Misafir 6 Aralık 2010 Yazar Paylaş 6 Aralık 2010 hurdacıda mondeo v6 var onun gri renkte orjinal deri direksuyonu var cc kontrolüde üzerinde hava yastığıda mevcut.ona göz diktim aslında.niyetim onu almak.ebaydada buldum.niyetim bu.ısıtarakta olsa kalkacağını sanmıyorum aslında.her halukarda mutlaka küçücük parçalar kalkacaktır.buda çirkin görünecek.orjinal mun kaplama mk2 vites topuzuda buldum.niyetim bunları alıp takmak olacak. Oktay abi, direksiyon acil kaplanmalı sani burda anlattım bu şekilde düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 (düzenlendi) Oktay abi ben nasıl görmemişim konuyu ya ..Ellerine sağlık on numara olmuş valla..Sen bu işi biliyosun abi bi dükkan açsana ledci Oktay diyee ciddi diyorum .. çok sağolasın erkan.hayırlısı. en sonunda yaşlı mondimin ön gögüsünü ve tangur tungur sesine alıştığım sol kapıyıda sonradan tekrar dağıtmak üzere toplamayı başardım .fakat km göstergesinde son taktığım ledi biraz parlama yaptı diye sökmüştüm pişman oldum.uğraşmadım tekrar takmaya.power led projesine bıraktım işi.şimdilik fazlasıyla yetiyor.gögüs çerçevesine yaptığım tamiratta iyi oldu.taş gibi oldu ses yok hiç.havalandırma içlerinede mavi led eklemiştim ama bağlantısını yapmaya fırsatım olmadı hiç.işte son resimler. 28 Aralık 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Oktay tek hata direksiyon kaplaması..Orjinal birşeyler düşün direksiyon simidi için. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Havalandırma yerlerine nasıl bir parça takıldı siyah olan? Gri boya sprey mi? Güzel olmuş, direksiyon-vites topuzu deri olmayı istiyor Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 Oktay tek hata direksiyon kaplaması..Orjinal birşeyler düşün direksiyon simidi için. sağolasın üstadım.direksiyon simidini hurdacıda bir 96 v6 mondeo var orjinal gri renkte onu alacağım. Havalandırma yerlerine nasıl bir parça takıldı siyah olan? Gri boya sprey mi? Güzel olmuş, direksiyon-vites topuzu deri olmayı istiyor ustam sağolasın.havalandırma yerlerine kullanılan parça pancurlara takılan elekler varya ondan takmışlar.kesip biçip mahvedip bırakmışlar.çerçeveyi iyice zımparaladım.plastik astar atamadım yoktu.üşenğenliç işte.sprey boya ile 2 kat geçtim.sonra 2 katta normal vernikle geçtim.iyisinin şeffafı yoktu.buda iyi oldu rengini güzelleştirdi.direksiyonu dediğim gibi orjinal deri gri renkte alıcam.komple hava yastığı tarafıylada alabilirim.ama çok para ister.sadece simidi alıcam.vites topuzunuda aynı hurdacıdan mk2 maun alıcam.olması yenisi uyğun fiyata düşmüş onuda alabilirim.bunları seneye yapabilirim. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Oktay ellerine sağlık, güzel olmuş. diğer konuda Çağlara katılıyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 Güzel olmuş oktay abi ellerine sağlık üstadların dediği gibi direksiyon ve vites out... Oktay ellerine sağlık, güzel olmuş.diğer konuda Çağlara katılıyorum. çok sağolasınız.aksilik olmaz ise direksiyon ve topuz artık sene ortasında değişir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Şubat 2011 Yazar Paylaş 14 Şubat 2011 (düzenlendi) abi güzel olmuş özellikle göstergeler Sağolasın üstadım. Bu hafta sonuda okul açılışı nedeniyle alışverişti kitap kaplamaydı falandı derken bakamadım mondinin farlara.Bende evde gece uyuyamadım.Daha önce sökükp eve getirdiğim tavan lambasının mantar ledlerini smd5050 ile değiştirdim.30 küsür tane mantar ledi paralel bağlayıp wattlı direnç kullanarak monte etmiştim.Smd 5050 nin performansını km göstergesinde yeniden keşfedince karar vermiştim.8 tane smd5050 yi her 3 ucuna 560ohm yarım watt smd direnç ile fazlasıyla yetti.Kitap okuma yerlerinede 4 tane smd5050 taktım sonuç harikaydı.Sırada arka tavan aydınlatması ve bagaj aydınlatmalarını ve plaka aydınlatması için smd5050 modifiyesi var. Ledlerin arkasına dirençleri lehimleyerek normal direnç bacaklarını kullanarak monte etmek için bacak yaptım. Delikli pertinaxı uyğun boyutta kestim içine oturması için gerekli yerlere çentik açtım ve ledleri monte ettim.Pertinaxı hızlı sprey yapışkan ile tutturdum. Sonuç oldukca tatmin ediciydi. 14 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 Ben buralarda superflux bulamazken, millet neler buluyor Yorum bağlantısı
Misafir 14 Şubat 2011 Yazar Paylaş 14 Şubat 2011 (düzenlendi) Ben buralarda superflux bulamazken, millet neler buluyor Emmi o kadar link verdim bir göz atıver. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Led-Power-...23#entry1038723 14 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 Oktay farı çok geciktirdin bugün Ankaradaydım kimseye söylemedim saat 14.30 da tekrar döndüm,yanına uğrama niyetim vardı Oktay ama olmadı, hava baktım kapandı neolur ne olmaz diye aceleyle döndüm. bidahaki sefere inşallah uğrarım. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Şubat 2011 Yazar Paylaş 14 Şubat 2011 Oktay farı çok geciktirdin bugün Ankaradaydım kimseye söylemedim saat 14.30 da tekrar döndüm,yanına uğrama niyetim vardı Oktay ama olmadı, hava baktım kapandı neolur ne olmaz diye aceleyle döndüm. bidahaki sefere inşallah uğrarım. Abi far kabası bitti malumda,araç üzerindeki tesisatını yenilemem gerekiyor onun sıkıntısına girdim.Adamlar orjinal far rolesini bile iptal etmişler.Bende komple yenileyeceğim.Bu hafta içi soğutucuyuda muhakkak kestirip gündüz farını bitirmeye niyetim var.Umarım aksilik olmaz.Buğun iş yerine epey geç gelmiştim seni görmeyi çok isterim abi hayırlısı olsun.Her zaman beklerim abi.Bu arada bu smd ledlerden senin için tek duyuluk olacak şekildede hazırlamak için ayırdım.onuda ampulün dış metaline monte etmek için beni bekliyecek. Yorum bağlantısı
Burak Gülcan 22 Mart 2011 Paylaş 22 Mart 2011 OKTAY abı fıestam var 2004 antalyadayım nasıl yaptırabılırım yardımcı olsan Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2011 Yazar Paylaş 28 Nisan 2011 OKTAY abı fıestam var 2004 antalyadayım nasıl yaptırabılırım yardımcı olsan Yaptırmak istedikleriniz nedir?Detaylı yazarsanız iyi olur. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Haziran 2011 Yazar Paylaş 15 Haziran 2011 Arka tavan lambasındaki mantar ledleride söktüm ve yerine led aydınlatmalı notebook lcd ekranlarında kullanılan smd ledlerden yine tek led tek direnç olarak ve 560ohm yarım watt smd direnç değeri kullandım.Gayet güzel oldu.4.5volt adaptör ile deneyerek test ettim oldukca iyi bir ışık şiddeti var.Resimlerin kötülüğü için kusuruma bakmayın. :lol2: Sonra mondime fener yaptım 5 tane flux led kullandım 470ohm 1 watt direnç kullandım.Testte yine 4.5 volt adaptör kullandım.Bu feneri 1 milyoncuda dolaşırken buldum.Baktım 220 şarj girişi gümlemiş ledleride simsiyah olmuş el fenerini 2tlye aldım çalışanı 6.5tl idi elimde içinde bulunan şarzlı 2 adet küçük bataryası kaldı.şarj devresini tamir ettim kullanılabiliyor. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 15 Haziran 2011 Paylaş 15 Haziran 2011 Fener harika :lol2: Abi hepsi harika ellerin dert görmesin havyan pastasız kalmasın Yorum bağlantısı
Misafir 16 Haziran 2011 Yazar Paylaş 16 Haziran 2011 Fener harika Abi hepsi harika ellerin dert görmesin havyan pastasız kalmasın Sağolasın fener 3 aydır duruyodu kapalı garajda ışık lazımdı hadi yapayım dedim.6 led varmış 5 yazmışım. Oktay Abi, herşeyi geçtim, sabrına hayranım abi. Onca ledi ve direnci tek tek lehimlemek pek bana göre değil. El feneri de güzel olmuş. Benim de toplama bir tane el feneri yapma niyetim var. Dealextreme de bolca malzeme mevcut. Ama yine cahillik devreye giriyor. Hangisi hangisi ile birlikte alınır vs. bilmediğimden beklemedeyim. Projektör gibi birşey yapacağım. Öyle bir fener almak isteyince 100-150 USD fiyat çıkıyor. Ama yapmak isteyince çok çok daha uygun. Sagolasın. İnan öyle zevk alıyorum ve moral depoluyorumki tarif için cümle yok diyebilirim.Bu mesleğe başladıgım esas 1985 yılından diplomalı olarak 1987 1988 elektronik kurs döneminden bu yana her gün artarak devam ediyor. Orada ucuz içi çoklu fenerler yokmu?Alıp modifiye yapılır diye düşünüyorum.Sanırım 30tl civarındaydı.Söz vermeyim müsait olduğumda dealextreme den seçiyim sana bilği veririm alır toplarsın.Ama çokta fark olmayacak neden dersen bu merette en çok meblayı piller tutuyor onun için pahalı oluyor pilsiz bulursan çok hesaplıya geliyor. Bu mantar ledleri sökmemin esas nedeni Araç sağ sol kapıların altlarına ön arka tampon altlarına çevresel olacak şekilde led döşemek amaçlı.Büyük oğlum için yapmam gerekiyor söz verdim yoksa ugraşmayacaktım.Bu smd tip ledlerin elime geçmesi çok iyi oldu epey mantar led birikti yav baya kullanmışım. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2011 (düzenlendi) Geçen hafta evde iken bir gece sıkıldım hurdacıdan bulduğum iyice berbat hale gelmiş km saatini dagıttım.Göstergedeki siyah zeminli kısmı kavlattım oldukca kolay kalkıyor fakat bükmemeye özen göstermek lazım.Yeşil renkli boya kazınınca çıkıyor fakat iz kalıyor.Alkol ile güzel çıkıyor.Fakat fazla sürülmemeli kenar siyahlıkta çıkıyor.Taban şeffaf ışık ileten bölüm çok kalite ışık dagıtıyor.Km sayacının etrafındaki yeşillik maalesef çıkmıyor plastikten bir ek ve iyi yapıştırılmış.İbreler şeffaf ibre altında kalın beyaz bir yalıtıcı var ışık toplansın diye2 tane ışık yolu yapılmış o noktalara ışık vurmaz ise renk şeffaf kalıyor.Km sayılarının oldugu plastik tabanı en yüksek çözünürlükte tarattım ve arkadaşıma resmi verdim taban siyahlıgını koyu gri yaptırıp sayı yerleri şeffaf olacak.Devir saatindeki kırmızı olan yerde kırmızı yada mavi karar vermedim.160km üzerindeki rakamlarda mavi yada kırmızı düşünüyorum.Öylesine bir çalışma olacak eger iyi olursa sert şeffaf aydınger bulup renkli lazerde çıktı alacagız.Sonrasınıda paylaşırım. 18 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 18 Temmuz 2011 Paylaş 18 Temmuz 2011 Oktay Abi, herşeyi geçtim, sabrına hayranım abi. Onca ledi ve direnci tek tek lehimlemek pek bana göre değil. El feneri de güzel olmuş. Benim de toplama bir tane el feneri yapma niyetim var. Dealextreme de bolca malzeme mevcut. Ama yine cahillik devreye giriyor. Hangisi hangisi ile birlikte alınır vs. bilmediğimden beklemedeyim. Projektör gibi birşey yapacağım. Öyle bir fener almak isteyince 100-150 USD fiyat çıkıyor. Ama yapmak isteyince çok çok daha uygun. ahmet abi çanakkaledeki benim 10 liralık feneri görmedin dimi sen Yorum bağlantısı
Recommended Posts