İçeriğe Yönlendir

Yağmurlu Havada ıslanan Paspas?

Engin Ünal

Recommended Posts

Engin Ünal

Polis Filtresi üstünde bulunan plastik camdan baya bir aralıklı duruyor.Aldığım kişi silikon çektirmişti ama pis bir görüntü oluşturduğundan ben silikonu temizleyip derby ile güzelce cama yapıştırdım.Şimdilik sağlam görünüyor ama , bu bir çözümmüdür.Yoksa başka çözümü varmı.Yeniside epey bir pahalıymış galiba.Önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

benim araçta da aynı şekilde duruyor, ben de yakın zamanda siyah silikon ile yapıştırmayı düşünüyordum. sanırım polen filtresi değişirken tırnakları kırıldığı için böyle duruyor. iyi bir çözüm önerisi olan varsa ve bize de bildirirse sevinirim. ayrıca böyle aralıklı durmasının bir sakıncası varmıdır?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sağlamca yapıştırdığınız parçayı, polen filtre değişiminde çıkarmak isteyecek ustayı uyarın!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tırnakları sağlam ise bir sorun olmaz..

Tırnaklar kırık ise bally uzun süre işe yaramaz diye tahmin ediyorum..

Sabunlu su ile kontrol edin..

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

aynı sorun bende de var.sağ olsun usta polen filtresini değiştirirken biraz hırpalamış.parça fiyatı serviste veya dışarıdan almak istediğinizde 100 tl.çıkma bulamıyorsunuz bulsanız bile sizinkinden daha iyi durumda olmaz.ben 1 gün boyunca aradım fakat bulamadım.sonra bir camcıda siyah silikon çekildi fakat 1 hafta içerisinde geri kalktı.önemli olan o kısımdan sağ yolcu ayak kısmına yağmur suyu yıkama suyu vb. girmemesi.filtrenin ıslanmaması.benimki açık olmasına rağmen kesinlikle içeriye su alımı olmuyo.ve bende onun bu şekilde kalkık durmasını göz ardı ediyorum bu şekilde bir anlaşmamız var. :lol: eğer içeriye su almıyorsa görmezden gelmeye çalışın yada yenisini alın.başka bir çözüm ben bulamadım ne yazık ki.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Sadece tırnakları satılır servislerde...

evet tek tırnak satılıyor onunda fiyatı 7 tl ama asıl sorun daha doğrusu benim yaşadığım plastiğin üzerinde tırnakları tutmaya yarayan kısımlar var onlar kırık mehmet abi.o yuzden yeni tırnaklarda iş görmüyor.belki arkadaşların araçlarında ki o kısımlar sağlamdır.ve tırnakların değişimi ile sorun giderilebilir.

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
evet tek tırnak satılıyor onunda fiyatı 7 tl ama asıl sorun daha doğrusu benim yaşadığım plastiğin üzerinde tırnakları tutmaya yarayan kısımlar var onlar kırık mehmet abi.o yuzden yeni tırnaklarda iş görmüyor.belki arkadaşların araçlarında ki o kısımlar sağlamdır.ve tırnakların değişimi ile sorun giderilebilir.

Sanayide oraya sıcak kaynak gibi bir şeyler yapıyorlar.Kırık tamponlara plastik doldurma dedikleri işlem galiba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
evet tek tırnak satılıyor onunda fiyatı 7 tl ama asıl sorun daha doğrusu benim yaşadığım plastiğin üzerinde tırnakları tutmaya yarayan kısımlar var onlar kırık mehmet abi.

Anladım... Senin usta tam eşekmiş.. :D

İsmet'in önerisini dene bakalım bi de..

Uğraşmam diyorsan..

Bally ile uzun ömürlü olmayacağı ve sorun yaşayacağın kanatindeyim.. Siyah cam slikonu en sağlamı en garantilisidir..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar o plastik kısmın devamında ufak bir havuz var..Yani o üst kısımdan herhangi bir ihtimale karşı su girişi olursa zaten orada depolanıyor.Araçları ıslanan arkadaşların o kısımları açık olduğu gibi depo görevi gören kısımda da çatlak olduğundan su içeriye sızıyor.Yoksa su girmesi mümkün değil.Çok aşırı olmadıkça.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
(düzenlendi)
Anladım... Senin usta tam eşekmiş.. :bomb:

İsmet'in önerisini dene bakalım bi de..

Uğraşmam diyorsan..

Bally ile uzun ömürlü olmayacağı ve sorun yaşayacağın kanatindeyim.. Siyah cam slikonu en sağlamı en garantilisidir..

+1000

şuan için bir sorun yok gibi mehmet abi ramazan geçsin kışa girmeden tekrar üzerine düşeyim sizin dediğiniz yöntemi deneyeyim birde.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Ben siyah cam silikonu ile yapmıştım uzun süre öyle kullandım ve sorun olmadı. Daha sonra özel serviste tırnakları değişti şimdi aralık yine var ama suyu döktüğüm zaman arabanın altından bi yerlerden akıp gidiyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sadettin Çelik
Polis Filtresi üstünde bulunan plastik camdan baya bir aralıklı duruyor.Aldığım kişi silikon çektirmişti ama pis bir görüntü oluşturduğundan ben silikonu temizleyip derby ile güzelce cama yapıştırdım.Şimdilik sağlam görünüyor ama , bu bir çözümmüdür.Yoksa başka çözümü varmı.Yeniside epey bir pahalıymış galiba.Önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

f1 klasik sorun polen filitresi sizin deyiminizle polis filitresi değiştirildiği zaman plastik kaplama yerine otursada kalkıyor benim araçtada aynısı oldu siyah silikon çektirdim zamanla söküldü hoş olmadı serviste gördüm tırnakları yenileyip aynen sizin yaptığınız gibi yapıştırdılar. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

bu sorun aynen bende de vardı aracımın içine bayağı bi su girmişti ( son sel baskını olan yağmurda)

bende özel bir yapıştırma kiti aldım silikon benzeri ama çok daha güçlü bişey çözüm olmadı. bende gidip yenisini aldım 95 tl şu an hiç bir sorun yok

basit ama enteresan bir parça tırnakları kırık olunca işlevini yitiriyor sanırım

Yorum bağlantısı
Hakan Baha

İçeri su alma riski eğer tırnaklar kırıksa var. Yoksa o açıklıktan su girmiyor merak etmeyin.

Bugüne kadar polen filitresi değişiminde o tırnakları kırmayan adam görmedim ben. Polen filitresini değiştirmeye giderken en güzeli iki tane de tırnak alıp onları da değiştirmek. Silecek altı lastiğini komple değiştirmek isterseniz tek taraf için fiyat 100 tl civarı.

Ayrıca dikkat edin o tırnaklar kırıksa içeri öyle bir su girer ki aklınız hayaliniz almaz.

Basit bir üretim hatası örneği.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Plastik parçanın iç kısmında bir havuzcuk var.Eğer orasıda kırıksa gelen su direk polen filtresine gidiyor.Ancak bir miktar su girse bile burada birikip daha sonra buhar olup gidiyor.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
İçeri su alma riski eğer tırnaklar kırıksa var. Yoksa o açıklıktan su girmiyor merak etmeyin.

Bugüne kadar polen filitresi değişiminde o tırnakları kırmayan adam görmedim ben. Polen filitresini değiştirmeye giderken en güzeli iki tane de tırnak alıp onları da değiştirmek. Silecek altı lastiğini komple değiştirmek isterseniz tek taraf için fiyat 100 tl civarı.

Ayrıca dikkat edin o tırnaklar kırıksa içeri öyle bir su girer ki aklınız hayaliniz almaz.

benim sadce 2 tırnak sağlam onlarda motor kısmında ki duvara denk gelenler.ve hiçbir yağmurda içeri su almadı.sanırım o kısımlarda ayhan beyin dediği gibi havuz gibi bir kısım var ve suyu bu kısım tutuyor.aksi helde neredeyse tüm focusların o tırnakları kırık ve hepsi su alırdı iç kısmına.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş

Benim tırnaklar sapasağlam , poleni yeni değiştirdim değişirken orjinal parça ile beraber birde çifttarafı yapışkanlı fitil oluyor onu plastik kısıma yapıştırıp sonrada takarken sabitlediler gayet güzel oldu :good1:

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Bu forumdan çok şey öğrendim.Ama önce yaşamamız lazımmış ki,bir sabah baktığımda ön yolcu döşeme paspasındaki suyu gördüm.Tabi nihayet bende Focus'çu oldum demedim tabiki.

Çözüm: İlk fırsatta Şaşmaz oto sanayiye gidildi.Polen üstü plastik parça fiyatı soruldu.(Alınan cevaba göre aklımdan geçeni buraya yazmıyorum.RTÜK ve Sn.Özyürek tarafından uyarılmamamak için :) )

çözüme devam: Malum sorun için tırnakların yenisi soruldu.Bedava da verseler işe yaramıyacağı görüldü,çünkü tırnakların takılacağı yer kırıktı.

Cam ile plastik parça arasına sürülen yaklaşık 1 kg.siyah silikonu :) maket bıçağıyla tamamen temizledim.Şaşmaz'da bulunan Dünyanın bütün klipslerinin satıldığı yerden 3 adet uygun klips aldım.(Orjinal tırnakların takıldığı diktörtgen boşluğa uygun)Polen filitresini yenledim.Polen üstü parçayıda yerine oturtturdum.3 adet siyah saç vidasını klipsleri taktığım yeri ayarlayıp vidaladım.İşlem bitti.Geçen hafta polen filitresini değiştirdim.3 vidayı söktüm,plastik parçayı tamamen aldım,eski filitreyi çıkarıp yenisini koydum,plastik parçayı yerine koyup tekrar vidaladım.Toplam 10 dakika.(el becerinize göre süre değişebilir).

Silikona gerek görmediğim için çekmedim.Yağmurlu havalarda test edilmiştir.

Not:Vida görünmesin diyenler için,çekme-basma pimli klipsler var.plastik parçaya pim çapı kadar delik açılarak kullanılabilir.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Ben çareyi , tırnakların üst tarafına gelecek kısımlardan plastik kapağı tırnak yuvalarına civatalamakta buldum.Üstten iki adet akıllı vida yada saç civatası denilen vidalardan sıktım.Plastık cama sıfır yapıştı.Tavsiye ederim herkese.

Dip not: İlk mesajımda polen yazacak iken polis yazmışım ;) alışkanlık işte ancak sonra düzeltemedim ne hikmetse

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Ben çareyi , tırnakların üst tarafına gelecek kısımlardan plastik kapağı tırnak yuvalarına civatalamakta buldum.Üstten iki adet akıllı vida yada saç civatası denilen vidalardan sıktım.Plastık cama sıfır yapıştı.Tavsiye ederim herkese.

Dip not: İlk mesajımda polen yazacak iken polis yazmışım :D alışkanlık işte ancak sonra düzeltemedim ne hikmetse

aynı şey benimde aklıma geldi ama vida dişlerinin karşılığı sağlam olmalı o kısımda plastik diye pek sağlıklıolmaz deyip vazgeçmiştim.vidanın dişlerinin girdiği yerdeki bağlantı sağlıklı oldumu sizde?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
aynı şey benimde aklıma geldi ama vida dişlerinin karşılığı sağlam olmalı o kısımda plastik diye pek sağlıklıolmaz deyip vazgeçmiştim.vidanın dişlerinin girdiği yerdeki bağlantı sağlıklı oldumu sizde?

Arkadaşın dediği şekilde yapılırsa bir sorun olmaz.Neticede yük taşıyacak bir kısım değil.Vida ile gayet güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Arkadaşın dediği şekilde yapılırsa bir sorun olmaz.Neticede yük taşıyacak bir kısım değil.Vida ile gayet güzel oluyor.

filtre değişimine az kaldı değişim sonrası öyle yaptırayım şimdilik sorun yok kışta yaklaşıyo tedbir almakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Evet vida gayet sağlıklı oldu.Zaten plastik yerine oturunca sıkmayı bırakırsan sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
(düzenlendi)

bu gün bende polen filtresinin üzerindeki plastiği çıkattım. benimkinin de tırnakları kırık ve siyah cam silikonu ile silikonlanmış olmasına rağmen plasstik ile cam arasında boşluk var. plastiğin altında polen filtresine su kaçmasını engelleyen ve camdan akan suyu tahliye eden bir kanal var. açmışken filtreyide kontrol ettim. resmen simsiyah olmuş. bunun orjinal rengi mi ki bu :nazar: açarkan silikon kalktığı için su alacağından korktum. geriye monte etmek bayağı uğraştırsa da kırmadan takmayı başardım. takarken sağdan sola doğru kaydırarak takın. (aracın önünde, yüzünüz araca dönük iken) yoksa suyu tahliye eden kanal polenin üzerine bir türlü oturmuyor.

işlem tamamlandıktan sonra sızdırmazlık testi yaptım. cama bayağı su tuttum su almadı. plastik ile camın arasındaki açıklığa dayadım hortumu. zaman biraz su aldı içeri. 5-10 damla kadar. filtreyi değiştirdikten sonra bende atacağım bi vida..

ps. silicekler çalışırken dik konumda kontağı kapatın. plastiğin üzerindeki kapakçığı çıkartın ve vidayı sökerek önce sağdaki ve soldaki parçayı birbirinden ayırın.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...