Mehmet Göktürk 15 Kasım 2010 Yazar Paylaş 15 Kasım 2010 audinin sitesinden 120 lik a4 1.8 tfsi http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/...aloon/test.html .. Baktım deli bunlar galiba. Acaba sigorta oranları vb nedeniyle mi öyle yaptılar? Belki belirli pazarda beygirgucune göredir vergisi felan. Emisyon aynı görünüyor. Hatalı da olabilir aslında yine de. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Kasım 2010 Paylaş 15 Kasım 2010 Baktım deli bunlar galiba. Acaba sigorta oranları vb nedeniyle mi öyle yaptılar? Belki belirli pazarda beygirgucune göredir vergisi felan. Emisyon aynı görünüyor. Hatalı da olabilir aslında yine de. almanya için diyecem ama bilemiyorum. orada 2.0 90 ps tdci mondeoda vardı zamanında Yorum bağlantısı
Ali Elöver 15 Kasım 2010 Paylaş 15 Kasım 2010 Bu benim tsi öyle değil, normal 2.0 araç kullanır gibi tepki veriyor. Hatta daha iyi veriyor. 1250 devirde takıyorsun mesela 3. vitese, 5000 devire kadar basabiliyorsun. Elektrik motoru gibi çekiyor aynı gücü koruyor. Çok merak ediyorum kocaman Pasat'ta o motorum tepkilerini. Golf V TSi kullandım ama Passat'a binmek hiç nasip olmadı İlk TSi ve T-Jet'lere bindiğimde atmosferik arabadan resmen soğudum. Esneklik, yükse hacimli arabalar haz yüksek viteste ama düşük devirde olsa bile motorun hemen toparlanıp şaha kalkması, ramplaradaki kuvvetli çekiş falan. Sanıyorum yakınız Mehmet Bey, ben Bayramoğlu taraflarına geldiğimde beni 2 tur gezdirir misiniz müsait olursanız ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Kasım 2010 Yazar Paylaş 15 Kasım 2010 Golf ile passat agırlık olarak bir kişi daha koy arkaya o kadar. Beklerim tabi ancak anahtar vermem demo yaparım Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Kasım 2010 Paylaş 15 Kasım 2010 t-jet ler daha fena kaçıyor vw oturaklı ondan galiba. 122 lik passat o kasaya göre iyi gidiyor 125 lik mondeodan çok çok iyi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Kasım 2010 Yazar Paylaş 15 Kasım 2010 almanya için diyecem ama bilemiyorum. orada 2.0 90 ps tdci mondeoda vardı zamanında Fiyatlara baktım 3bin euro fark var iki motor arasında. Sanıyorum bu bahsedilen dayanıklı piston krank ve sodyumlu naneler sebebiyle. PAzar farklılaşması yaratarak 160 lık olanı pahalıya satabiliyorlar belki de neden budur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Kasım 2010 Paylaş 15 Kasım 2010 golf gt gti dan daha performanslı demişti satış elemanı ki 170 lik gt standart haliyle 190 ps kadar çıkabiliyordu. bu arada yeni passat tsi 51,9 bin tl den satışta. kampanya ile felan 45 bin civarına gelirse segmentinde büyük pay alacaktır. vw "prestij standart " Yorum bağlantısı
Ali Elöver 15 Kasım 2010 Paylaş 15 Kasım 2010 Golf ile passat agırlık olarak bir kişi daha koy arkaya o kadar. Beklerim tabi ancak anahtar vermem demo yaparım Aaa olmadı şimdi Direksiyonda viraja girmeden esp açmadan, o gaz pedalını zemine yapıştırmadan, viteslerle oynamadan, limitlerde test etmeden yapılan tecrübeye tecrübe demem Demoyu PlayStation da yapıyor Tamam söz fazla riske atmam. Mesela ben hiç problemsiz teslim ederim size arabamı. Hatta 2-3 takaslı kullanalım, memnun kalırsak siz Punto bende Passat alırız. Şaka bir yana sizin mektep nerde ? t-jet ler daha fena kaçıyor vw oturaklı ondan galiba. 122 lik passat o kasaya göre iyi gidiyor 125 lik mondeodan çok çok iyi Onu Gökhan Ay' a sormak lazım. O bizzat hem kullandı hem ekstrem testte yolcu koltuğundaydı VW TSi 122 lik tek turbo + 140'lık falan hikaye, içinden geçerim. 160'lık Tsi TwinBoost geçer beni anca. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Kasım 2010 Paylaş 16 Kasım 2010 polo tsi yok GTI çıkacakmış rakip diye onlarla uğraşırsın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2010 Paylaş 16 Kasım 2010 122 ps dsg li Passat kullanmıştım. 2.0 atmosferik benzinli tadını verebiliyordu. Özellikle alt devirden itibaren boşluksuz çekiş var. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Kasım 2010 Paylaş 16 Kasım 2010 Motor ömrü naslı olacak acaba? Atmosferik kadar problemsiz olur mu? VW turbo yolunda ilerliyor; toyota , honda, hyundai atmosferik değişken supaplarda yüksek güç elde ederek ilerliyor. Bakalım kim kazanacak, güvelirlikte uzak doğulular yine önde mi olacak, göreceğiz. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 (düzenlendi) bu da ecoboost 1.6 180hp bende sorayım şimdi hangisi ecoboost mu (triger yok) ama yakıt tüketimi fazla, yeni nesil dizel mi bu yakıt tüketimi gerçek mi ben önceki nesilde hiç tutturabildiklerini görmedim. 22 Kasım 2010 tarihinde Cemil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Kasım 2010 Yazar Paylaş 22 Kasım 2010 Cemil Bey, 115 HP Ecoboost çıkarsa hiç durmadan alabilirsiniz. Ancak 180 HP motoru 180 HP başka bir dizel ile karşılaştırmanız lazım. Yorum bağlantısı
Onur Demirer 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Motor ömrü naslı olacak acaba? Atmosferik kadar problemsiz olur mu? VW turbo yolunda ilerliyor; toyota , honda, hyundai atmosferik değişken supaplarda yüksek güç elde ederek ilerliyor. Bakalım kim kazanacak, güvelirlikte uzak doğulular yine önde mi olacak, göreceğiz. Honda emisyon regulasyonlari yuzunden Civic Type R uretimini durdurdu, ki su ana kadar yaptiklari en basarili atmosferik performans motor serisi k20 olmasina ragmen. Bence bu yuksek hacimli atmosferik motorlarin Avrupa'daki gelecegi hakkinda yeterince fikir veriyor. Fiat'in zaten odullu TwinAir'i gibi motorlar cogalacak gibi, daha uretim asamasina gelmemis olmasina ragmen Mercedes de cift zamanli bir motor uzerine calisiyor. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Honda emisyon regulasyonlari yuzunden Civic Type R uretimini durdurdu, ki su ana kadar yaptiklari en basarili atmosferik performans motor serisi k20 olmasina ragmen. Bence bu yuksek hacimli atmosferik motorlarin Avrupa'daki gelecegi hakkinda yeterince fikir veriyor.Fiat'in zaten odullu TwinAir'i gibi motorlar cogalacak gibi, daha uretim asamasina gelmemis olmasina ragmen Mercedes de cift zamanli bir motor uzerine calisiyor. Type R'ın üretimi durdurulmadı Avrupa'ya gönderilmeyecek.. Yorum bağlantısı
Onur Demirer 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Type R'ın üretimi durdurulmadı Avrupa'ya gönderilmeyecek.. Avrupa Type R'lar zaten Ingiltere'de uretiliyordu. Bildigim kadariyla Japonya versiyonu durdurulmustu, Avrupa versiyonu da bizim gibi Euro emisyonlarini geriden takip eden ulkeler icin uretiliyor sadece, bu da cok az miktara denk geliyor. Su anki motor Euro 5 uyumlu degil, sonraki jenerasyonun da atmosferik motor kullanacagini sanmiyorum. Hatta harcadiklari paralara bakilirsa hibrid type R uretseler sasirmam. http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpr...ction_ends.html http://www.autoblog.com/2010/04/19/honda-c...e-r-production/ 23 Kasım 2010 tarihinde Onur Demirer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Cemil Bey,115 HP Ecoboost çıkarsa hiç durmadan alabilirsiniz. Ancak 180 HP motoru 180 HP başka bir dizel ile karşılaştırmanız lazım. Doğru mu anladım; 180hp ecoboost benzinli almayın, 115hp ecoboost benzinli çıkarsa alın diyorsunuz... 125hp benzinliyi zaten almam... Benzinliye yönelmemin sebebi yılda ~12bin km yol yapıyor olmam dizeli masraflı hale getiriyor tek sıkıntı sabah akşam köprü trafiğini... Peki bu 115hp dizel önceki 109dan çok mu farklı ne avantajı var. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 C-Max. kağıt üzerindeki verileri, Tdci 109 ps. 5 ileri manuel. 109 ps. / 4000 d/d 240 nm. / 1750 d/d Ş.i. 6,3 Ş.d.4,1 Ort.4,9 Tdci 115 ps. 6 ileri manuel. 115 ps. / 3600 d/d 270 nm. 1750 d/d Ş.i.5,4 Ş.d.4,1 Ort.4,6 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Ben göremedim. Ancak, yeni bir modeli vardı da ismini hatırlayamıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Kasım 2010 Yazar Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Doğru mu anladım;180hp ecoboost benzinli almayın, 115hp ecoboost benzinli çıkarsa alın diyorsunuz... 125hp benzinliyi zaten almam... Benzinliye yönelmemin sebebi yılda ~12bin km yol yapıyor olmam dizeli masraflı hale getiriyor tek sıkıntı sabah akşam köprü trafiğini... Peki bu 115hp dizel önceki 109dan çok mu farklı ne avantajı var. Alabiliyorsanız 90 HP dizel alın. Yılda 12 bin km için bence 180 hp alıp keyfini sürebilirsiniz. Otomatik 180Hp çıkarsa çok yakmayacaktır. turbo motorların otomatik şanzımanla geldiğinde şehiriçi harcaması oldukça düşük oluyor hele ki öndeki arabaya yapışmadan kullanırsanız. 115 hp benzinli ecoboost çıkarsa muhtemelen 1000cc olacaktır ve çok az yakacaktır. 115 dizel 6 vites olması nedeniyle yüksek otoban hızlarında az yakacaktır. Burdaki şehirdışı veriye bakmayın orda maks hız 120dir. ayrıca maksimum beygir 3600 devire çekilmiş yani otobanda hızlı giderken optimum noktaya alınmış motor. Şehiriçi farketmeyebilir ama vites çok olunca doğru kullanımda biraz daha az yakar. Muhtemelen 5 viteste görülen 1 den ikiye atınca yığılma sorunu 6 viteste olunca 1 ve 2 arası kısa tutulduğundan olmayacaktır. Ben olsam 115 alırım. Ama DPF var ona da dikkat çekerim. Popoda tıkaç gibi. 23 Kasım 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 90 beygirlik dizel bence de mantıklı , partikül filtresi yok. Filtre liste fiyatı 4000 TL. Yorum bağlantısı
Guest G 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Dizel satarken de rahat gidiyor.Yılda 3.000 km de yapsam 20.000 km de yapsam düşünmem dizel alırım. Benzinliyle ne işiniz var? Dizel alma parametresini yıllık yapılan yola bağlamayı bir türlü anlayamıyorum. Herhalde anlayamayacağım da... +1 Alper bey cok haklı dizel alırken pahalı e tamamda saterken pahalı gezerken ucuz bakımları düzgün yapılırsa adam gibi kullanılırsa miss gibide arıza da cıkarmaz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Az yol yapıyorsak dizel düşünmemek normal, çünkü verilen farkı telafi etmek çok zor olabiliyor. Bazı markalarda fark 10 bin TL ye kadar çıkıyor. O zaman benden bu kadar para vereyim diye insanın hesap yapması normal. Ama para önemli değil ,ben torka bakarım dersek o farklı tabi. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Alabiliyorsanız 90 HP dizel alın. Yılda 12 bin km için bence 180 hp alıp keyfini sürebilirsiniz. Otomatik 180Hp çıkarsa çok yakmayacaktır. turbo motorların otomatik şanzımanla geldiğinde şehiriçi harcaması oldukça düşük oluyor hele ki öndeki arabaya yapışmadan kullanırsanız. 115 hp benzinli ecoboost çıkarsa muhtemelen 1000cc olacaktır ve çok az yakacaktır. 115 dizel 6 vites olması nedeniyle yüksek otoban hızlarında az yakacaktır. Burdaki şehirdışı veriye bakmayın orda maks hız 120dir. ayrıca maksimum beygir 3600 devire çekilmiş yani otobanda hızlı giderken optimum noktaya alınmış motor. Şehiriçi farketmeyebilir ama vites çok olunca doğru kullanımda biraz daha az yakar. Muhtemelen 5 viteste görülen 1 den ikiye atınca yığılma sorunu 6 viteste olunca 1 ve 2 arası kısa tutulduğundan olmayacaktır. Ben olsam 115 alırım. Ama DPF var ona da dikkat çekerim. Popoda tıkaç gibi. Performans severim nekadar kullanamasamda... otomatik konusunda ısrarcı değilim (olsa iyi olurdu büyük rahatlık), dpf konusu benim için problem olabilir genelde süratli gidemediğim için kısa sürede tıkanma riski kafamı kurcalıyor... 90hp c-max yok ben mi yanlış biliyorum. 115hb dizel ile 180hp benzinli arasında sadece 750tl var 23 Kasım 2010 tarihinde Cemil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 10.000 TL için yola bakılabilir. Ama 5.000 TL'ye kadar fark verilir, yapılan yola da bakılmaz.Benzinli alanların çoğu da dayanamıyor, bir müddet sonra 1800-2000 TL'ye LPG taktırıyor. Arabanın orasını burasını deldiriyor. Bende dizeli chiplettiriyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts