İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1.0 - 1.6 Ecoboost Motorlar Hakkında / Sorunlar

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Fatih Mehmet Uslu

1,0 EB nin 9 litre ortalamaya çıktığı bir güzergahta Lpg li aracın tüketimide lpg cinsinden 12-13 litreleri bulabilir, bunu da hesaplamak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Yazılanlara benden de katkı:

1. Uslu'nun yazdığı gibi 1.0EB'un 10L yaktığı yerde LPG'li 1.6 13-15 arası yakabilir.

2. EB'un az tüketmesi için bilinçli kullanım önemlidir. Bu kısıtlayıcı gibi gelse de basıp gitmek istediğinde böyle bir imkanı kullanabilecek ya da kullanabiliyor olmak genelde yeterli, hele ki 1.6 EB ise :)

3. Hidrolik seviyesi düşüşü sık rastlanan bir durum, fabrikada tasarruf için sınırda koyuyorlar, balatalar biraz aşındı mı yokuşta çoğu arabada bu uyarıyı veriyor, azıcık ekleme ile bitiyor uyarı, dert edecek bir şey değil.

4. 1.6EB artık Focus'ta yok, Mondeo, C-Max, Kuga için bulunabilir. Tabii bu kadar iyi bir motoru niye Focus için getirmediklerini anlamak zor ayrı mesele. 1.6 EB seçeneği olmasa ben Focus almazdım mesela.

5. 43.000'e aldığımız Fiesta'da Tekno+Güvenlik+X paket var. Bu bile pahalı ayrı mesele...

Yorum bağlantısı

1,0 EB nin 9 litre ortalamaya çıktığı bir güzergahta Lpg li aracın tüketimide lpg cinsinden 12-13 litreleri bulabilir, bunu da hesaplamak lazım.

Fakat Lpg Lt 3,12 100 km değeri 12ltx3,12= 37.44 tL

Benzin 4,98x 9Lt = 44,82 tL Tabi bu 100 km için geçerli.  Bu aradaki fark daha da artacaktır.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

1.6 atmosferik Focus'u alıp LPG ile kullanmada benim için önemli soru işaretlerinden birisi de bagaj hacminin halihazırda küçük oluşu olurdu. Sırf bunun için bile 1.0 EB tercih sebebi olabilir.

Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu

1.6 atmosferik Focus'u alıp LPG ile kullanmada benim için önemli soru işaretlerinden birisi de bagaj hacminin halihazırda küçük oluşu olurdu. Sırf bunun için bile 1.0 EB tercih sebebi olabilir.

Stepne içerisine yerleştirilen simit LPG'ler bu sonu çözecektir. Hem her Allah'ın günü devasa bagajlarla yolculuk yapmadığımdan benim için pek bir sorun yok. 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Ben 95 oktan Petrol ofisin den alıyorum pederin kartıyla :D

vn6r6.jpg

soldaki pederin kartıyla alınan , sağdaki normal kartsız alınan. 0,25 krş farketmiş ;)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Osman Mollaoğlu

Sd kartınız eliniz duruyorsa ben alabilirim

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan

Konuya geç dahil oldum ama bilgilendirme amaçlı bir yorum da ben yazayım dedim.2012 1,6 lpg li focus 3 üm var.lpg ilk alındığında takıldı.Aracım 17000 km de değerler alındığından beri hiç sıfırlanmadı 10000 km si şehir içi kullanım karışık veriler 8,4 litre benzin,10 litre lpg tüketimi ortalama hız 40 km,performans yeterli konfor bir önceki modele göre başarılı, titanium donanım oldukça dolu.renk şeker kırmızı bu rengi bu kadar seveceğim aklıma gelmezdi ama çok şık durmuş bu modelde.Kısaca özetlemeye çalıştım inşallah faydalı olmuştur.

Yorum bağlantısı
İbrahim Günal

biraz önce baktım ortalama hız         35 km/h

anlık yakıt tüketimim                          6,3 l / 100 km. (aracı aldığım günden bu güne kadar hiç sıfırlamadım )

km. saat                                             8508 km.

alınan yakıt                                        2599 TL. (opet online işlemlerden baktım)

SONUÇ 2599 / 8508 =                       0,305 TL / km. 

litre hesabı yapamıyorum fişleri saklamadım hem de fiyatlar sürekli değişiyor

fakat 4,85 TL. ort. bir değer alırsak eşit yada yaklaşık 6,299 l / 100 km. çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Günal

düzeltme sonradan fark ettim anlık değil ortalama

biraz önce baktım

ortalama hız                                      35 km/h

anlık ortalama yakıt tüketim              6,3 l / 100 km. (aracı aldığım günden bu güne kadar hiç sıfırlamadım )

alınan yakıt                                        2599 TL. (opet online işlemlerden baktım)

fakat 4,85 TL. ort. bir değer alırsak eşit yada yaklaşık 6,299 l / 100 km. çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

ben lpg nin uzun vadede ekonomi sağladığını düşünmüyorum ecoboost bence atmosferike iyi bir alternatif benim merak ettiğim klimanın devreye girmesi durumunda araba ne hale giriyor.1,6 atmosferik focuslarda birde lpg ise klima açılınca araç afallıyordu bariz bir güç kaybı oluyordu 1,0 motorda bu durum daha ciddi yaşanır diye düşünüyorum.

1.0 ecoboostta klima kullanımında belirgin bir güçsüzlük hissedilmiyor. Daha önceki atmosferik benzinli focuslarıma kıyasla çok daha az bir düşüş hissediliyor diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bu ay idare edebilirsek cok iyi demişim bu benzinin üzerine iki defa daha fulledik. artık 3 defa parça parça aldık durun bir hesap yapim bakim kaç para yakmışız :D

resimde görülen. 214tl + ikinci defa fullenen 205tl + üçüncü defa fullenen 220tl + bi defa 50tl + bi defa 100tl + bi daha 100tl

214+205+220+50+100+100= 889Tl (hay Maşallah..) 

Resimde görülen km 17,095  şuanda 19,390km artı 60-70tl lik yakıt duruyor. Hesaba devam : :D

889Tl den depoda olan mevcut 60 tl lik yakıtı cıkalım.. 829Tl   bu parayla yapılan km 2.300 km    

829 TL / 2,300km = 0,360krş 

2,300km İstanbul şehir içi ve İstanbul/Lüleburgaz-Büyükkarıştıran arasında yapılan karışık km.

Focus3 1.0LT EcoBoost araç için değerler bunlar.. Sizce cokmu azmı ? 

Bugun bi 100tl lik daha aldım .. toplamda 890tl ile 2.470km yol yaptı..

Bu ayın benzin fişleri.. 

bnz.jpg

bnz1.jpg

son alınanda bu..

bnz2.jpg
0,130 krş zam gelmiş heralde..

gid gide gelen zamları görüyoruz fişlerde :angry:   ilk benzini babamın baro kartıyla almıştım  :crazy:

düzeltme sonradan fark ettim anlık değil ortalama

biraz önce baktım

ortalama hız                                      35 km/h

anlık ortalama yakıt tüketim              6,3 l / 100 km. (aracı aldığım günden bu güne kadar hiç sıfırlamadım )

Maşallah abi baya tasaruflu kullanmışın ben aylık bin tl ile 2.700-2.800km yol yapıyorum.. 

Minumum hesaplama yapim 2.750km 1.oooTl  3 bin tl = 8,250km 

benden 250km ileri gitmiş ve 400tl az yakıt yakmış durumdasın abi :D 

Tabi istanbulda denemek lazim birde :p 

şuanda 20 binde araç , aşşağı yukarı 7.5 milyar yakıt yakmış..

Yorum bağlantısı
İbrahim Günal

Maşallah abi baya tasaruflu kullanmışın ben aylık bin tl ile 2.700-2.800km yol yapıyorum.. 

Minumum hesaplama yapim 2.750km 1.oooTl  3 bin tl = 8,250km 

benden 250km ileri gitmiş ve 400tl az yakıt yakmış durumdasın abi :D

Tabi istanbulda denemek lazim birde :p

şuanda 20 binde araç , aşşağı yukarı 7.5 milyar yakıt yakmış..

sen nasıl hesapladın bilemiyorum ama

hesaba ilk dolumu katmadan başladım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rafet kurşun

Aracım lpg li 37 lt gaz ile 450 km gidiyorum. 37×2.84=105 tl. 105/450=23.3 kuruş km de :D 10 tl de benzin yaktı diyelim bu süreçte 25 kuruş.

Focus 3 1.6 style plus benzinli

Yorum bağlantısı
Rafet kurşun

Hayır karışık yaşadığım yerde çok trafik yok zaten.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hami Yakın

izmir manisa ve balıkesir 1. yıl bakımı yaptıran var mı son 1 ay içinde 1.0 ecoboost motorlu araclardan

Yorum bağlantısı
Muhammed Keser

Ben eylül ayında yaptırmıştım ilk 15bin bakımını.Manisa özkanlarda işçilik yönünden çok memnunum tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Osman Mollaoğlu

O arabayı ben aldım hiç bir problem yok normal düz titanyum fiyatina arkadaşlar tek eksiğim sd kart

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sedat Cırık

Arkadaşlar 2013 model Focus 1,0 Ecoboost araç sahibiyim. Geçenlerde 15000 bakımı için servise gittim. Bakım yapıldıktan sonra arka balataların aşındığını ve değiştirmem gerektiğini söylediler. Fiyatı da 360 TL dediler. Bana çok fazla geldi.Gerçekten talep ettikleri ücret fazlamı? birde balataları  sanayide değiştirsem garanti kapsamından çıkar mı aracım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
İsmail Terhan

dışarıdan trw-bosch vs marka fren balataları 100-150 tl arası alınır 20 tl civarı montajla takılabilr

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Balatalar garantiye girmez,dışarda yaptır. Ayrıca ön balatalar aşınmış değişmesi lazım deseler anlarım da , arkaların bitmesi için çok erken. Gerçi önler de 15 bin de bitmez,ben ön balataları 29 binde değiştirdim daha 3-4 bin daha giderdi, arkalar için sıkıntı olmaz daha onlar iyi demişlerdi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...