İlker Sorar 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 (düzenlendi) konuyu yanlış yere açmışsam admin arkadaş lütfen dogru yere taşısın... MRB arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır süren arayışlarım neticesinde 2el araç bulamamam ve en az 3-4 yıl bineceğimide hesaba kataraktan 0 araç almaya karar verdim. Şimdiye kadar baktığım araçlar: Opel corsa ve clasic astra(Dizel) pahalı olduğu için caydım. Dacia sandero stepway ve duster( Kalite ve 2 el zayıf olduğu caydım. wv Jetta primeline Dizel hala kararsızım.43.000 tl diyorlar artı servisin kalitesizliği ve pahalılığını kulaktan duydum. biraz boraya binmişliğim var ama.(2002 model) skoda octavia hala emin değilim. 2 el çok zarar ediliyor. Hundai İ30 mode 115 beygir dizel 40000 tlye bıraktılar ama HUNDAİ olduğu için biraz soğuğum. en son olarakta çeşitli forum ve araç inceleme sitelerinden yaklaşık bir aydır edindiğim bilgi ve tecrübeler doğrultusunda Fiesta ve Focus dizel arasında kaldım. Şöyleki Jetta %5 Fiesta Titanium %15 Focus colection dizel %60 Focuz Titanium dizel %20 alma ihtimalim var. Gelelim ihtiyaç ve beklentilerime. Araca Allah izin verirse en az 3-5 yıl binmeyi planlıyorum. 3 kişilik bir aileyiz. 340 gün şehir içi kısmetse 25 gün şehir dışı(Adana dışı-Adananın yolları düz genellikle) kullanırım. Yılda 10.000 .12.000 arası yol yapabilirim. Hava çok sıcak olduğu için fırtına veya çöl grisi arasında kaldım. buna göre fiyat farkını verip Titanium almakmı mantıklı yoksa kesemize uyan collection mı? colection 90 titanium 110 beygir çok önemlimi bu fark yoksa fiesta alıp 1 veya 2 sene sonra yeni kasa focusmu mantıklı sizce. 3 gün içinde aracı alıcam. birde temmuz ayında ödemeyi yaptığımda aracın plakası ağustosta tescil edilirse 2011 modelmi oluyor=? teşekkürler... 26 Temmuz 2010 tarihinde ?lker Sorar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Daha çok şehiriçinde kullandığıızdan ve küçük bir aile olduğunuzdan fiesta öneririm. Focus a göre doğal olarak konforu zayıftır. Ama şehiriçinde güzeldir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 MRB arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır süren arayışlarım neticesinde 2el araç bulamamam ve en az 3-4 yıl bineceğimide hesaba kataraktan 0 araç almaya karar verdim.Şimdiye kadar baktığım araçlar: Opel corsa ve clasic astra(Dizel) pahalı olduğu için caydım. Dacia sandero stepway ve duster( Kalite ve 2 el zayıf olduğu caydım. wv Jetta primeline Dizel hala kararsızım.43.000 tl diyorlar artı servisin kalitesizliği ve pahalılığını kulaktan duydum. biraz boraya binmişliğim var ama.(2002 model) skoda octavia hala emin değilim. 2 el çok zarar ediliyor. Hundai İ30 mode 115 beygir dizel 40000 tlye bıraktılar ama HUNDAİ olduğu için biraz soğuğum. en son olarakta çeşitli forum ve araç inceleme sitelerinden yaklaşık bir aydır edindiğim bilgi ve tecrübeler doğrultusunda Fiesta ve Focus dizel arasında kaldım. Şöyleki Jetta %5 Fiesta Titanium %15 Focus colection dizel %60 Focuz Titanium dizel %20 alma ihtimalim var. Gelelim ihtiyaç ve beklentilerime. Araca Allah izin verirse en az 3-5 yıl binmeyi planlıyorum. 3 kişilik bir aileyiz. 340 gün şehir içi kısmetse 25 gün şehir dışı(Adana dışı-Adananın yolları düz genellikle) kullanırım. Yılda 10.000 .12.000 arası yol yapabilirim. Hava çok sıcak olduğu için fırtına veya çöl grisi arasında kaldım. buna göre fiyat farkını verip Titanium almakmı mantıklı yoksa kesemize uyan collection mı? colection 90 titanium 110 beygir çok önemlimi bu fark yoksa fiesta alıp 1 veya 2 sene sonra yeni kasa focusmu mantıklı sizce. 3 gün içinde aracı alıcam. birde temmuz ayında ödemeyi yaptığımda aracın plakası ağustosta tescil edilirse 2011 modelmi oluyor=? teşekkürler... ilkerbey araçlar hakkında yaptığınız tespitler bence çok yerinde fakat benim takıldığım yer neden dizel araç düşünüyorsunuz yılda 10.000 km yapan bir kişi olarak benzinli bir araç tercih edebilirsiniz bence dizel size uygun bir araç değil belki benzin parası fazla gibi görünsede kafada aracı alırken fazladan para vericeksiniz en az 2500 / 3000 tl bununyanında ben daha cumartesi ilk bakıma girdim yıllık 200 tl ödedim siz dizel araçla en az 350 tl gibi bir fiyat ödersiniz benim tavsiyem benzinli titanium, eğer titanium özellikleri sizin için gerekli değilse collection alın tabiki ama ben kayınpederime araç almayı düşünüyoz hb titanium için 37.000 tl, hb collection 34.250 tl, hb comford için 31000 tl fiyat aldım 2011 model ağustos ayı teslim ayrıca beyazıda yabana atmayın derim sıcak bir yer için hemde mükemmel focusa yakışıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Bu tarihten sonra %99 ihtimal , 2011 ruhsat çıkar. Yılda 10-12.000km menzil için, 43.000TL lik Jetta tsi alın derim. Veya 33.000TL ye kadar bulunabilen 1.4 turbo Bravo yu da ihmal etmeyin ( uzun yol için tavan bagajı ile) ? Sağlamlık, servis avantajı için focus 1.6 benzinli de var tabii. Yorum bağlantısı
İlker Sorar 26 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2010 Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Araçların akaryakıt tüketimi 10.000 km için hesaplarsak Şehir içi(100 KM) 1.6L DuratecTi-VCT benzinli 115PS 8,7Lx100x3,74TL=3253,80 TL YILLIK 1.6L Duratorq TDCi 90PS 5,6Lx100x3,02TL=1691,20 TL YILLIK 1.6L Duratorq TDCi 109PS 5,8Lx100x3,02TL=1751,60 TL YILLIK şimdi araçların fiyatlarını ele alalım. HB titanium benzinli 36980 tl alırsam 4 sene de bana maliyeti 36980+13012=49992+800 tl servis=50750 HB titanium dizel 44240tl alırsam 4 sene de bana maliyeti 44240+7004= 51244+1400 tl servis=52500 HB Collection dizel 38360 tl alırsam 4 sene de bana maliyeti 38360+6764=45124+1400tl servis=46500 4 yıl bindiğimi fazr edersek ekonomiklik olarak dizel colection bana göre daha iyi gibi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Beklentilerinize göre tercihi belirlemek size kalmış. Km bakılırsa benzinli daha iyi olur lakin dizel alındımı da yılda 10-12bin 15-20bine çıkabiliyor. Ben collection donanım seviyesini çok beğeniyorum, ihtiyacımı karşılayan tüm donanımlar var. Yeni kasasını çok dert etmeyin ben olsam jettaya 43bin lira para bağlamazdım, yeni kasa geldi gelecek. En azından focusun biraz daha zamanı var. Bu tercihler arasında Tsi golf, yada 140Hp fiat bravo iyi bir tercih olabilir. Ekonomi yapacağım diyorsanız da Tdci 90hp idealdir. Kullanan arkadaşlarımız abilerimiz 90-109 hp arasında çok fazla performans farkı olmadığını söylüyor. Tabiki gücü yüksek olan biraz daha performanslı olacaktır, ancak 90hp de yetersiz demek değildir. Tamamen beklentilerinize göre değişen bir kavram. İnşallah istediğiniz aracı alırsınız. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Konunuz doğru yere taşınmıştır, iyi forumlar. Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 (düzenlendi) Mantık ve hesap çerçevesinde değerlendirme yapılırsa: collection dizel 28 Temmuz 2010 tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Benzinli araç helede motor hacmi ufaksa sıkıntı oluyor yaz aylarında. 1.4 Benzinli Fiesta'm var. Klimayı açtığımda inip arkadan itesim geliyor. Yakıta da çok fazla etki ediyor. Keşke dizel alsaymışım. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Ben sadece bu iki donanım arasında yorum yapacağım. Collectionda kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü donanım var, hatta fazlası da var. Titanium daha lüks olduğundan daha fazla donanım var. Eğer çok paranız varsa titanium, paranız kısıtlı ise Collection alın... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Benzinli araç helede motor hacmi ufaksa sıkıntı oluyor yaz aylarında. 1.4 Benzinli Fiesta'm var. Klimayı açtığımda inip arkadan itesim geliyor. Yakıta da çok fazla etki ediyor. Keşke dizel alsaymışım. Evet yazın benzinli iyi olmuyor. Dizel sıcakta ısındıkça sesi güzelleşiyor. Rampalarda da üzmüyor. Ama kışın resmen traktör gibi. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Ben yakın zamanda titanyum tercih ettim ama collection da gayet yeterli bir araba. Mert'e katılıyorum, 3-4 milyar fazladan elektronik oyuncaklara ve 19 beygire (dizel için) verecek paranız varsa titanyum, yoksa collection. Evet yazın benzinli iyi olmuyor. Dizel sıcakta ısındıkça sesi güzelleşiyor. Rampalarda da üzmüyor. Ama kışın resmen traktör gibi. +1 Yeni bir dizel kullanıcısı olarak şu anda çok zevk aldığımı söyleyebilirim. Uzun vadede ne olur bilemem Adana İlker bey için mazot donması, soğuktan sesli çalışma gibi problemleri de olmayan bir yer. Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Ben de bütçeyi benzinli ve donanımlı seçenekten kullanmaktan yanayım. 2011 model yepyeni bir araba alıp zayıf donanıma razı olmazdım, hele ki 10.000 km yıllık kullanım için. Leon TSI diyorum, sunroof da dahil zengin bir donanım için istenen liste fiyatı 40 bin lira. Yorum bağlantısı
Mehmet Türkkanı 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Dizel alırken 3 bin lira pahalıysa satarkende benzinliden 2 binlira civarı pahalıdır genelde.Hemde satarken az kmde dizeli daha rahat satarsınız =) Dizellerin bakımı pahalı olmasıda artık geçerli bi durum değil . Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2010 Paylaş 28 Temmuz 2010 Ben sadece bu iki donanım arasında yorum yapacağım. Collectionda kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü donanım var, hatta fazlası da var. Titanium daha lüks olduğundan daha fazla donanım var. Eğer çok paranız varsa titanium, paranız kısıtlı ise Collection alın... +26 Dizelin rutin bakımı benzinli ile aynı fiyata yakındır, tek fark yakıt filtrelerinde değişir. Eğer yanılmıyosam dizel focus'un yakıt filtresi 80TL gibi bir fiyatı vardı. Ama şu bir gerçek dizel arıza yaparsa başınızı çok ağrıtabilir. Akabinde sıfır dizel eğer düzgün kullanılır, bakımı aksatılmadan yapılırsa uzun yıllar sorunsuz binilebilir. Ben yine tercihimi collection dizel diyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts