önce danışman tarafından iyice bilgilendirilmeli bana kalırsa.Buda yine servis danışmanının eğitimine bağlıdır.Yada eskiden mekanikçilik yapmış sonradan danışmanlığa terfi etmiş olmalı.Gerekli bilgileri müşteriye detaylı anlatabilmeli.O zaman müşteri memnuniyeti gerçekleşmiş olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ocak 2010 Paylaş 7 Ocak 2010 Boş muhabbet sandığınız şeyler olurken adam sizi iyice test ediyor. Boşuna değil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2010 Paylaş 7 Ocak 2010 Kitap yazacağım, ismini de buldum : Randevu Almadan Satın Almayın olacak. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 7 Ocak 2010 Paylaş 7 Ocak 2010 Evliyseniz eşinize, bekarsanız sevgilinize bu durumu farkettirmeyin bence Bence bu ilgiyi eşinize ya da sevgilinize göstermeyi deneyin. Hem ilişkinizde daha mutlu olursunuz, hem de arabaya metal yığını muamelesi yapınca kılı tüyü dert etmezsiniz... Yorum bağlantısı
Günay Yıldırım 8 Ocak 2010 Yazar Paylaş 8 Ocak 2010 Kitap yazacağım, ismini de buldum : Randevu Almadan Satın Almayın olacak. +1000 Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 8 Ocak 2010 Paylaş 8 Ocak 2010 Boş muhabbet sandığınız şeyler olurken adam sizi iyice test ediyor. Boşuna değil. Her müşteri için aynı şey geçerli değil ama.Beni deneyenide var farkında oluyosun bunun.Ama boş muhabbet açanıda yanına gelmeden anlıyosun. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Servislerin müşteri memnuniyeti ve kalitelerinden bir müşteri olarak ne beklenebilir? Günay Hanım; Bende çalıştığım firmanın Quality/Safety/Enviromental manager ı olarak tan firmanızın daha iyiye gitmesi adına naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 06 Şubat ta (34 GG 8801) servisinizde yağ değişimi ve far ampulü değişimi yaptırdım ve yapıcı eleştiri olarak; -Müşteri memnuniyeti adına dönüş yapan kimse olmadı -Ampulü değiştiren arkadaş far ayarı bozulmaz dedi ama bozuldu ve kendisi ampulleri yerine iyi oturtup iyi takamadığı için şu an ayar yapılamıyor ampüller yamuk duruyor. -sadece yağ ve ampül değişti lastikler dahi sökülmedi fakat faturaya 15 tl balata temizleme spreyi yazılmış spreyin kendisini servis esnasında hiç görmedim ayrıca banada verilmedi nerede acaba? Bu konulardan Mustafa ustayı tenzih ederim sağolsun forumdan olduğum için çok ilgilendi fakat faturalamayla onun bir ilgisi yok. Şikayet amaçlı değil de hizmetinizin daha iyiye gitmesi açısından yazıyorum yanlış anlaşılmasın Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Günay Hanım;Bende çalıştığım firmanın Quality/Safety/Enviromental manager ı olarak tan firmanızın daha iyiye gitmesi adına naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 06 Şubat ta (34 GG 8801) servisinizde yağ değişimi ve far ampulü değişimi yaptırdım ve yapıcı eleştiri olarak; -Müşteri memnuniyeti adına dönüş yapan kimse olmadı -Ampulü değiştiren arkadaş far ayarı bozulmaz dedi ama bozuldu ve kendisi ampulleri yerine iyi oturtup iyi takamadığı için şu an ayar yapılamıyor ampüller yamuk duruyor. -sadece yağ ve ampül değişti lastikler dahi sökülmedi fakat faturaya 15 tl balata temizleme spreyi yazılmış spreyin kendisini servis esnasında hiç görmedim ayrıca banada verilmedi nerede acaba? Bu konulardan Mustafa ustayı tenzih ederim sağolsun forumdan olduğum için çok ilgilendi fakat faturalamayla onun bir ilgisi yok. Şikayet amaçlı değil de hizmetinizin daha iyiye gitmesi açısından yazıyorum yanlış anlaşılmasın Teşekkürler Yaaa, servislerde bir kişi iyi olabilir ama bu kalanı kurtarmaya yetmez, ne yazıkki tüm markaların servisleri ülkemizde aynı durumda, Gökhan bey peki bunu gördüğünüzde ne yaptınız, merak ettimde. