İçeriğe Yönlendir

İç hava sirkülasyon düğmesi

Sedat Can

Recommended Posts

Sedat Can

Herkese merhabalar. Aşağıda resimde gösterdiğim iç hava sirkülasyon düğmesinin ışığı devamlı yanıyor, sadece hava konumunu ön camlara verdiğimde sönüyor. Sıcaklık fanı çalışırken düğmeye bastığımda herhangi bir tepkime olmuyor. Acaba bir yerden herhangi bir sigortası falan mı attı, klima çalışıyor, klimada herhangi bir sorun yok. Sorun ne acaba?

dsc03677.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Herkese merhabalar. Aşağıda resimde gösterdiğim iç hava sirkülasyon düğmesinin ışığı devamlı yanıyor, sadece hava konumunu ön camlara verdiğimde sönüyor. Sıcaklık fanı çalışırken düğmeye bastığımda herhangi bir tepkime olmuyor. Acaba bir yerden herhangi bir sigortası falan mı attı, klima çalışıyor, klimada herhangi bir sorun yok. Sorun ne acaba?

dsc03677.jpg

Araba çalıştığında otomatik yanıyor benimkindede öyle idi problem yok

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Araba çalıştığında otomatik falan yanmaz..Öyle bişey yok.Düğme basılı kalıyor demek ki.Söküp bakmanız gerekli.sigortası falan atmış olsa hiç çalışmaz.Birde şunu merak ettim düğme de ışık yanıyor ve işlev görüyor mu?

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Araba çalıştığında otomatik falan yanmaz..Öyle bişey yok.Düğme basılı kalıyor demek ki.Söküp bakmanız gerekli.sigortası falan atmış olsa hiç çalışmaz.Birde şunu merak ettim düğme de ışık yanıyor ve işlev görüyor mu?

Otomatik yanıyor dediğim havalandırma cam üzerinde değilse yanıyor.Yada öyle birşeydi tam hatırlamıyorum ama 99 da yeni aldığımda bu şekildeydi ve Hatay Ovalı ford normal olduğunu söylemişti zira düğmeye basınca kapanıyor yada buğu çözücüye alıcada kendisi kapanıyor.Arızalı olsa ön cama aldığında kendisi sönmez.Ayrıca camlardan tekrar ayaklara aldığınızda tekrar yanıyor.

Yorum bağlantısı
Guest Osman Bahad?r

Düğmeye bassam da sönmüyor diyorsunuz.

İç hava sirkülasyonunu tetikleyen ve devreden çıkaran iki kontrol vardır, biri gösterdiğiniz tuş, diğeri de havalandırma pozisyon seçicisi. Yani cama, ayağınıza, yüzünüze ayarladığınız yuvarlak düğme.

Sizde havalandırma pozisyonuna bağlı tetikleme hala çalışıyor. Yani cama alınca kendiliğinden sönmesinden bu çıkıyor.

Ama tuş tetiklemiyor. Tuşa bassam da devreden çıkmıyor demenizden de bu anlaşılıyor.

Tuşda bir sorun var. Bağlantısında sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü ışığı yanıyor. Tuşu kendinde mekanik bir sorun vardır muhtemelen.

Tuşu söküp tamir etmeye, temizlemeye falan çalışın. Ya da değişiyorsa değiştirin.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Düğmeye basınca ışık sönüyor, onda sorun yok, ama aracı her çalıştırdığımda -üfleme cam konumunda değilse- iç hava sirkülasyon ışığı kendiliğinden yanıyor. Fanı sıcak ya da soğukda çalıştırdığımda ve sirkülasyon düğmesine bastığımda herhangi bir değişiklik olmuyor?Kullanım kılavuzunda iç hava sirkülasyon seçeneğinin cam konumunda çalışmayacağı yazıyor.

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sedat Can
Otomatik yanıyor dediğim havalandırma cam üzerinde değilse yanıyor.Yada öyle birşeydi tam hatırlamıyorum ama 99 da yeni aldığımda bu şekildeydi ve Hatay Ovalı ford normal olduğunu söylemişti zira düğmeye basınca kapanıyor yada buğu çözücüye alıcada kendisi kapanıyor.Arızalı olsa ön cama aldığında kendisi sönmez.Ayrıca camlardan tekrar ayaklara aldığınızda tekrar yanıyor.

Durum aynen böyle.

Düğmeye bassam da sönmüyor diyorsunuz.

İç hava sirkülasyonunu tetikleyen ve devreden çıkaran iki kontrol vardır, biri gösterdiğiniz tuş, diğeri de havalandırma pozisyon seçicisi. Yani cama, ayağınıza, yüzünüze ayarladığınız yuvarlak düğme.

Sizde havalandırma pozisyonuna bağlı tetikleme hala çalışıyor. Yani cama alınca kendiliğinden sönmesinden bu çıkıyor.

Ama tuş tetiklemiyor. Tuşa bassam da devreden çıkmıyor demenizden de bu anlaşılıyor.

Tuşda bir sorun var. Bağlantısında sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü ışığı yanıyor. Tuşu kendinde mekanik bir sorun vardır muhtemelen.

Tuşu söküp tamir etmeye, temizlemeye falan çalışın. Ya da değişiyorsa değiştirin.

Sanırım ilk başta yanlış anlattım, tuşa bastığımda veya cam buğu yönüne aldığımda ışık sönüyor. Aracı stop edip çalıştırdığımda her seferinde -cam buğu çözü yönünde değilse- yine yanıyor, bu normal bir durum mu?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

bence normal değil... benim aracımdaki basmadığım sürece yanmıyor. cama üfleme konumuna alınca fonksiyonu gereği sönmesi normaldir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
(düzenlendi)
Durum aynen böyle.

Sanırım ilk başta yanlış anlattım, tuşa bastığımda veya cam buğu yönüne aldığımda ışık sönüyor. Aracı stop edip çalıştırdığımda her seferinde -cam buğu çözü yönünde değilse- yine yanıyor, bu normal bir durum mu?

Benim 99 modelde aynen böyle idi ve hala öyle bence normal yada ben 10 yıl bozuk kullandım normal sandım :good1:

Birde servise sorun bende öğreneyim merak ettim şimdi ama fonksiyonun çalışıyor olması lazım.Ön camda değilken fanı 4 e alıp sirkülasyon kapalıyken sirkülasyona açın fan sesinde değişme olur eğer oluyorsa sistem çalışıyor sorun yok demek.

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Otomatik kendisinin yanması anormal bir durum..Hangi konumda olursa olsun elle basılınca açılması lazım.(Sadece cama üfleme konumunda açılmaz)

Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu

peki bu düğeyi kaloriferi ilk açtığımızda yanık yakmak için yapılacak bi şey varmı. benim mondiye dışardan çok fazla egzos kokusu geliyor. her kalorifer açtığımda bu düğmeyede basmak zorunda kalıyorum. keşke manuel olsaymış.

kısaca dijital klimalı aracın iç hava sirkilasyon düğmesi varsayılan olarak nasıl açık hale getirilebilir

saygılar

Yorum bağlantısı
Sedat Can

1-Araç çalıştıktan sonra iç sirkülasyon ışığı kendiliğinden yanıyor,

2-Fanı 1-2-3-4 konumuna getirdiğimde ışık sönüyor.

3-Fan çalışırken aynı düğmeye bastığımda sirkülasyon ışığı yanıyor ama fandan gelen havada herhangi bir değişiklik olmuyor.

4-Fan üfleyiciyi cama verdiğimde ışık kendiliğinden sönüyor.

'99 Focuslarda durum böyle mi?

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin

99 larda böyle değil :)

önemsenecek bir şeyde değil bence,

varsın kapalı kalsın, egzos dumanı çekmezsiniz fena mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

1-Yanmamalı

2-Sönmemeli

3-Işık yanmalı ve verdiği hava artmalı

4-Evet sönmeli.

Kısaca sizin araçta bir sorun var..

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak

Benim arabadada kalorifer 1-2 konumunda normal çalışıyor ancak 3-4 konumuna aldığımda bu sirkülasyon düğmesi kapalı olsa bile hava sirkülasyonu oluyo. Düğmeye basıyorum işiğı yanıyo tekrar basıyorum sönüyo fakat hiçbir değişiklik yok.Çokda kafa şişirici bir ses çıkardığı için kaoriferi hep 1-2 konumunda kullanmak zorunda kalıyorum...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Sedat Can

Focus 1' lerde dış hava akımını içeriye verip kesen sistem nerede bulunuyor, en azından buna bakarsam düğmenin işlevini yapıp yapmadığını anlarım :dil:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

içe alınca bir kapakcık sesi gelip havalndırma şiddeti artıyor :dil:

Yorum bağlantısı
Sedat Can
içe alınca bir kapakcık sesi gelip havalndırma şiddeti artıyor :dil:

Bu kapakçık göğüs içerisinde, görünmeyen bir yerde mi acaba, polen filtresinin olduğu yere baktım ama bir kapak sistemi göremedim?

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Sorunu araştırmalarım sonucu çözdüm :fiuw: Torpidoyu alttan tutan 3 vida sökümünde aşağıdaki manzara çıkıyor karşımıza. Resimde de görüldüğü gibi sirkülasyonu sağlayan açma kapama sistemini solda görülen motor çalıştırıyor, sanırım sorun bu motorda. Çünkü sirkülasyon düğmesine bastığımda resimdeki kapakta hiçbir hareket olmadı. Ben sorunu sistemi açık vaziyette sabitleyerek çözdüm. Motoru sökmek biraz zor iş sanırım. Bugüne kadar devamlı iç hava sirkülasyonu ile gezmişiz :) Kışın aracın içi buğudan geçilmiyordu, yazın klima açık olduğunda baş ağrısı yapıyordu. Umarım aynı sorunu olan arkadaşlara faydam dokunmuştur. :good1:

Sistem dış havaya açık iken konumu:

http://img137.imageshack.us/img137/378/dsc08458a.jpg

Dış havaya kapalı konumu:

http://img84.imageshack.us/img84/6107/dsc08461d.jpg

tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi
foto?raf
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak

benim 2001 de araba çalışınca yanmıyor ama arkadaşın 99 ambiante de araç çalışır çalışmaz yanıyor. o da yaklaşık 3 senedir bu şekilde kullanıyor. aracı aldığında da böyleydi

Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Biçici

benim aracımda da basınca ışık yanıyor fakat fan hızında bir artış olmuyor. Arkadaşımın aracına bindim iç sirkülasyonu açınca fan hızı artıyor. Benim araçta mı sıkıntı var yoksa eskilerde fan hızı değişmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Sedat Can

İç hava sirkülasyon sisteminin çalışıp çalışmadığını anlamak gayet basit. Torpido kapağını açıp aradaki boşluktan resimdeki kapak sistemine bakarız, araç çalışırken sirkülasyon düğmesine bastığımızda kapakta bir hareket varsa yani kapak açma kapama yapıyorsa sorun yok, hareket yoksa ya dişli kırıktır, ya da motoru arızalıdır.

Yorum bağlantısı
Erkan Aslan

bende her şeyi kapatmama rağmen havalandırmalardan içeriye sıcak hava veriyor.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
benim aracımda da basınca ışık yanıyor fakat fan hızında bir artış olmuyor. Arkadaşımın aracına bindim iç sirkülasyonu açınca fan hızı artıyor. Benim araçta mı sıkıntı var yoksa eskilerde fan hızı değişmiyor mu?

Bende iç sirkülasyonu açınca fan hızınde belirgin artış oluyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...