İçeriğe Yönlendir

Iphone Kaç Dolara Yapılır?


Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Piyasaya sürüldüğü günden itibaren büyük satış rakamlarına ulaşan ve yurt dışında bin dolardan alıcı bulan yeni nesil iPhone 4'ün maliyetinin sadece 187 dolar 51 cent olduğu belirlendi.

AA muhabirinin, iSuppli'nin raporundan derlediği bilgilere göre, Apple'nın CEO'su Steve Jobs tarafından ilk sunumu yapılan ve küresel düzeyde dağıtımına başlandığı 3 gün içinde 2 milyon adete yakın satılan iPhone'nun 4. versiyonu, hem Jobs'un hem de Apple şirketinin hissedarlarının yüzünü güldüreceğe benziyor. Zira yeni iPhone'nun 16 GB'lik modelinin maliyeti 187 dolar 51 cent olmasına karşın yurt dışında yaklaşık bin dolardan satılıyor. Bu tabloya göre şirket, ürünün satışından milyar dolarlık cirolara ulaşacak gibi gözüküyor.

Rapora göre yeni iPhone'un en pahalı parçası 960*630 piksel büyüklüğündeki 28,50 dolarlık ekranı. Bu cihazın toplam maliyetinin yaklaşık yüzde 15'ini teşkil ediyor. Cihazın ikinci pahalı parçası 16 GB'lık hafızaya sahip 27 dolarlık kartı. En pahalı üçüncü parçası ise 13,80 dolarlık RAM'ı yani geçici hafızası.

İPhone'un yakın zamanda GSM operatörleri tarafından da kampanyalı olarak tüketicilere ulaştırılması bekleniyor.

Şirketin 2007 yılında çıkardığı ilk iPhone'nun maliyeti 217 dolar, 2008 yılında çıkardığı 3G modelinin maliyeti 166 dolar ve geçtiğimiz yıl çıkardığı 3GS modelinin maliyeti de 171 dolar civarındaydı.

kaynak: haberturk

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

3 günde 2milyon tane satmışlar, tanesi 900$ olsa cirosu 1.8 milyar dolar ediyor. vay canına( yanlış hesap yapmadıysam)

Yorum bağlantısı
Sait Aktaş

Bizler bu teknolojiyi üretemeyip dışa bağımlı kaldıkça ağzımız açık adamların bizi nasıl kullandıklarını izlemekle yetinip kalacağız anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

ilk bestbuy larda satılacakmış

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...