İçeriğe Yönlendir

XP g&#246çmek üzere

Arda Akbay

Recommended Posts

Arda Akbay
(düzenlendi)

Arkadaslar bugun bilgisayarimi actim acilis ekraninda varsayilan kullanici ayarlari yuklenemiyor diye bir hata verdi ve bilgisayar acilmadi, ben de resetledim daha sonra oturum acildi ama eski halinden eser yoktu bombos bir masa ustu cikti. asagiya resmini ekledim. windows ayarlarim tamamen sifirlanmis ve klavyem de yazidan anlasildigi uzere bozulmus durumda, XP cd sini takip repair (onar) secenegi ile kurtarmaya calistim ama nafile sonuc ayni, bir kere de onar degil de direkt format atma secenegini secicem ama ondan da pek umudum yok acikcasi. verilerimi kaybetmeden bu durumu nasil duzeltebilecegimi bilen arkadas var mi

adszkfq.jpg

bir de soyle birsey fark ettim windowsda herhangi bir ayar yaptigimda uygulamiyor. Mesela gizli dosyalari goster secenegini tikliyorum hicbirsey olmuyor. gizli dosyalari goster secenegi olan ekrana tekrar baktigimda gene gizli dosyalari gosterme seceneginin isaretli oldugunu goruyorum

tarihinde Arda Akbay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

profiliniz kaymış kuvvetle muhtemel. Documents and settings içinde eski kullanıcı adınızı görüp onun aldındaki ( DESKTOP) bilgilerinize ulaşabiliyormusunuz.

Yorum bağlantısı
Arda Akbay
profiliniz kaymış kuvvetle muhtemel. Documents and settings içinde eski kullanıcı adınızı görüp onun aldındaki ( DESKTOP) bilgilerinize ulaşabiliyormusunuz.

belgelerim klasoru altinda documents and settings diye bir klasor kalmamis

bir de masaustunde sag tus/ozellikler/gorunum kisminda pencere ve dugmeler secenekleri icinden windows klasik stili secmeye kalktigimda hata veriyor. eskiden profil ayarlarimdan birisi de buydu

adszebo.jpg

Yorum bağlantısı
Arda Akbay
Sizin oturumunuz değil bu bence..

benim profilime ait oturum ucmus gibi gozukuyor su anki profilde de yaptigim degisikliklerin hicbiri kaydedilmiyor saglam bir format gerek sanirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

belgeleriniz kaybolmamıştır... iyi arayın...

Belgelerim klasöründen değil C altından arayın...

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak

Antivirüs programı kullanıyorsanız ondan olmuş olabilir.Geçen benim pc dede belgelerim klasörü ve içindekiler uçmuştu. Ben sistem geri yükleme ile durumu kurtardım bence bi deneyin sisteminizi 2-3 gün önceye alın.

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Gizli dosyaları göster dediğinizde bu komutun uygulanmamasına neden olan bir virüsün olduğunu biliyorum ama diğer sıkıntılar konusunda bir bilgim yok :unknw:

Yorum bağlantısı
Arda Akbay
belgeleriniz kaybolmamıştır... iyi arayın...

Belgelerim klasöründen değil C altından arayın...

C'de arama yaptım ama gene çıkmadı

Antivirüs programı kullanıyorsanız ondan olmuş olabilir.Geçen benim pc dede belgelerim klasörü ve içindekiler uçmuştu. Ben sistem geri yükleme ile durumu kurtardım bence bi deneyin sisteminizi 2-3 gün önceye alın.

antivirüs kullanmıyorum

Sorun antivirüs değil virüs.

Yakınınızdaki bir uzman bilgilerinizi kurtarıp bilgisayarınızı normale çevirecektir.

istediğim yedekleri alıp komple formatladım :unknw:

Gizli dosyaları göster dediğinizde bu komutun uygulanmamasına neden olan bir virüsün olduğunu biliyorum ama diğer sıkıntılar konusunda bir bilgim yok :unknw:

bana da virüs gibi geldi ama antivirüs kullanmadığımdan bilemiyorum :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Büyük ihtimalle USB flash disklerden bulaşan bir virüs gibi geldi bana..Çünkü onlar daha çok kullanıcı hesaplarını kitler,sağ tıklamaya izin vermezler ve gizli dosyaları göster seçeneğine müdahaleyi hiç sevmezler :unknw: Geçmiş olsun..Flash diskiniz varsa mutlaka tarama yaptırın.

Yorum bağlantısı
Ali Şendur

eger bilgisayarını duzeltebilirseniz, tum programlarınızı kurduktan sonra "ghost" programıyla yedegini almanızı oneririm.bu gibi durumlarda 10 dk da bilgisayarınızı eski haline cevirebilirsiniz.(format atmadan)

Yorum bağlantısı
Davut Çavdar
eger bilgisayarını duzeltebilirseniz, tum programlarınızı kurduktan sonra "ghost" programıyla yedegini almanızı oneririm.bu gibi durumlarda 10 dk da bilgisayarınızı eski haline cevirebilirsiniz.(format atmadan)

Ghost yerine Acronis Programını tavsiye ediyorum, hem daha hızlı hem daha stabil çalışıyor..

Yorum bağlantısı
Arda Akbay
Büyük ihtimalle USB flash disklerden bulaşan bir virüs gibi geldi bana..Çünkü onlar daha çok kullanıcı hesaplarını kitler,sağ tıklamaya izin vermezler ve gizli dosyaları göster seçeneğine müdahaleyi hiç sevmezler :nazar: Geçmiş olsun..Flash diskiniz varsa mutlaka tarama yaptırın.

Flash değil de harici harddisk kullanıyorum o da bazen garip garip şeyler yapabiliyor ondan da şüpheleniyorum :)

Ghost yerine Acronis Programını tavsiye ediyorum, hem daha hızlı hem daha stabil çalışıyor..

Teşekkür ederim format attım ama bundan sonra işime yarayabilir bu programlar...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Flash değil de harici harddisk kullanıyorum o da bazen garip garip şeyler yapabiliyor ondan da şüpheleniyorum :nazar:

USB den bağlanan her türlü veri depolama aygıtı virüsler için kamp alanıdır :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
USB demeyelim de çok bilgisayara girip çıkan aygıtlar diyelim :good1:

Yok bence böyle de demeyelim. Kötü bi tabir oldu bu. :)

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

bilgisayarında virus olduğu kesin. vakti zamanında ben bu tip bi virusun temizlenmesi ile ilgili bi konu açmıştım başka bi foruma. o adımları izleyerek bu virusten kurtulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_29207381/m...tm.htm#29207381

virusten kurtulup kurtulmadığını da gizli dosyaları göster seçeneğinin çalışıp çalışmadığından anlarsın

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Forumlarda Türkçe karakter kullanınca düzeliyormuş ikspeeler. :p

Formattan başka çare yok. Yeniden kurulup ayarlar yapıldıktan ve makine istenen duruma getirildikten sonra Acronis ya da Norton Ghost ile tanışılacak. ;)

Acronis TrueImage iyidir. Kurduğum hemen her bilgisayarın "image"ını alırım. Bir daha geldiğinde hemencecik hazır olur makine. Geçmiş olsun kardeş. :crazy:

Yorum bağlantısı
Arda Akbay
(düzenlendi)

ben format attım şu anda bir problem yok ama enteresan birşey oldu C sürücüsüne format attım C formatlanmasına formatlandı da Cde önceden bulunan dosyalar kendini D sürücüne taşımış önceden D de bulunan dosyalar ise yok olmuş kendimi tebrik ediyorum nasıl başardıysam :)

tarihinde Arda Akbay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...