İçeriğe Yönlendir

Teyp Direksiyon Kumandası Nasıl S&#246külür

Hüseyin Aydın

Recommended Posts

Hüseyin Aydın

selamlar ve sevgiler sunarım.

benim focus bu günlerde mevsim hastalığına yakalandı.

silecek sanki su motoru çalışıyor gibi emir almışcasına ara sıra devreye girip çıkıyor bazende hiç istediğim halde çalışmıyor. serviste pc ile taradılar silecek açık devre sinyali vermekte gem modülü arızalı dediler pahalı olduğu için değiştirmedim. sabah yine devreye girdi durdu sonra biraz yağmur vardı çalıştırmak istedim çalışmadı fakat silecek kolunu elle kendime doğru asılınca görev yapmaya başladı bende hatanın gem modülünde değilde kolda olabileceğini düşünerek kolu sökmek istedim ama teyp direksiyon kumandasını sökemediğim için silecek koluna ulaşamadım.

silecek kolunu teyp kumandası sökmeden veyada teyp kumandasının nasıl söküldüğünü bilen dostlarımve ustalarımdan bilgi rica ediyorum.

teşekkür ederim hüseyin aydın

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

arka tarafında tırnagı var. bu tırnaga tornavida ile basmanız gerekiyor

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

selamlar.

direksiyonun kaplamasının üstü gayet kolay sökülüyor yarı açık silindir şekline gelen kısımdan baktım teyp kumandasına ait bir tırnak göremedim. hatta strafor föpüğü gibi süngerimsi madde var zaten yarısını görüyoruz tırnak varsada diğer tırnağa ulaşmak çok zor çevir meli olabilir diye çevirmeye çalıştım çevrilmedi .

neyse bu gün çalışıyorum yarın pazartesi tekrar uğraşırım.

herkese bol selamlar yanıtlarınıza teşekkür ederim.

hüseyin

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

selamlar değerli arkadaşlarım.

teyp direksiyon kumandasının nasıl söküldüğünü çözdüm ve sizlerle paylaşmak istedim.

resmini eklemeyi beceremedim url istiyor url ne demek bilmiyorum dosya yolu ile olsaydı tamamdı neyse direksiyon kumandasının arkasına baktığımızda üç adet yan yana tırnak yuvası var bu yuvanın ortadaki yuva sökmek için kanal eğer tornavidayı oraya itelersek arkasındaki yay kumandayı dışarıya iterek çıkartacaktır.

silecek kolu için aslında kumandayı sökmek de gerekmiyormuş direksiyonun dış ikiye ayrılan kapaklarından üsttekini hiçbir vida sökmeden tornavida yardımıyla kanalından çıkartıp yukarıya kaldırıyoruz. silecek koluna bakınca üstte bir tırnak var o tırnağıda tornavida yardımıyla ileriye iteleyinca kol araç tavanına doğru kanalnda yukarıya çıkacaktır. kanaldan çıkınca kablosu ayrılır.

tabiki bunları biraz uğraşarak tespit ettim dilerim diğer arkadaşlar uğraşmazlar.

silecek kolunun içerisini açtım fakat pek sorun görünmüyordu birazdaha kullanayaım hatanın kesin kolda olduğunu tespit edersem tamiratınıda sizlerle paylaşırım

hüseyin aydın

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Vahap Özdemir

iyi günler 2000 model focus için direksiyon kumandasına ihtiyacım var. yenisi çok pahalı uygun fiyata çıkma nerden bulabilirim. hatta arızalıda olsa olur sadece dış plastiği lazım. tesekkürler....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...