Ahmet Erdoğan 2 10 Ocak 2011 Paylaş 10 Ocak 2011 Buda benım araba arkadaşlar bakın bakalım nasıl.... Araçda ek özellikler olarak ses sistemi mevcuttur,Camlarda Amerikan Çizilmez Film Vardır ve Kısa Farlarda Zenon Farlar ve Park Ampulleri Beyazdır...Motorda ise Turbo'su Açıktır ve Chip Uygulaması vardır... ) http://img8.imageshack.us/f/113cx.jpg/ http://img827.imageshack.us/f/112au.jpg/ http://img38.imageshack.us/f/111hke.jpg/ http://img220.imageshack.us/f/35355143480329001824100.jpg/ http://img228.imageshack.us/i/45027153939307955926100.jpg/ http://img413.imageshack.us/f/fotoraf0008c.jpg/ http://img600.imageshack.us/f/fotoraf0021.jpg/ Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 10 Ocak 2011 Paylaş 10 Ocak 2011 Allah kaza bela vermesin. Keyfli sürüşler dilerim. ST Jant ve sis farı yakışır arabanıza Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan 2 10 Ocak 2011 Yazar Paylaş 10 Ocak 2011 teşekkür ederim arkadaşlar...AMİN cümlemize... evet st jant ve sis farı gerekiyor ama zamanı var bakalım onuda alırız.. )) Yorum bağlantısı
Melih Özlem 10 Ocak 2011 Paylaş 10 Ocak 2011 Jant ve spor yay ile daha hoş bir gönürüm kazanır maşallah kazasız belasız... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2011 Paylaş 10 Ocak 2011 Açık turbo nedir acaba? Xenon ampüller takıldıktan sonra, far ayarı cihazında kontroller yapldı mı? Yorum bağlantısı
Emre Demir2 10 Ocak 2011 Paylaş 10 Ocak 2011 Maşallah araca. İyi günlerde kullanmak nasip olsun. Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan 2 14 Ocak 2011 Yazar Paylaş 14 Ocak 2011 Açık turbo nedir acaba? Xenon ampüller takıldıktan sonra, far ayarı cihazında kontroller yapldı mı? genelde ford dan çıkan araçlarn geneli normal sewiyede aracın tork gücüne göre turbo sewiyesi ona göre belirlenir... ben ise aracın turbosunu son kademeye açtırarak aracın daha atik we daha iyi performans saglanmasnı yardmci oldum... turbodaki asıl amaç turbo normalde araçda 3000 dewird http://OfflinePage Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan 2 14 Ocak 2011 Yazar Paylaş 14 Ocak 2011 (düzenlendi) genelde ford dan çıkan araçlarn geneli normal sewiyede aracın tork gücüne göre turbo sewiyesi ona göre belirlenir... ben ise aracın turbosunu son kademeye açtırarak aracın daha atik we daha iyi performans saglanmasnı yardmci oldum... turbodaki asıl amaç turbo normalde araçda 3000 dewirde girerken benım araçda torbu 1500,2000 dewirde girmektedir. araçdaki turbo yazılım aracıyla açılmadı açılamazda sadece beygiri chip takılarak açılabılır...aslında link koymadım telden yazdıgım ıcın yanlıslık oldu özür dilerim o konuda.. turbo ve motordan olunacak birşey yapıldıgını zannetmıyorum kullanıyorum bayadan berı zarar yerıne yararını gördüm.. fakat motoru açılmayan belirli bir kilometre yapmayan araçlar için önermem o zaman ciddi konuda sıkıntı yapabılır... 14 Ocak 2011 tarihinde Ahmet Erdo?an 2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 Bu turbo işinde bir gariplik var? Üstünde vide vs. yok , açılacak yeri yok? Turbo her zaman devrededir, oluşturabildiği besleme, egzos gazı ile orantılı olduğu için, yaklaşık 1500d/d dan sonra yükselmeye başlar? Yazılımı değişebilen beyine, ilave dış soketten chip takılmaz, mesela Focus I deki yazılım değişemiyordu, o yüzden, soketten chip takılıyordu. Sizin turboya kim nasıl ve hangi yöntemle ne yaptı acaba? Vesile ile zaten bu tunink piyasasında, tabirler birbirine geçmiş durumda, tükkanları işletenler kadar kaliteli. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 Güle güle kullanın. Farlarınızda xenon var sanırım. Merceksin xenon trafikte pek sağlıklı bir uygulama değil Bu turbo işinde bir gariplik var? Üstünde vide vs. yok , açılacak yeri yok? Turbo her zaman devrededir, oluşturabildiği besleme, egzos gazı ile orantılı olduğu için, yaklaşık 1500d/d dan sonra yükselmeye başlar? Evet turbo her devirde aktiftir fakat turbonun güçü egsozdan gelen egsoz gazı akışının şiddetine bağlıdır. Bu şiddette devir ve gaz pedalı konumuna göre değişir. 2000 devirde 4000 devire göre turbo kat kat daha fazla devirde dönebilir. Motora yüklenme durumuna bağlı. Ama 1500 devirin altında nekadar yüklenirseniz yüklenin o devir altındaki egsoz gazı akışı turbonun tam güç çalışması için yeterli olmaz. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 Ahmet bey şundan bahsediyor olabilir. Turbo basıncı sistem için uygun olan, örneğin 1.1 bar gibi bir basınca ayarlanmış olabilir. Fakat o turbo 1.5 bar basabilecek kabiliyettedir. Turbo basıncının belli bir seviyeyi aşmaması için turbo üzerinde actuator ve westgate bulunur. Turbo basıncı 1.1 barı aşacak gibi olduğunda turbo üzerindeki ufak hortum ile diyaframa bu basınc iletilir ve diyafram çubuğu çekerek egsoz tarafında egsoz gazının turbo türbinine girmeden egsozdan atılmasını sağlar. İşte o çubuğun hareket ettirdiği kola bağlandığı yerde ayar vidası vardır. O vida ile turbo sınırını değiştirdiğimizde turbo çok daha yüksek basınclar üretebilir. Çünkü egsoz gazı daha geç yön değiştirerek türbine daha fazla etkil edecek. Bu motor ve turbo için çok riskli bir uygulama. Turbonun ömrü çok hızlı bir şekilde kısalır. Turbo yatakları çok daha fazla ısınır. Havayı itmeye çalışan türbine ters basınc etki ederek yatakları çok hızlı aşındırır. Motor içinde riskli. Siyah hortum diyaftama emme manifolt basıncını iletiyor ve arkasındaki kol ileri geri hareket ediyor. Buda diğer ufak kol. Turbo içinde egsoz gazının yönünü değiştirmeye yarıyor. Ayar vidasi ile sınırları ayarlanıyor. Basıncı düşürebilir veya arttırabiliriz. Ama kesinlikle onunla oynamayınız. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 Resimde herşey belli. Sistem zaten kendini anlatıyor. O ayar parçası turbonun emniyet valfi. Egsoz gazının yönünü değiştirerek turbonun yüksüz çalışmasını sağlar. 1.6 tdci 90 hp motorlarda neden 109 hp olanlara göre daha az turbo sorunu çıkıyor ? 90 hp olup turboya daha az iş düştüğü için... Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan 2 20 Ocak 2011 Yazar Paylaş 20 Ocak 2011 Ahmet bey şundan bahsediyor olabilir.Turbo basıncı sistem için uygun olan, örneğin 1.1 bar gibi bir basınca ayarlanmış olabilir. Fakat o turbo 1.5 bar basabilecek kabiliyettedir. Turbo basıncının belli bir seviyeyi aşmaması için turbo üzerinde actuator ve westgate bulunur. Turbo basıncı 1.1 barı aşacak gibi olduğunda turbo üzerindeki ufak hortum ile diyaframa bu basınc iletilir ve diyafram çubuğu çekerek egsoz tarafında egsoz gazının turbo türbinine girmeden egsozdan atılmasını sağlar. İşte o çubuğun hareket ettirdiği kola bağlandığı yerde ayar vidası vardır. O vida ile turbo sınırını değiştirdiğimizde turbo çok daha yüksek basınclar üretebilir. Çünkü egsoz gazı daha geç yön değiştirerek türbine daha fazla etkil edecek. Bu motor ve turbo için çok riskli bir uygulama. Turbonun ömrü çok hızlı bir şekilde kısalır. Turbo yatakları çok daha fazla ısınır. Havayı itmeye çalışan türbine ters basınc etki ederek yatakları çok hızlı aşındırır. Motor içinde riskli. Siyah hortum diyaftama emme manifolt basıncını iletiyor ve arkasındaki kol ileri geri hareket ediyor. Buda diğer ufak kol. Turbo içinde egsoz gazının yönünü değiştirmeye yarıyor. Ayar vidasi ile sınırları ayarlanıyor. Basıncı düşürebilir veya arttırabiliriz. Ama kesinlikle onunla oynamayınız. burdaki arkadaş durumu gayet net ve açık birşekilde açıklamıştır...tamam w yerine v olarak kullanırım bilgilendirmenizi dinliyorum... gerekli açıklamalar çok güzel şekilde yapılmış yapan arkadaşa teşekkür ederim... bu arada benım araç 2008 1.6 TDCI 90 beygir gücünde bir motora sahip... chip uygulaması şu an aracımda mevcut ve gerektiği gibi de ihtiyacımı fazlası ile görmektedir... bu araca chip takılmaz diyen ağbimiz dikkat etsin ki hiç bir sorun da yapmıyor ve gayet de kullanışlıdır... turbo uygulması ve chip uygulması gayet yerinde bir uygulama olarak kullanıyorum ben şu an... Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan 2 25 Ocak 2011 Yazar Paylaş 25 Ocak 2011 Chip takılmaz değil, işe yaramaz da değil. Chip hakkında forumda biraz daha araştırma yapın derim. Chip yapılırken ne kadar güç artırımı yapıldığı da önemli. Çok yüksek artış demek motoru o kadar zorlamak ve ömrünü o kadar kısaltmak demek. Bence o konuları inceleyin, hem de bu sayede aracınızı kullanırken neye dikkat etmeniz gerektiği konusunda da fikir sahibi olursunuz. Çünkü bu işlem yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken durumlar var. Şu anda sorun çıkartmıyor olması hiç sorun çıkarmayacağı anlamına gelmez. Sadece dikkatli olun diyorum. Durduk yere başınıza iş açmanızı istemem. chip hakkında araştırma yapmama gerek yok çünkü bu işin içindeyim ben zaten... profesyonel ford motor ustaları ile her zaman için iş yaparım ben normal sanayici ile yapılan birşey değil... aracın gucune biraz daha güç katıp güçlenmesini istiyorsanız araç için normal şeyler bunlar ve arttırdıgı beygir gücü de motora yada turboya zarar verecek birşey değil... ben aracımı kullanıyorsam aracıma bazı şeyler yaptırıyorsam zaten bilgi sahibi içindeyim demektir.. şu an sorun çıkartmıyor ilerde de hiç bi sıkıntı yapacagını zannetmıyorum... aracı ne kadar yorarsanız araç her zaman size o kadar masraf çıkartır ve sizi yorar...bilgileriniz için teşekkürler... Yorum bağlantısı
Onur Demirer 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 chip hakkında araştırma yapmama gerek yok çünkü bu işin içindeyim ben zaten...ben aracımı kullanıyorsam aracıma bazı şeyler yaptırıyorsam zaten bilgi sahibi içindeyim demektir.. Bu konuda bilgi sahibi olan kisinin edecegi laf degil yalniz bunlar: genelde ford dan çıkan araçlarn geneli normal sewiyede aracın tork gücüne göre turbo sewiyesi ona göre belirlenir... turbodaki asıl amaç turbo normalde araçda 3000 dewirde girerken benım araçda torbu 1500,2000 dewirde girmektedir. araçdaki turbo yazılım aracıyla açılmadı açılamazda sadece beygiri chip takılarak açılabılır... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 chip hakkında araştırma yapmama gerek yok çünkü bu işin içindeyim ben zaten... profesyonel ford motor ustaları ile her zaman için iş yaparım ben normal sanayici ile yapılan birşey değil... aracın gucune biraz daha güç katıp güçlenmesini istiyorsanız araç için normal şeyler bunlar ve arttırdıgı beygir gücü de motora yada turboya zarar verecek birşey değil... ben aracımı kullanıyorsam aracıma bazı şeyler yaptırıyorsam zaten bilgi sahibi içindeyim demektir.. şu an sorun çıkartmıyor ilerde de hiç bi sıkıntı yapacagını zannetmıyorum... aracı ne kadar yorarsanız araç her zaman size o kadar masraf çıkartır ve sizi yorar...bilgileriniz için teşekkürler... Mesela merceksiz fara xenon takmanın, trafikte diğer sürücüleri ne kadar olumsuz etkilediği konusunda da bilgi sahibi misiniz? Yorum bağlantısı
Fatih Ada 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 güle güle kullanın.. fakat bagajın komple tesisatla doldurulmasına anlam veremiyorum yani nasıl bir zevk veriyor,normal kolonlar yetmiyormu? Yorum bağlantısı
Ahmet Erdoğan 2 29 Ocak 2011 Yazar Paylaş 29 Ocak 2011 Bu konuda bilgi sahibi olan kisinin edecegi laf degil yalniz bunlar: bilgili olmayan ınsanın konustuklarına bakarsanız benımkı yıne bir bilgi oalrak soledıgım sozler cok olumlu ve yerınde olan sozlerdır... konu hakkında bılgı sahıbı olmadan once o konuyla yakından ılgılenıyorsanız zaten o konuya yavaş yavaş fikir sahıbı edınıyorsunuz demektır... Mesela merceksiz fara xenon takmanın, trafikte diğer sürücüleri ne kadar olumsuz etkilediği konusunda da bilgi sahibi misiniz? haklı olabılırsınız bu konuda bılgı sahıbı degılım sadece zevk ıcın yapılan bırsey benımkı... olabılır evet merceksız sekılde trafıkte baska surucelerı rahatsız edebılecegını dusunmedı degılım... güle güle kullanın.. fakat bagajın komple tesisatla doldurulmasına anlam veremiyorum yani nasıl bir zevk veriyor,normal kolonlar yetmiyormu? teşekkürler... tesisat ve ses sistemi işi biraz zevke yönelik hitap ettiği için valla normal kolonlar yetmıyordu.... o kadar tesısat olup yuksek ses almanıza ragmen bazen yetmeyedebılıyordu zamanla daha fazlasını ıstıyorsunuz... ama bagaj acısından çok yer kablaması oluyor ve nerdeyse bagaj yok denecek hale gelıyor.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts