İçeriğe Yönlendir

Yeni Arabam Accent Era Team

Bedri Baki

Recommended Posts

Bedri Baki
(düzenlendi)
Çok sorunsuz arabalar, yol tutuş probleminin sebebi süspansiyonlarının çok fazla yumuşak olması.Bence bu problem orta sertlikteki 1 takım Monroe amortisorleri ile halledilebilir.Bizim şirketteki servislerden bi tanesi öyle yapmıştı yaylanma falan kalmamıştı.

Şehir içinde süspansiyonların yumuşak olması güzel aslında, kasislerden geçerken pek hissetmiyorum. En önemli sorun yakıt :D Depoyu dün fulledim. 360 km'de 40,75 litre yakmışım hemen hemen. 40,75/3,60 yaptığımda 100 km'de 11,3 litre gibi birşey çıkıyor. Gerçi ev ile okul arası 2 km falan. Motor ısınmadan okula varıyorum ve motor soğukken çok yakıyor.

tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Akbaş

Hayırlı Uğurlu olsun.Türkiye şartlarına en uygun B sınıfı arabalardan birisini almışsınız. Kazasız belasız günlerde kullanın. :D

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
Hayırlı Uğurlu olsun.Türkiye şartlarına en uygun B sınıfı arabalardan birisini almışsınız. Kazasız belasız günlerde kullanın. :good1:

Teşekkür ederim Bora bey :D Yukarıda belirttiğim gibi yakıt dışında maşallah hiçbir sorunu yok :good1: Aynı sınıf araçlardan albea ve symbol ile kıyaslandığında sınıfının en iyi deniliyor.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

şu eralar nedense bana hep çok cici gelmiştir , top gibi araba şeker bişey

hayırlı olsun allah kaza bela göstermesin .

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın inşallah.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Accent Era yakıt testi 1. sonuçlarını paylaşıyorum. Depoyu tekrar fulledim, bitince tekrar paylaşacağım.

10550 km'de fullemiştim 10900 km'de ışık yandı. Biraz daha kullandım 360 km olduktan sonra depoyu fulledim. 40,75 litre benzin aldı. (163 TL)

40,75/3,6 yaptığımda 100 km'de 11,3 gibi bir rakam çıkıyor. 163/360= 0,45 kr gibi birşeyler.

Lakin ev-okul arası 1.8 km olduğu için motor ısınmadan okula varmış oluyorum ve motor soğukken doğal olarak çok yakıyor :( Artık ciddi ciddi kaçak yakıta başlayacağız herhalde :D

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Hayırlı olsun,genel olarak güzel bir araç,çevremde 1.6 benzinli ve 1.5 dizelini kullanan tanıdıklarım var,1.4 benzinliyide 1 hafta kadar kullandım.

Yakıt tüketiminde malesef pek ekonomik değiller,1.4 benzinlisi şehir içinde 10 lt den fazla yakar 1.6 benzinli daha az yakıyor.

Daha önce de yazdığım gibi,genel olarak sınıfındakilerden geniş,rahat ve konforlu bir araç olmasına rağmen dizelleride dahil olmak üzere yakıt tüketimleri fazla.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
Hayırlı olsun,genel olarak güzel bir araç,çevremde 1.6 benzinli ve 1.5 dizelini kullanan tanıdıklarım var,1.4 benzinliyide 1 hafta kadar kullandım.

Yakıt tüketiminde malesef pek ekonomik değiller,1.4 benzinlisi şehir içinde 10 lt den fazla yakar 1.6 benzinli daha az yakıyor.

Doğru söylüyorsun Tansel abi. Fazla yakıt yakmasını kısa mesafeye ve motorun soğuk olmasına bağlıyorum ama lpg şart gibi birşey. Bu arabayı 2 sene kullanıp satarım diye düşünüyorum. 2 sene içinde 2 bin tl'lik BRC'yi telafi edebilir miyim bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Brc 1800 TL değil mi. Bir de ruhsata işletmesi var, bunun için ikide bir Batman'a gidip gelmesi var (250 km), ondan 2000 TL gözüyle bakıyorum :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bedri hocam,

Günlük sabah akşam kısa mesafe kullanım için 11.3 normaldir.

Şehirdışında dikkatli kullanırsan 5,5-6,0 arasında tüketimi rahatlıkla yakalayabilirsin. 2 yıl kadar kullanmayı planlıyorsan bence hiç lpg işine girme. Kaçak olayına bişey demem. :)

Accent Era yakıt testi 1. sonuçlarını paylaşıyorum. Depoyu tekrar fulledim, bitince tekrar paylaşacağım.

10550 km'de fullemiştim 10900 km'de ışık yandı. Biraz daha kullandım 360 km olduktan sonra depoyu fulledim. 40,75 litre benzin aldı. (163 TL)

40,75/3,6 yaptığımda 100 km'de 11,3 gibi bir rakam çıkıyor. 163/360= 0,45 kr gibi birşeyler.

Lakin ev-okul arası 1.8 km olduğu için motor ısınmadan okula varmış oluyorum ve motor soğukken doğal olarak çok yakıyor :) Artık ciddi ciddi kaçak yakıta başlayacağız herhalde :s

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Araba şu an 11000 km'de ve bakıma hiç girmemiş. Bakımdan sonra yağ ve filteler değişince belki biraz daha azalır diye düşünüyorum. Ve kaçak yakıt olarak da yarım depo kaçak yarım depo da normal yakıt almayı düşünüyorum artık.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Polis misin abi sen :yes: Tamam kendimi ihbar ediyorum o zaman :D

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Valla gariban öğretmenler kullanıyor onu biliyorum da, polisler bilmem :yes:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Bedri Baki

Sonunda park sensörlerimiz yetkili serviste takıldı :)

Ve ön camın üzerine güneş engelleyici film çektirdik 15 TL'ye.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
Hocam hayırlı olsun,güle güle kullanın,beyaz aracada beyaz park sensörü çok daha güzel oluyor...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Park sensörleri takılınca ve ön cama film çekilince biraz daha iyi oldu :)

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
Hocam bu arada görüşecektik ama görüşemedik. :unsure:

Benim de dalgınlığıma geldi yoksa rahat bırakmazdım seni. :unsure:

Bunu yazdığını tahmin ediyordum Ahmet abi :D Uçaktan indiğim gibi batman'a geçtim. Ama 19 mayısta falan 4 günlük bir tatil var bize o zaman nasipse görüşelim abi inşallah.

Sözümüzde duramadık :(

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
Estağfurullah, o nasıl söz. Haberim olsa bile belki de ben gelemeyecektim. Sonuçta hepimizin işi gücü var. :(

İnşallah görüşürüz Hocam. :unsure:

Aslın olay şöyle oldu. Dargeçit'ten direk diyarbakır'a araba var ama pazar günleri gitmiyormuş. Öyle olunca önce batmana gelip aktarma yapmam gerekiyordu. Dargeçit arabası da 2 gibi kalktığı için diyarbakır'da çok eğlenemedim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bedri Baki
maşallah hocam bendede 2007 team siyah var :) sorunsuz bir araç 1.4 motoruylada çoğu 1.6 arabayı yutar :)

Valla Emra doğru diyorsun da yakıtıyla da çoğu 1.6 araba bizi yutuyor :) Yakında satılık ilanı vereceğiz gibi. Piyasaya 22, foruma 15 bin TL :rolleyes:

İşin şakası bir tarafa bir yazlık işi var, olursa yaza doğru belki satarım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...