İçeriğe Yönlendir

Depodan Çalkalanma Sesi

Oğuzhan Alp

Recommended Posts

Oğuzhan Alp

Herkese selamlar. Bugün depomu fulledim. İlk defa aldığım yakıt araca. Ama bir çalkantı sesi geliyor. Depodaki benzin tümsekten geçerken sallanıp ses yapıyor lakır lukur.

Sizlerde de var mı? Bu normal midir?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

yakıt deposunda bu tür bir sıkıntı oldugunu duydum. çözüm olarak yakıt deposunu degişiyorlarmış

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Benim yakıt deposu değişti.

Çözüm olmadı.

Çözümü henüz yok.

Eski konularımı aratıp bulabilirsiniz.

bu ses yüzünden mi yakıt deposunu değiştirdiniz.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
bu ses yüzünden mi yakıt deposunu değiştirdiniz.

Garantiden değişmişti yanlış hatırlamıyorsam..

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Evet

Özellikle de depo tam dolu veya doluya yakınken...

ne gibi bi problem yapabilir ki benimde bazı zaman yapıyo o şekilde sert durduğum zaman mesela sık sık da olmasa arada geliyo.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hep yarı dolu ve full kullanırım. Hiç öyle bir ses farketmedim. Araba garajdayken salladığımda depodan hafif çalkantı sesi geliyor ama oda arabanın içinden duyulacak derecede değil.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Bizimki de yarım depodan fazlasını bir görebilse belki ses gelecek te... :D:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

aynı ses bende de oluyor, depo tam doluyken veya yakınken, ben normaldir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Depoda dalga kıran olmadığında bu ses normal olmalı. Benim araçta da var aynı ses, ani frenleyip salınım sağlayacak şekilde ayağğınızı frenden çekerseniz ses geliyor.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Cevap yazan herkese teşekkürler. Aslında normaldir bence de. Depo sonuçta dalgakıranlı olsa da tam doluyken dalgakıranın etkisi azalıyor olabilir.

Gelişme olursa tekrar yazacağım

Yorum bağlantısı
Ahmet Çağan
Cevap yazan herkese teşekkürler. Aslında normaldir bence de. Depo sonuçta dalgakıranlı olsa da tam doluyken dalgakıranın etkisi azalıyor olabilir.

Gelişme olursa tekrar yazacağım

aynı sıkıntıyı corollolarda da okumuştum

Yorum bağlantısı
Bahadır Çınar

Şirket aracı olarak corolla var bende. Depo full olduğunda onda da ses geliyor. Fakat focus da karşılaşmadım henüz.

Yorum bağlantısı
Gökhan Karabulut
Bizimki de yarım depodan fazlasını bir görebilse belki ses gelecek te... :p:unsure2:

bu zamana kadar göremediysen bu zamlarda sonrada görmek zor galiba :unsure:

konuya gelince

bende hiç fark etmedim

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ali Ozan Yurtsever

Bende de var aynı sorun servis böyle bir sorunun varlığını kabul etti ve yapılacak tek şeyin depo etrafına izolasyon olduğunu onun %10 lük bir faydası olduğunu söyledi. 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ozan Yazıcı

Herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar. 2013 focus 1.6 tdci titanium aracımı geçen hafta aldım. Temiz bir araç. Fren yaptığımda ve yoğun trafikte dur kalk anlarında sağ arkadan (muhtemelen yakıt deposundan) su çalkalanması benzeri bir ses duyuyorum. Önceleri pek önemsemedim ancak devam edince daha da dikkatli dinlemeye başladım. Sanki aracın bagajında bidonla su taşıyorum da onun sesi geliyormuş gibi. Depoyu tam fullemedim. Şu anda da yarım depo mazot var. Sizce bu ses normal mi? Devam ederse servise götürmeyi düşünüyorum. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Arka koltukta su şişesi falan olmasın :)) yeni nesil araçlarda depodan yakıt çalkalanması sesi duyulduğunu pek görmedim ben şahsen :)

Yorum bağlantısı
Ozan Yazıcı

Arka koltukta su şişesi falan olmasın :)) yeni nesil araçlarda depodan yakıt çalkalanması sesi duyulduğunu pek görmedim ben şahsen :)

emre kardeşim koltuğa da bagaja da baktım  :) şaka bir yana bundan önceki aracımı (09 focus) 7 yıl kullandım böyle birşey yaşamadım

Yorum bağlantısı
Fatih Taktak

Malesef araçlarımızın çoğunun deposunda dalgakıran yok ve depo tam ya da tama yakın dolu iken o lopur lopur ses hep gelir 

Yorum bağlantısı
Ozan Yazıcı

Aracınızın deposun'da Dalgakıran yok o yüzden o sesleri duyuyorsunuz. Özellikle depo tam dolu iken duyulur, yarım ve üç çeyrek depoda pek duyulmaz.

2014 model Fluence aracımda benimde, devamli duyduğum bir sestir.

Aracınızın deposun'da Dalgakıran yok o yüzden o sesleri duyuyorsunuz. Özellikle depo tam dolu iken duyulur, yarım ve üç çeyrek depoda pek duyulmaz.

Teşekkür ederim

Malesef araçlarımızın çoğunun deposunda dalgakıran yok ve depo tam ya da tama yakın dolu iken o lopur lopur ses hep gelir

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Depo fulle yakınken çok yapar.Benim hoşuma gitmeye basladı bi zaman sonra.O sesi duymak için park ederken frene biraz fazla basıyorum.Lok lok hoş ses veriyo.[emoji23]

Zevke bak :) ben depoyu dolu goremedigim icin ses seda yok :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar. 2013 focus 1.6 tdci titanium aracımı geçen hafta aldım. Temiz bir araç. Fren yaptığımda ve yoğun trafikte dur kalk anlarında sağ arkadan (muhtemelen yakıt deposundan) su çalkalanması benzeri bir ses duyuyorum. Önceleri pek önemsemedim ancak devam edince daha da dikkatli dinlemeye başladım. Sanki aracın bagajında bidonla su taşıyorum da onun sesi geliyormuş gibi. Depoyu tam fullemedim. Şu anda da yarım depo mazot var. Sizce bu ses normal mi? Devam ederse servise götürmeyi düşünüyorum. Saygılarımla.

Merhaba Ozan Bey,

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

bende de aynı ses olmuştu . ama sorun kapı altındaki su tahliye deliklerini kürdan yardımı ile açtığımda suyun boşaltılması ile som bulmuştu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...