İçeriğe Yönlendir

Fotoğraf Makinesi İçin Hangi Marka/model Şarjlı Pil Önerirsiniz?

Eray Sireli

Recommended Posts

Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Merhaba,

Arkadaşımın uzaktan kumandalı bir hobi aracı var ve aşağıdaki kumanda ve şarj aletini kullanıyor.

Şarj aleti şu anda arızalı ve pili şarj etmiyor. Piller ise uzun süre kullanıldığı için eski verime sahip değiller ve çok kısa süre idare edebiliyorlar.

Öncelikle pillere müdahale edip, pil paketini açtık. Pilleri 1,2V (8 adet) 1000mAh'lik NiCd piller ile değiştirdik. Eskileri 8 adet 650mAh'lik NiCd pillerdi.

Ancak adaptör konusu biraz daha karışık. Arızanın kronik olduğunu düşünüyorum, çünkü aynı cihaza sahip farklı iki arkadaşımın da şarj aletleri bozuk olarak köşede duruyor. Şarj aletini onarmak istiyoruz ancak takıldığım bazı noktalar var.

- Şarj aletinin içinde bir trafo bir de şarj devresi mevcut. Şarj aletinin dış plastiğine baktığımda, aşırı sıcaklıktan hafif deformasyonlar mevcut. Trafoyu ölçtüğümde çıkış vermediğini gördüm. Ancak devrenin arızalı olup olmadığından emin değilim. Trafo üç çıkışa sahip, ancak ölçme imkanım olmadığından ne olduklarını çözemedim. Birinin negatif, diğer ikisinin de farklı voltaja sahip pozitif çıkışlar olduğunu düşünüyorum, ama emin değilim. Bu üç çıkış ne olabilir ? Belki sadece trafo değişimi ile cihazı çalışır duruma getirebiliriz. (Resmini akşam ekleyeceğim.)

- Devrenin sağlam olduğundan emin olamadığımız için, şarj aleti içine yeni bir trafo ve devre takmak da mümkün. Ancak 9.6V 1000mAh pil paketinin kaç Voltluk çıkış sağlayan bir devreyle ve maksimum kaç mAH akım ile şarj edilmesi gerektiğini bilemiyorum. Bunun için bana bir devre öneriniz olabilir mi ?

Desteğinizi rica ediyorum.

Konuyu çözdüm, Aynı tip şarj aleti olan arkadaşların da benzer sorun yaşaması ihtimaline karşın bu adaptörün çalışma mantığını anlatayım. Adaptörün içinde 2W'lık 2x12V çıkışı olan bir trafo var. Trafodan çıkan 12V'luk uçlar, 1N4007 iki diyotta doğrultulup birbirine paralel olarak bağlanıyor ve ardından 12 Ohm 1 Watt'lık dirençten geçtikten sonra 10.8V ile pili şarj ediyor. Trafo'yu ve direnci değiştirdikten sonra sorun kalmadı. Malzeme bedeli 5,5 TL olduğundan artık bozuldukça değiştirir dururuz :)

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Cemal Demirezen
Cemal Demirezen

Bende 2 si arasında kaldım tavsiyeler yine ikisi :)  

Yorum bağlantısı

4 adet GP şarjlı pil, eskiden kablosuz mause a lar ilk çıktığında uzuun kablolu alıcısının üzerinden çıkmıştı. 2 adet şarj ederken, 2 adedi de mause ye takıyordunuz. Tam hatırlayamasam da nerdeyse 8-9 sene oldu. Mause, Hakkın rahmetine kavuşalı yıllar oldu. Pilleri halen ilk günkü şarj/ kullanım sürelerinde kullanıyorum. Memnunum yani. Varta kullanmadım. Bilemiyorum..

Yorum bağlantısı

Varta bilindik bir marka,

GP'ye ise sağda, solda sıkça rastlıyorum.

mAH olarak GP yüksek ancak vartanın da süper hızlı şarjı gayet cazip.

Ben vartayı tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

GP nin recyko pilleri var..Bulabilirsen öneririm.Durdukları yerde boşalmıyorlar.

Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz

4 senedir gp2700 ve gp1500 pillerimi helikopter kumandalarında kullanıyorum ufak bir randıman düşüşü haricinde 30 pilden 1 tanesi bozuldu. 

Bence Gp.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Bu ayın 7 sine kadar sipariş vermem lazım. Varta 15 dk şarj ediyor olması ve akülerinin kaliteli olması beni cezbediyor. GP ise daha önce kullanmıştım sıkıntı yaşamamıştım ve bütün tekno mağazalarda en çok Gp var şarj süresi 1 saat ama 2700 mah

Yorum bağlantısı

Varta bilindik bir marka,

GP'ye ise sağda, solda sıkça rastlıyorum.

mAH olarak GP yüksek ancak vartanın da süper hızlı şarjı gayet cazip.

Ben vartayı tercih ederdim.

Hızlı şarj, pilin ömrünü kısaltıyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

20 - 30 TL lik birşey alsam önemsemem ama rakamlar biraz yüksek olunca insan pişman olmak istemiyor. Bir bilene danışmak istiyor.

Yorum bağlantısı

Lityum şarjlı pil var mı piyasada. Bilindiği üzere Ni-Cd veya Ni-Mh pillerin kullanımı zor, dolayısıyla ömürleri kısa.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Çabuk şarj olan cabuk biter bide böyle bakmalı :D  bence Gp tekrar diyorum :D 

Yangın alarm guvenlik alarm da, duman dedektörlerde  kapı manyetik kontaklarında genelde bütün Alarm cihazlarında kullandığımız marka Gp hiç sorun yaşamadık bitmemiş olsa bile yıllık bakimlarda mecburiyetten değiştiriyoruz bi ara ev pil doluydu sağa sola dağıttım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

4 adet GP şarjlı pil, eskiden kablosuz mause a lar ilk çıktığında uzuun kablolu alıcısının üzerinden çıkmıştı. 2 adet şarj ederken, 2 adedi de mause ye takıyordunuz. Tam hatırlayamasam da nerdeyse 8-9 sene oldu. Mause, Hakkın rahmetine kavuşalı yıllar oldu. Pilleri halen ilk günkü şarj/ kullanım sürelerinde kullanıyorum. Memnunum yani. Varta kullanmadım. Bilemiyorum..

Farenin tüketimi nerede fotoğraf makinesinin tüketimi nerede ? Fotoğraf makinesi bir yılda suyunu çıkarır GP lerin... :D

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Şarjlı pil alacağınıza BİM'in sarı pillerinden alıp kullanın. Tecrübeyle sabit.

Yorum bağlantısı

Şarjlı pil alacağınıza BİM'in sarı pillerinden alıp kullanın. Tecrübeyle sabit.

Ne için kullanılacağına bağlı. Olympus marka bir fotoğraf makinamda en fazla 10-12 tane flaşlı fotoğraf çekebildiler bu BİM piller. Duvar saatinde 6 ay gidiyorlar. Paraya yazık bence.

Hocam,

Bu üründe tek tek pilleri şarj edebiliyor muyum? Çift veya 4'lü taktığımda voltaj seçimi falan yok, değil mi?

Herhangi bir seçim yok, ister tek tek, ister 2 li ister 3 lü...

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Ne için kullanılacağına bağlı. Olympus marka bir fotoğraf makinamda en fazla 10-12 tane flaşlı fotoğraf çekebildiler bu BİM piller. Duvar saatinde 6 ay gidiyorlar. Paraya yazık bence.

O sizin makinanızın sorunu, ben profesyonel makinada 2 setle hafıza kartını fullüyorum.

Hatırı sayılır şarjlı pillerimden daha fazla dayanıyor.

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...