İçeriğe Yönlendir

Yurt Dışından Aldığım Nokia E71 Hakkında


Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Arkadaşlar yurt dışından Nokia e71 getirdim ve türkçe yazılım yüklettim. Klavyede bir sorunla karşılaştım. Klavyede eskiden normal olarak basan z ve y tuşları farklı bazıyordu. Z'ye bastığımda Y, Y'ye bastığımda Z harfini basıyor.

Yazılım yüklettiğim yere tekrar geri gittim ve anlattım. Saolsun elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sorunu çözdü ama farklı bir yazılım yüklemiş ve telefonda devamlı turkcell reklamı çıkıyor. Açarken veya kapatırken reklamlar çıkıyor. O yüzden kabul etmedim ve tekrar telefonu bırakıp orjinal yazılım istedim.

Böyle bir sorunla karşılaşan varmı. Ne tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir e71'ci olarak, klavye muhtemelen almanca, TR klavyesini 30tl ye nokia shop'larda temin edip montajını yapabilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ayhan Şentürk

Tuş problemini çözdük. Şuan tuşlarda problem yok ama tuş takımını değiştirse kullanımı çok daha rahat olacak. Türkçe harfler tuşlarda mavi ve büyük harf şeklinde. Diğer harflerde beyaz. Yani bir tuşta 2 farklı dilin harfleri var. 2 klavye üst üste gibi ve karışıyor biraz. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Anlamadım, nasıl çözdün?

Güvendiğim bir telefoncu vardı ve ona götürdüm. Sadece yazılım yükleyerek çözdü. Tuş takımında tuşların yerlerinde bir problem yok. TR'de satılanlar ile harfler aynı yerde. Sadece 2 harfte problem olmuştu. Onlarda düzeldi.

Orjinal inglizce haliyle yani türkçe yazılım yüklenmeden önce de problem yoktu. Yükledikten sonra oluştur ve yeni bir yazılımla çözdük.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...