Hasan Dönmez 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 Focus 1 aracımın far ayarını yapmak istiyorum ancak fardaki far ayar vidasını bulamadım.Far ayar vidası nerededir.?İyi günler. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 bende sanayide yaptır, özel makinası var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 Far ayar makinası olmadan, ayar yapılamaz Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 23 Eylül 2010 Yazar Paylaş 23 Eylül 2010 Ben duvara karşı 10 mt den ayar yapmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 İlla kendim yapacağım diyorsanız üst tarafta plastik vidası var. O vidaya göre uçlu tornavida ile sağ sol yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 23 Eylül 2010 Yazar Paylaş 23 Eylül 2010 (düzenlendi) İlla kendim yapacağım diyorsanız üst tarafta plastik vidası var. O vidaya göre uçlu tornavida ile sağ sol yapabilirsiniz. Teşekkürler.Peki aşağı-yukarı nasıl yapacağım. 23 Eylül 2010 tarihinde Arda M. D tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 Teşekkürler.Peki aşağı-yukarı nasıl yapacağım. Üstte iki ayar vidası var... birisi içe kapanırken aşağı iner Dışa açılırken yukarı çıkar.. Diğeri sadece aşağı yukarı yapar... diğer farı kapatıp denerseniz gözlemle rahat anlarsınız... Yorum bağlantısı
Muhammet Baran 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 konu açılmışken: klavuzda her far ampulu değişiminden sonra far ayarı yaptırın deniyor.. gerçekten gerekli midir? ben iki defadır ampulu değiştirttim ama böyle bir ayardan bahsetmedi parçacılar.. bir de ortalama maliyeti nedir ayarlatmanın? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 konu açılmışken:klavuzda her far ampulu değişiminden sonra far ayarı yaptırın deniyor.. gerçekten gerekli midir? ben iki defadır ampulu değiştirttim ama böyle bir ayardan bahsetmedi parçacılar.. bir de ortalama maliyeti nedir ayarlatmanın? Bence kendiniz ayarlayın... 10 santimden makinanın yaptığı ayardan kesinlikle daha iyi olacaktır... Aşağıdaki linkte basitçe tarif edilmektedir.. http://www.geceucusu.com/Far-seviyesi-nasv...05r--t2417.html Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 Far ayar makinası olmadan, ayar yapılamaz illa yapılabilir de ne kadar sağlıklı olur ki? muayenede makinayla kontrol ediyorlar. Yorum bağlantısı
Muhammet Baran 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 ayar yapabilecek şekilde anladım, teşekkür ederim Mehmet bey.. son olarak, far ayarlarında bozukluk olup olmadığını anlamanın pratik bir yolu var mıdır? kısa farda belirli bir mesafeyi veya açıyı görememek gibi.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 Far ayarında bozukluk olup olmadığını anlamak yukarıdaki linkteki metodu uygulayarak mevcut desenin olması gerekenden ne kadar sapmış olduğunu kontrol etmekle mümkün. Belli bir mesafeyi görememek gibi sorunların bir çok nedeni var. Düzeltmek için : Seviye ayarı yapılır Far reflektörü camı temiz mi kontrol edilir Ampuller değiştirilir Hala olmuyorsa ya far optiği başarısızdır ya da gözlerin hassas değildir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Eylül 2010 Paylaş 23 Eylül 2010 son olarak, far ayarlarında bozukluk olup olmadığını anlamanın pratik bir yolu var mıdır? kısa farda belirli bir mesafeyi veya açıyı görememek gibi.. Yukarda tarif ettiğim işlem tekrar edilir.. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 23 Eylül 2010 Yazar Paylaş 23 Eylül 2010 Yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts