İçeriğe Yönlendir

Aracın Kendi Kendine Gaz Vermesi

Mehmet Basri Çeliker

Recommended Posts

Mehmet Basri Çeliker

Arkadaşlar aracım yüksek viteste iken 4 ve 5 te kendi kendine gaz veriyor. Düşük viteslerde yapmıyor. Bunu da nasıl vites değiştirirken anlıyorum. Takılı kaldı diye düşünürken bas çek yapmama rağmen gazlıyor. Sizce neden olabilir.

Tşkler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Almaması gereken bir yerden veya, filtreden fazla hava alıyor...

Gaz kelebeğinizi kontrol ettirin..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hangisi?

Arkadaşımız Şahinden inip fiestaya bindiyse yani karbüratörlü bir arabadan enjensiyonlu bir arabaya geçmişse Çağların dediği doğru...

Eskiden beri enjeksiyonlu bir araç kullanmışsa ve başka araçlarla test etmişse benimki yada Mustafa Usta'nınki doğru...

Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker
fiestaya binemeyenler konuyu karıştırmasa :nazar:

Arkadaşlar; Önce focus kullandım daha daha öncede şahin vardı ama kendi kendine gaz verme anormal mi değil mi şöyle anlatayım siz karar verim 5. viteste 3000 devirde iken devir yükseltip vites küçürmek için 4. vitese alırken daha vitese almadan 4500-5000 devirlere kadar motor kendi gaz veriyor. Ayrıca 4.viteste 3500 devirde iken 5. vitese geçerken gene 4500-5000 devirlere kadar kendi gazlıyor. Ben ne karbirötörlü denede enjeksiyonlu araçlarda böyle birşeye rastladım. Focus ve borayı 1 er yıl kullandım ama onlarda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Acaba sorun neden kaynaklanıyor. 4500 devirlerden sonra vitese geçirirsem motorun devri normale iniyor 2700-2500 e. Yardımlarınızı bekliyorum.

Tşkler.

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak
(düzenlendi)

Gaz pedalı telli olmadığı için ara gaz vermeye çalışıyorsanız bastığınız anda almıyo biraz sonra alıyo.Sırf bu yüzden ara gaz vermeye bi türlü alışamadım.Normalde çok severdim ara gaz olayını :nazar:

Şimdi aracınızın modeline baktımda sizin ki telli olabilir.

tarihinde U?ur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Benim yaşadığım rölanti valfi sorunu. Valfi söküp temizleyip bir deneyin bence belki düzelir. Birde bu işlemler sırasında kutup başlarını sökün..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Başteknisyen Mustafa nın söylediği yönteme başvurulmalı.Devir fazla yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Başteknisyen Mustafa nın söylediği yönteme başvurulmalı.Devir fazla yükseliyor.

abi aynı durum bendede var. vss yi sökünce sistem düzeliyor diye Osman usta ile beraber değiştirdik vss yi. Ama sonuç tırt düzelmedi.Olay oo sahtekar rölantide bitiyor bende, parayı bulayım değiştirecem zaten direk. Önce rölanti valfini ardından sağ aks'ı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker
abi aynı durum bendede var. vss yi sökünce sistem düzeliyor diye Osman usta ile beraber değiştirdik vss yi. Ama sonuç tırt düzelmedi.Olay oo sahtekar rölantide bitiyor bende, parayı bulayım değiştirecem zaten direk. Önce rölanti valfini ardından sağ aks'ı.

Ya alırsın ford olursun lord dediler. Ama nerdeee. 13 Yaşında araba herbirtarafından birşeyler çıkıyor. Eğer bu dediğim devir yükselme işini yaptırmasan motora veya aracın herhangibir parçasına zararı olurmu? Kızmaya başladım. Satacam valla:( VW poloya falan mı geçsem ne dersiniz.

Saygılar

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hiç bi şey olmaz, en fazla, fazla yakıt yakarsınız.

130tl ye rölanti valfi değişir ama önce temizletin mutlaka.

Ben 2-3 ay öyle kullanmıştım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

13 yaşında arabanın sorun çıkarması çok normal. Eğer 2. el aldıysanız muhtemelen göstergede gördüğünüzden çok daha tecrübelidir.

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Şuandada 98 flair sahibi olarak ustamızında dediği gibi hız sensörü vites değişimleri arasında sarsıntıyı önlemek için araca gaz vermekte. Hız sensörünü sökerek sorunu çözebilirsiniz. Benim aracım 20k km dir bu durumda . Herhangi bir Sorun yok rölanti valfi ise aracımı boşa atınca stop ettiriyor, temizlendiğinde bir süre sorun kalmıyor ancak galiba yenisini almak lazım artık. 98 Fiesta Da gaz mekanizması telli mekanik sistemdir hız sensörü şoför tarafında sanzımandan çıkan üçgenimsi bir soket ..

Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker
Şuandada 98 flair sahibi olarak ustamızında dediği gibi hız sensörü vites değişimleri arasında sarsıntıyı önlemek için araca gaz vermekte. Hız sensörünü sökerek sorunu çözebilirsiniz. Benim aracım 20k km dir bu durumda . Herhangi bir Sorun yok rölanti valfi ise aracımı boşa atınca stop ettiriyor, temizlendiğinde bir süre sorun kalmıyor ancak galiba yenisini almak lazım artık. 98 Fiesta Da gaz mekanizması telli mekanik sistemdir hız sensörü şoför tarafında sanzımandan çıkan üçgenimsi bir soket ..

Aracın hız sensörünü söküp tekrar deneyeceğim. 13 yaşında araç için normalde bu sorunlar ancak biri bitiyor diğeri başlıyor. İlginiz için tşkler arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
(düzenlendi)
Arkadaşlar; Önce focus kullandım daha daha öncede şahin vardı ama kendi kendine gaz verme anormal mi değil mi şöyle anlatayım siz karar verim 5. viteste 3000 devirde iken devir yükseltip vites küçürmek için 4. vitese alırken daha vitese almadan 4500-5000 devirlere kadar motor kendi gaz veriyor. Ayrıca 4.viteste 3500 devirde iken 5. vitese geçerken gene 4500-5000 devirlere kadar kendi gazlıyor. Ben ne karbirötörlü denede enjeksiyonlu araçlarda böyle birşeye rastladım. Focus ve borayı 1 er yıl kullandım ama onlarda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Acaba sorun neden kaynaklanıyor. 4500 devirlerden sonra vitese geçirirsem motorun devri normale iniyor 2700-2500 e. Yardımlarınızı bekliyorum.

Tşkler.

Bu devirler o vitesler için çok değil mi ?

Arabadan fazla anlamam ama ben her viteste ( 2-3-4-5 viteslerde) arabayı 2000 devire sabitliyorum ve çokta ekonomik oluyor sanırım. ( 2500 deviri çok nadir görüyorum devir saatinde 3000 hiç görmedim)

iyi günler.

tarihinde Erdo?an Temur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Basri Çeliker
Bu devirler o vitesler için çok değil mi ?

Arabadan fazla anlamam ama ben her viteste ( 2-3-4-5 viteslerde) arabayı 2000 devire sabitliyorum ve çokta ekonomik oluyor sanırım. ( 2500 deviri çok nadir görüyorum devir saatinde 3000 hiç görmedim)

iyi günler.

Erdoğan Bey;

Sizin aracınız dizel devir olarak tabiki 3000 devirler ve yukarısı sizin için fazla. Benim aracım benzinli o yüzden bu kadar devir farkı var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...