İçeriğe Yönlendir

Elektrik Sistemi Arızası

Tamer Solmaz

Recommended Posts

Tamer Solmaz

arkadaşlar merhaba,

2000model focus 1 ghia aracımı alalı 6 ay oldu ilk aldığımda fark etmedim ama aracı yıkamacıda yıkattıktan sonra

*farların ve göstergelerin kısılıp parladığını

*klima fanının yavaşlayıp hızlandığını

vs.

yani elektriğin alçalıp yüksediğini

fark ettim

ilk başlarda bazen yapıyordu artık sürekli yapmaya başladı.

daha önce bu tip bir hata ile karşılaşan oldu mu?

Ankara'da bu tip bir konu ile ilgilenebilecek bir usta tanıyor musunuz?

iyi bayramlar.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Sanırım basit bir V kayışı ve gergi değişimi sorunu çözecektir.

Şarj dinamosuda son günlerini yaşıyor olabilirmi abi? :D

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

güç çeken donanımları açtığımda (klima, fan, dörtlü flaşör, arka cam rezizstansı vs. )bende farlarda ve gösterge aydınlatmalarında azalma ve kırpışma gözlemliyorum... ayrıca araç rölantide çalışırken fanın hızı düşüyor, gaza basınca motor devri ile birlikte fanın devri de yükseliyor... v kaşıyı değişimi bunu da çözer mi çağlar bey?....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
güç çeken donanımları açtığımda (klima, fan, dörtlü flaşör, arka cam rezizstansı vs. )bende farlarda ve gösterge aydınlatmalarında azalma ve kırpışma gözlemliyorum... ayrıca araç rölantide çalışırken fanın hızı düşüyor, gaza basınca motor devri ile birlikte fanın devri de yükseliyor... v kaşıyı değişimi bunu da çözer mi çağlar bey?....

Vesile ile, çözmez...

Muhtemelen akünüz, başka bir ihtimallede altörnatörünüz arızalı..

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

aküyü daha bu kış değiştirdim.... geriye mehmet abi ile yetkin beyin dediği ihtimaller kalıyor.....

Yorum bağlantısı
Tamer Solmaz

akü yü yeni değiştirdim. inci akü aldım. ışığın değişimi devir ile güç çeken araçlarla alakalı değil. sabit bir frekans ile değişiyor. bana konjektör veya alternatör problemi gibi geldi.

anakara da bu tip problemleri gösterebileceğim bir servis öneriniz var mıdır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Bence de konjektör arızası ya da baglantı (konjektörde yine) oksitlenmesi. Yapılmazsa akü de sizlere ömür olabilir.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Konjektör arızası bence de.Başıma gelmişti çünkü araba rölantideyken farlar göz kırpıyordu.

Yorum bağlantısı
Cihat Gümüş

2000 model ghia varmıydı ben mi yanlış hatırlıyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ilk çıktığından beridir focus ghia var. 1998-99 avrupa ilk satış galiba :(

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Yasin Çalışkan

merhaba,konu biraz hortluycak ama 2004 comfort 1.4 aracımdada aynı sorunlarla karşılaşıyorum.Tek farkı bunlar bianlık oluyor 2000d/dk genelde ve gösterge ısıkları canlanıyor sonra yavaşca düşüyor ve bi kaçkez budurum oluyor o esnadada  aracım silkeleniyor elektrik alcalıp yükseldikce. sonra düzeliyor  ama bi kaç saniyede akü ışığı yanıyor.bunlar  10 saniye içerisinde oluyor.yardımlarınızı bekliyorum saygılar

*farların ve göstergelerin kısılıp parladığını
*klima fanının yavaşlayıp hızlandığını
vs.
yani elektriğin alçalıp yüksediğini
fark ettim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...