Samet Ay 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 2003 focus hb Ghia var. Ön sağ taraftan bir ses geliyor ama bir türlü sebebini bulamadık. Bu ses 30 km hızın altında geliyor. Özellikle köü ve parke yollarda geliyor. Tamirciye gittim sırayla 1- Amartisör kepi dedi değiştik; olmadı 2- Amartisör dedi değiştik olmadı; 3- Sağ motor kulağı dedi değiştik olmadı 4- Viraj lastiği dedi değiştik olmadı; Bütün bu işlemleri yaptık ses hiç deişmedi, ses aynı iki kaportanın birbirine sürtme sesi gibi bişi.. Lütfen Yardımcı olun... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 Motor kulağı mı 1. Z-rot 2. Fren balatası Yorum bağlantısı
Samet Ay 8 Haziran 2010 Yazar Paylaş 8 Haziran 2010 Motor kulağı mı 1. Z-rot 2. Fren balatası fren balatası ve z-rot una baktırdım. usta sağ olduğunu söyledi. ama benim duyduğum ses sanki fren diski ile fren balatasının birbirine vurma sesi gibi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 egsoz bağlantısı-ısı kalkanına da bakın bir sesi orda bulmuştm Yorum bağlantısı
Samet Ay 8 Haziran 2010 Yazar Paylaş 8 Haziran 2010 egsoz bağlantısı-ısı kalkanına da bakın bir sesi orda bulmuştm bu ısı kalkanı tam olarak nerede bulunuyor. bu olabilir. bir baktırayım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 Z-rotu kontrol eden usta ile motor kulağını değiştiren aynı ise, işiniz var demektir. 1 Yorum bağlantısı
Özay Uçar 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 kesinlikle z rot olduğunu düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 bu ısı kalkanı tam olarak nerede bulunuyor. bu olabilir. bir baktırayım sustucuların çevresinde. araç altında. perçinleri gevşeyince metal sesi yapıyor. siz sağ öne odaklandınız ama sesin kaynağı ora olmasa da sesin o tarafatan alınma ihtimalinide göz önünde bulundurun. z-rot muhtemel ses kaynağıdır doğru. Burada önden ses geliyor diye kime gitsem lifte bile almadan z-rot derlerdi benim ses sorunlarım ısı kalkanından çıkmıştı yine benzer bir sesi egsoz sprali kopuncada duydum. ilk defa z-rot sesini bu ay duydum. onuda liftte kaldırıp kontrol ettik. sesi z-rotu sallayınca duyduk.bundan evvel 2 defa gereksiz z-rot değiştiğimi düşünüyorum. çünkü bu seferki sesle diğer seslerin alakası yoktu bu ay büyük bir bakıma girecez. z-rotu ilk defa gerçekten bozulduğuğ içn değişmenini sevinci var amortisör kepi dediği sanırım amortisör üst tabla , yanlış mıyım? acaba orjinal parça mı takıldı ve fiyatı neydi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 Tabiki Z rot.. İlk değişecek parçayı hala değişmemişsiniz... Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 2003 focus hb Ghia var. Ön sağ taraftan bir ses geliyor ama bir türlü sebebini bulamadık. Bu ses 30 km hızın altında geliyor. Özellikle köü ve parke yollarda geliyor. Tamirciye gittim sırayla 1- Amartisör kepi dedi değiştik; olmadı 2- Amartisör dedi değiştik olmadı; 3- Sağ motor kulağı dedi değiştik olmadı 4- Viraj lastiği dedi değiştik olmadı; Bütün bu işlemleri yaptık ses hiç deişmedi, ses aynı iki kaportanın birbirine sürtme sesi gibi bişi.. Lütfen Yardımcı olun... Geçmiş olsun, çok masraf etmişsiniz. Keşke ilkin z-rota baksaydınız. F1 de o bölgede ençok z-rot sorun çıkarıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 Tabiki Z rot.. İlk değişecek parçayı hala değişmemişsiniz... Yoksa usta nasıl para kazanacak??? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 Z-Rot'tan önce ustayı değiştirin. Ön takım Z-rot başları yıpranmış olabilir onları kontrol ettirin. Bol şans. Yorum bağlantısı
Samet Ay 9 Haziran 2010 Yazar Paylaş 9 Haziran 2010 Tabiki Z rot.. İlk değişecek parçayı hala değişmemişsiniz... Mehmet abi peki haklı olabilirsin z rotuna baktırcam. şunu da eklemek istiyorum. aracın ilk çalıştırırkende aynı sese benzer bir ses geliyor. hafif bir sarsıntı içinde duyuluyor sonra kesiliyor. Yorum bağlantısı