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Yaaa, servislerde bir kişi iyi olabilir ama bu kalanı kurtarmaya yetmez, ne yazıkki tüm markaların servisleri ülkemizde aynı durumda, Gökhan bey peki bunu gördüğünüzde ne yaptınız, merak ettimde. Ampülleri gece farkettim faturayıda aceleden inceleyememiştim yani hiçbirşey yapmadım.Aslında bir yağ değişimine 160 tl fatura çıkınca tuhafıma gitti ama yapacak çokta birşey yoktu açıkçası Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Ampülleri gece farkettim faturayıda aceleden inceleyememiştim yani hiçbirşey yapmadım.Aslında bir yağ değişimine 160 tl fatura çıkınca tuhafıma gitti ama yapacak çokta birşey yoktu açıkçası Yani bu örnekler insanın hakkaten canını sıkıyor, servise gidip hepsini düzelttirin bence. Yorum bağlantısı
Yasemin Canbolat 18 Şubat 2010 Paylaş 18 Şubat 2010 bi arabadan anlasalar bide insani özelliklere sahip olsalar bana yeter de NERDEEEE Yorum bağlantısı
Pınar Gürkan 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 (düzenlendi) bi arabadan anlasalar bide insani özelliklere sahip olsalar bana yeter de NERDEEEE Lütfen Yasemin Hanım Böyle Konuşmayın Çok Üzülüyoruz ..Siz Bizim Vazgeçilmez Müşterimizsiniz ... 19 Şubat 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi b Yorum bağlantısı
Yasemin Canbolat 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Lütfen Yasemin hanım böyle konuşmayın çok üzülüyoruz ..Siz bizim vazgeçilmez müşterimizsiniz ... ... Evet beni böyle kandırıyorsun her zaman.cumartesi servisteyim erol ustaya selamlarımı iletin Yorum bağlantısı
İmam Suludere 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 (düzenlendi) Günay Hanım;Bende çalıştığım firmanın Quality/Safety/Enviromental manager ı olarak tan firmanızın daha iyiye gitmesi adına naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 06 Şubat ta (34 GG 8801) servisinizde yağ değişimi ve far ampulü değişimi yaptırdım ve yapıcı eleştiri olarak; -Müşteri memnuniyeti adına dönüş yapan kimse olmadı -Ampulü değiştiren arkadaş far ayarı bozulmaz dedi ama bozuldu ve kendisi ampulleri yerine iyi oturtup iyi takamadığı için şu an ayar yapılamıyor ampüller yamuk duruyor. -sadece yağ ve ampül değişti lastikler dahi sökülmedi fakat faturaya 15 tl balata temizleme spreyi yazılmış spreyin kendisini servis esnasında hiç görmedim ayrıca banada verilmedi nerede acaba? Bu konulardan Mustafa ustayı tenzih ederim sağolsun forumdan olduğum için çok ilgilendi fakat faturalamayla onun bir ilgisi yok. Şikayet amaçlı değil de hizmetinizin daha iyiye gitmesi açısından yazıyorum yanlış anlaşılmasın Teşekkürler Günay hanım ciddi ve hoş olmayan bir müşteri şikayeti , formda olması işinizi kolaylaştırıyor ama normal bir müşteri umarım böyle bir şikayette bulunmuyordur. 19 Şubat 2010 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Al?nt? kodlar?n? silmeyin l Yorum bağlantısı
Pınar Gürkan 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Evet beni böyle kandırıyorsun her zaman.cumartesi servisteyim erol ustaya selamlarımı iletin Yasemin Hanım erol ustamıza ilettim cumartesi gelirse size jest olsun diye:))))aracına cila yapıcakmış... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Bende serzenişte bulunsam bir motor yıkama hakedermiyim acaba ? Yorum bağlantısı
İmam Suludere 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Bende serzenişte bulunsam bir motor yıkama hakedermiyim acaba ? Üstat siz motor yıkama isteyin yeterki hemen ANKARADA bir bayide aracınızın motorunu temizleteyim. Yorum bağlantısı
Pınar Gürkan 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Evet beni böyle kandırıyorsun her zaman.cumartesi servisteyim erol ustaya selamlarımı iletin Yasemin hanım aracınıza ücresiz cila için müsayit bir günnüzde servisimize erol ustamız bekliyor ...unutmayın siz bizim değerlimizsiniz.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Üstat siz motor yıkama isteyin yeterki hemen ANKARADA bir bayide aracınızın motorunu temizleteyim. İlginiz için teşekkür ederim, alaka göstermeniz bile yeterli. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Üstat siz motor yıkama isteyin yeterki hemen ANKARADA bir bayide aracınızın motorunu temizleteyim. İmam bey ben ücretsiz hiç birşey istemiyorum:) yeterki garanti kapsamındaki 5 aylık aracımın zaman zaman çalışmama sorununa bir çare bulunsun yeter. Daha önce aracı aldığım ilk günlerde iki kez yetkili servise gitmeme rağmen bir sonuç çıkmadı. Sürekli yapmıyor zaman zaman yapıyor ama yeni bir araçta olmaması lazım. Götürdüğüm servisteki usta yakıt basıncını filan ölçtü normal dedi. Ama araç yine zaman zaman(bu hafta içerisinde 5-6 kez başıma geldi) marşı çevirdiğim zaman eğer ayağımla gaza hafifçe dokunmazsam çalışmıyor. Hatta bunu kamerayla görüntüleyip ustaya göstermeye çalıştım ama bizim burda görmemiz gerek diyor.Ama dediğim gibi sistematik olan bir çalışmama problemi değil. Yakıtı farklı opetlerden aldım ki acaba yakıttan mı kaynaklanıyor diye:) özellikle havalar ısınmaya başlayınca daha da arttı bu olumsuzluk. ERn büyük şanssızlık bu problemin usta araçtayken olmamış olması. Hoş olsa ne olacak ilk seferde almıyor bazen ikinci de alıyor bir kere görmesi yetse gösterdiğim video kayıtları yeterli olurdu zaten:) Sağlıcakla kalın Yorum bağlantısı
Yasemin Canbolat 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Yasemin hanım aracınıza ücresiz cila için müsayit bir günnüzde servisimize erol ustamız bekliyor ...unutmayın siz bizim değerlimizsiniz.. gelirim pınar hanım en kısa zaman da merak etmeyin Yorum bağlantısı
İmam Suludere 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 İmam bey ben ücretsiz hiç birşey istemiyorum:) yeterki garanti kapsamındaki 5 aylık aracımın zaman zaman çalışmama sorununa bir çare bulunsun yeter. Daha önce aracı aldığım ilk günlerde iki kez yetkili servise gitmeme rağmen bir sonuç çıkmadı. Sürekli yapmıyor zaman zaman yapıyor ama yeni bir araçta olmaması lazım. Götürdüğüm servisteki usta yakıt basıncını filan ölçtü normal dedi. Ama araç yine zaman zaman(bu hafta içerisinde 5-6 kez başıma geldi) marşı çevirdiğim zaman eğer ayağımla gaza hafifçe dokunmazsam çalışmıyor. Hatta bunu kamerayla görüntüleyip ustaya göstermeye çalıştım ama bizim burda görmemiz gerek diyor.Ama dediğim gibi sistematik olan bir çalışmama problemi değil. Yakıtı farklı opetlerden aldım ki acaba yakıttan mı kaynaklanıyor diye:) özellikle havalar ısınmaya başlayınca daha da arttı bu olumsuzluk. ERn büyük şanssızlık bu problemin usta araçtayken olmamış olması. Hoş olsa ne olacak ilk seferde almıyor bazen ikinci de alıyor bir kere görmesi yetse gösterdiğim video kayıtları yeterli olurdu zaten:)Sağlıcakla kalın Mahmut bey merhaba KAYSERİDE hangi servisi kullanıyorsunuz. Birde aracınızın tam özelliklerini ve saşi numarasını bana yazarmısınız FORD AVRUPADAN sorgulatma yapayım. gelirim pınar hanım en kısa zaman da merak etmeyin Yasemin hanım madem bu kadar servisde sevilen birisiniz ben sizin yerinizde olsam koltuk koruma isterim önümüz yaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts