İçeriğe Yönlendir

Fiestamın Arka Sağ Tarafından Gelen Ses


Mehmet Basri Çeliker

Recommended Posts

Mehmet Basri Çeliker

Arkadaşlar 97 fiestamda arka amortisörleri yeni değiştirdim. Aynı zaman da ses geliyor diye servise gittim ve serviste viraj lastiklerinin ömrü dolmuş dediler onları da değiştirdim. Ama hala düz bir yoldan köprü ayaklarının olduğu yerlere ani giriş yaparsam özellikle arka sağda sanki amortisör patlakmış gibi şaseye vurma sesi geliyor. Neden olabileceği konusunda herhangibir fikri olan arkadaş var mı?

Değiştirmem gereken bir parça kalmadı sanırım ama başka neden olabilir. Sol tarafta fazla değil ama hala sağ tarafta sesin arttığını düşünüyorum.

Lütfen yardımcı olurmusunuz.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Amortisörlerin üst tarafında süngerimsi birşeye bağlı kapaklar var. (tam ismini bilmiyorum) Amortisör sıkıştığında kapak görevi görüyor sanırım. O sünger parçalandığında kapak aşağıda amortisörün üstünde kalıyor luk luk şeklinde ses yapıyor. Benimkinde böyle yani. Ama amortisör yeni değişti demişsiniz orası amortisörle değişen bi parça olması lazım. Siz genede eğilin bir bakın bence.

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

O süngerimsi şey takoz olması lazım. Ama genellikle bildiğim kadarıyla amortisörlerle beraber onlar da değişiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker
O süngerimsi şey takoz olması lazım. Ama genellikle bildiğim kadarıyla amortisörlerle beraber onlar da değişiyor.

Arkadaşlar amortisörleri ve viraj lastikleri dedikleri şeyi yetkili serviste değiştirdim ama hala ses kesilmediki? Gerçekten hiçbirşey anlamadım neden olduğunu. Alman tipi amortisor takıldı ve orjinal viraj lastikleri takıldı 500 tl masraf yaptım ama hala ses geliyor. Servis ses kesilir dedi ama hala ses devam ediyor özellikle sağ tarafta. Lok lok sesi normal değil dimi arkadaşlar. Bütün değişikleri yetkili servis ford budan afyonda yaptırdım. Çözüm olarak ne yapabilirim sizce. Yardımlarınız ve fikirleriniz için tşkler.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Bence dediğim yeri kontrol edin ordandır büyük ihtimalle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker

Arkadaşlar fikirleriniz için tşkler. En iyi çözüm olarak servise tekrar gitmek olacak sanırım. Hala anlam veremedim niçin böyle ses geliyor.

Tşkler.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Mehmet Basri Çeliker
Benim araçtada aynı ses vardı ve götürdüğüm usta,yiğitcan beyin dediğinin aynısını söyledi,fakat sadece o süngeri değiştiremeyiz,amortisörün değişmesi lazım dediler...Usta doğrumu söyledi yoksa sadece o parça değişebilirmi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben serviste hem viraj lastiklerini hemde amortisörü değiştirdim ama hala sorun devam ediyor. Artık uğraşmayıda bıraktım servis yapamadıysa kimse yapamaz gözüyle bakıyorum. Siz bir çözüm bulursanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Lak lak sese devam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker
Mehmet Bey arka bagaj kapağı,arka kapı kilitleri ve koltuk bağlantılarınada bi baksaydınız,Çünkü bazı arkadaşların araçlarından gelen sesler oralardan kaynaklanıyormuş.

Onur Bey;

Ben amortisör sorunundan olduğuna eminim çünkü hem sağ hemde sol tarafı aynı çukura sokunca sadece sağdan ses geliyor. Lak lak şeklinde üstelik servis tarafından yeni değişen amortisör olmasına rağmen. Aslında serviste çözemedi sock marka amortisörle değiştirmişlerdi. ayrıca ses viraj lastiğinden dediler ama oda değişti sorun devam ediyor. bende aldırış etmedim artık servis yapamadıysa kimse yapamaz diye bu şekilde biniyorum. Başka tavsiyeniz varsa tabi denemeye değer diyorum. Şimdiden İyi yıllar.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 8 yıl sonra...
Onur Okudan

Sizlere cok basit birsey soyleyecegin

Kriko setinden geliyor olabilir o sesler ;) kriko setini tamamen cikarin  bir yere birakarin arabanizla bir tur atin gelin 🙃

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...