İçeriğe Yönlendir

Ford Explorer Kaç Numara Yağ?


Yiğit Hakan Ünlü

Recommended Posts

Mustafa Mermertas
Evet, ohv'ler daha saglam.Isin ilginci bizdeki araclar yani Sohc ve 5r55e(bizim araclarda da bu sanzimanin bulundugundan da hala tam olarak emin degilim aslinda) sanziman kombinasyonu bu serinin en zayif halkasi :rolleyes: .En saglami olani da 5.0 v8 ve 4r70w sanzimanli kombinasyonmus.

Elektronigin bulastigi hersey ;ister motor ister sanzuman olsun arizaya daha olanak yaratir..

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Yalçın Demir
(düzenlendi)

arkadaşlar benim arabanında yağı değişecek. yol bilgisayarında ( chage oil soon ) yakında yağı değiştir. yazıyor yağı değiştikten sonra bu yazı hala devam eder mi.... yoksa bir makinaya veya bilgisayara bağlayıp sıfırlamak mı gerekiyor... kaçnumara ve hangi marka yağ önerirsiniz. teşekkürler.... aracım 5,0 lt eddie bauer..

tarihinde Yal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Restleme tuşu vardır, yol bilgisayarında bir yerlerde olmalı.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Guest And
Merhabalar;

Yeni bir Explorer kullanıcısıyım.Sakaryada yaşıyorum.Dolayısıyla usta ve parça sıkıntısı çekiyorum.Aracım yağ bakımı geldi fakat buradaki ustalar 10/40 koyalım dediler.Benim araştırmalarım sonucu 5w/30 A1 diye bir yağ çıktı.Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.Birde hava filitremin değişmesi gerekiyor.Fakat burada bulamadık.Bulabilceğim yerler nerelerdir yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar Yiğit Bey;

Genel olarak tüm sıfır araçların kullanım talimatnamesinde (yeni nesil motor) 5W30 veya 10W40 konulması tavsiye edilir. Ancak aracınızın kilometresi arttıkça örneğin 100.000 km' yi geçtikten sonra yağın kalınlığını arttırmanız gerekir. Arabalarda piston kolları ile ana yataklardaki yağ boşluğu 0,02 mm' dir.Aracın kilometresi arttıkça bu boşluk da mikron düzeyde artar, dolayısyla kullanacağınız ince yağ yani 5W30 veya 10w40 yataklarda yastık görevi göremez ve metal metale sürtmeye başlar, böylece aracınız çok daha kısa sürede kendini bitirir. Benim size tavsiyem aracınıza 15W50 Mobil 1 tam sentetik yağ koydurmanızdır. Yağın litresi yaklaşık 25 TL civarıdır. Bu yağ esasen motorsiklet yağı olarak geçer ancak tüm dört zamanlı motorlara konabilir. Ya da aracınıza 15W50 yarı sentetik yağ da koyabilirsiniz. Ben uzun zamandır bu yağı kullanıyorum, motorum hem sessiz çalışıyor hem de zincirden ses gelmiyor. Yağ filitresini de Mahle OC 105 olarak kullanmanızı tavsiye ederim, yerli filitrelerden veya yan sanayi kalitesiz filitrelerden ben kaçınmanızı tavsiye ederim. Hava Filitresi olarak da Euro Filtreyi herkes tavsiye ediyor (Türkiye'de), ben bizzat aldım, taktım ve denedim yakıtı %10 mertebesinde arttırıyor, ve kenar silikon tabanları çabucak yırtılıp içine toz alıyor. Bunun yerine yurtdışından orjinalini getirtin derim. Ben bu araçların ve diğer amerikan araçlarının tamiri, revizyonu ile uğraşmaktayım, sorularınız olursa seve seve cevaplandırırım.....iyi günler dilerim

Yorum bağlantısı
Emre Olgum

and bey öncelikle merhaba

yanlış hatırlamıyorsam sizin satılık bir ford expedition aracınız vardı galiba siz o kişisiniz değilmi

aracınız artık ilanda yok sattınız heralde

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...