Selim Çevirme 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 aynı durum bende de var. söylenenlere ilave olarak : 1- ön tamponun altındaki plastik hafif çarpmalardan dolayı bi kaç yerinden kopup ses yapabiliyor. 2- oto elektrik ustasının dediğine göre : FI'lerin far yükseklik ayar kısmından gelirmiş. farın içindeki ayna felan demişti. baktırmadım öylece duruyor. Yorum bağlantısı
Samet Ay 11 Haziran 2010 Yazar Paylaş 11 Haziran 2010 Z-rotunuda kontrol ettirdim. fakat bi sıkıntı yok. hatta usta z-rotunu kontrol etti söktü o şekilde kontrol etti. yine aynı ses var. LÜTFEN YARDIMCI OLUN Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 Z-rot u söküp naısl kontrol etti acaba, başındaki mafsalı el ile çevirerek mi? O bölgeye 10 bilek gerekir? Şu da yapılabilir. Z-rot sökülü halde kontrol amaçlı kullanılır, bedava test yöntemi. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 ustayı değiştir, Ford yetkili servise git, arıza tespiti yaptır. sonra sanayide yaptırırsın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 Bu sesi duymak lazım... Çağlar, sen debriyaj pulu sesini bilirsin değil mi.. Ama debriyaj pulu olsa, sürtme sesi değil vurma sesi yapar... tık tık yapar.. Sürtme sesi.. Daha doğrusu önde ses yapabilecek yerler... 1- Z rot... sol taraf da sökülüp denenmeli.. 2- Amortisörler, 3- Rotlar, 4- Amortisör üst tablası ve bilyası, 5- Alt tabla 6- Spiral Bir uyarı da şu; Sesi sadece sağda aramayın.. Bazen öndeki parçanın sesi arkaya yansır, bazen de tersi olabilir... 1 Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 Radyatör ayağı falan kırıksa ses yapabiliyor cırtlarla sağlamlaştırmak gerek diye aklıma geliyor. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 Z-rot u söküp naısl kontrol etti acaba, başındaki mafsalı el ile çevirerek mi? O bölgeye 10 bilek gerekir? Şu da yapılabilir. Z-rot sökülü halde kontrol amaçlı kullanılır, bedava test yöntemi. ben gereksiz rotil ve viraj denge kolu lastiği değişimlerinden sonra bu şekilde tespit etmiştim z rotu.... Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 Egzozu bir kontrol edin. Yakın tarihte değiştiyseniz egzozu onu altta aracın karesörüne bağlayan bir parça var. Araç hareket halinde ike düzgün eğim verilmediyse egzoz susturucusunun oralardan küt küt vurabiliyor. Birde viraj lastiği diycektim ama zaten değiştirmişsiniz. Yorum bağlantısı
Samet Ay 13 Haziran 2010 Yazar Paylaş 13 Haziran 2010 Bu sesle ilgili olarak aynı ses araç çalıştırırkende geliyor hafif bir sallama yapıyor. ne olacak bu işin sonu merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Göksel 18 Haziran 2010 Paylaş 18 Haziran 2010 valla aynı sorun bende de var konu bile açtım bugün bununla ilgili z rotu daha mayıs 2009 ayında değiştirdim. bir yılda tekrar bozulur mu bu zımbırtı.. artvinin yolları çok bozuk gerçi ondan olabilir belki ama tabi bir bilen cevaplarsa sevinirim. amortisör, fren balataları, viraj demir lastiği vs. hep değişti ama aracı geçen sene aldığımda buna benzer ama daha yüksek kütürtüler vardı z rot dediler . ama şimdi levye falan bakıyorlar ama anlamadılar bi türlü... servisede gittiğimde viraj demir lastiği dediler ama yok değişirdik olmadı bi numara aynen devam ediyor. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 18 Haziran 2010 Paylaş 18 Haziran 2010 böyle bi konu adında aynen bi konu açmayı düşüodum ki tam kafayı yemek üzereyken...geçenlerde çok komik olacak ama sesin nerden geldiğini yakalım kapı eşiklerindeki nikelajdan geldiğini çözdüm tekrardan çıkarıp iyi bir işcilikle yerine güzel bi şekilde yapıştırdım ses kalmadı Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Aynı lukurtu bende de var ve benden başka, kaç tane usta bindiyse duyamadı. 30 km ve altı hızlarda parke ve ardışık bozuk yollarda yapıyor. Zrodlar bozuktu zaten ve geçen gün disk balata ve z rodları değiştirdim. Diğer her bağlantı kontrol edildi bir sıkıntı yok. Yalnız bu lukurtu ( tıkırtı demiyorum) özellikle parke yollarda düşük hızlarda giderken sağ ön taraftan torpido yönünden gelip duruyor. Ben de bulamadım. Ezbere gidip bişeyler değiştirmek de istemiyorum. Gerçekten bizim focuslarda kronik bişey sanırım. Gerçek nedenini çözen oldu mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts